|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wskaźnik paliwa. |
Autor |
Wiadomość |
sa18jan
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 02-01-2008, 09:08 Wskaźnik paliwa.
|
|
|
Mam problem mianowicie,kiedy kończy sie paliwo w moim Tipiaku to najpierw spadnie do połtora kreski(Zegary cyfrowe)potem zapali sie lampka rezerwy no i poaliwo sie kończy a kreski nie spadaja....raz na poczatki jak kupiłem auto wujeździłem paliwo do końca no a wskaźnik jak stoi na półtora tak stoi....ale jak dolewam paliwa to normalnie wzrasta były juz wieksze trasy i pokazuje dobrze w stosunku do dolewanego paliwa ,ale problem tak jak napisałem jest z dolna granica ...jak tego zapobiec...? |
_________________ 1,4 Dgt - KONI suspension Alu 195/60/15
JVC Kdg-612 + pioneer audio system. |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 02-01-2008, 09:27
|
|
|
sa18jan,
Prawdopodobnie bedzie Ci sie zawieszał czujnik poziomu paliwa. Trzeba było by odkrecic pokryw w bagażniku i sprawdzić działanie czujnika. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
sa18jan
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 02-01-2008, 14:06
|
|
|
Rozumiem oblukam to i dam znac jak juz bedzie wszystko grało. |
_________________ 1,4 Dgt - KONI suspension Alu 195/60/15
JVC Kdg-612 + pioneer audio system. |
|
|
|
|
krzycho00
Wiek: 39 Dołączył: 27 Wrz 2007 Posty: 189 Skąd: Pałecznica
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 04-01-2008, 20:06
|
|
|
witam
jako że już nie mogę sobie poradzić z czujnikiem od paliwa mam pytanie zrobiłem wszystko tak jak w opisie tylko że mam dwa pływaki do tego czujnika ja włożyłem dłuższy to mi sie wskaźnik na 1/4 baku zatrzymał teraz jak włożyłem krótszy to mam wskazówke na zero ale jak miałem 1,5cm( po włożeniu rurki o średnicy 2cm ) paliwa w baku to była jedna kreska a jak dolałem 20 litrów to jest zero albo się ciut podnosi już nie wiem co mam z tym zrobić żeby to dobrze pokazywało
p.s. orientujecie sie ile kosztuje nowy ??? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|