|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Proste pytanie o czujnik temperatury |
Autor |
Wiadomość |
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-02-2008, 17:04 Proste pytanie o czujnik temperatury
|
|
|
Powiedzcie mi ludziki czy było dużo wersji czujnika temperatury (tego między świecami, od wskaźnika)?
Mój ostatnio świruje, raz jest a raz nie ma, zmieniłem wsuwkę i poprawiłem masę silnika ale dalej wali w jajo więc muszę go wymienić tylko nie chcę się naciąć na jakieś większe i mniejsze gwinty albo coś. Na pierwszy rzut oka wygląda jak czujnik z DF/poloneza nawet w takim samym kondonie jest. |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
maro.marek
Pomógł: 5 razy Wiek: 47 Dołączył: 24 Lis 2007 Posty: 137 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 08-02-2008, 17:20
|
|
|
yoyo, opisz co to znaczy swiruje bo ja tez mialem problem z temp. umnie jak pokazywalo ze jest benzyna to temperatura byla na 130 a jak temperatura byla na 90 to paliwa nie wskazywalo i wymiana czujnika temp nie pomogla |
_________________ maro.marek |
|
|
|
|
yoyo
|
Wysłany: 08-02-2008, 17:51
|
|
|
no to mi klina zabiłeś bo wskaźnik paliwa też pokazuje co chce :/
muszę się temu dokładnie przyjrzeć, na razie jedyne co zaobserwowałem to że temperatura znika gdy mu mocniej pocisnę i szybciej jadę tak jakby pęd powietrza go chłodził. zaczęło się w ogóle od tego że znikło w trasie i po wymianie wsówki się naprawiło, ale zaczelo pokazywać bzdury raz 90, raz 70, 50 nic a silnik był nagrzany, dołożyłem dodatkową masę do silnika i teraz tylko jest albo go nie ma |
|
|
|
|
maro.marek
|
Wysłany: 08-02-2008, 18:05
|
|
|
yoyo, zegary digital sa problematyczne ale ja bym upatrywal problemy w zegarach moze zle umasowienie zegara,slabe zasilanie,tam bym patrzyl na twoim miejscu |
|
|
|
|
yoyo
|
Wysłany: 08-02-2008, 18:12
|
|
|
hmm to może podepnę kabel do masy bez czujnika, wtedy będzie wskazywać max i zobaczę czy nadal znika |
|
|
|
|
maro.marek
|
Wysłany: 08-02-2008, 19:58
|
|
|
kombinuj bo nic bardziej nie cieszy jak rozwiazanie problemu samemu |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|