Zegarek w Temprze 1.6 ie S i analogowej tablicy .... |
Autor |
Wiadomość |
Sopel
Wiek: 48 Dołączył: 23 Lis 2007 Posty: 33 Skąd: Ballina Co.Tipperary
Województwo: Other
|
Wysłany: 08-12-2007, 12:56 Zegarek w Temprze 1.6 ie S i analogowej tablicy ....
|
|
|
... witam, żeby wymienić żarówki w zegarku elektronicznym na tablicy wskaźników to musze rozkręcać całą deske czy da sie to zrobić jakoś prościej ???? |
_________________ UKP + BBM = Autokacik.pl
Irealnd / Poland |
|
|
|
|
luki21
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Sie 2007 Posty: 1386 Skąd: Głowno
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 08-12-2007, 13:00
|
|
|
niestety musisz zdjąć dechę bo ten zegarek jest przykręcany śrubkami od tyłu i nie ma szans na wyjęcie go |
_________________ 1) Marea 1.6 16V SX - 1997
2) Marea Weekend 1.8 16V HLX - 1997
3) Scenic 1.6 8v - 1998
4) Scenic 1.9 dci - 2003
Kto szybko jedzie tego wolno niosą!!! |
|
|
|
|
Sopel
|
Wysłany: 08-12-2007, 13:03
|
|
|
... czyli czeka mnie cała zabawa ze zdejmmowaniem dechy i rozłączaniem wtyczek itp ....
P.S.
więcej czasu mi zajmie rezkręcania niż zamej wymiany
... ale musze tą folje ze ścieżkami zdemontować czy nie ??? |
Irealnd / Poland |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 08-12-2007, 18:37
|
|
|
Demontujesz deskę, foli nie musisz ruszać. Do wszystkiego będziesz miał dostęp od tyłu.
Acha, odrazu wymień sobie żarówki od podświetlania deski, po co rozbierać za jakis czas jak Ci któraś z nich padnie. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Sopel
|
Wysłany: 08-12-2007, 19:53
|
|
|
oki, przejrze od razu wszystkie - może nawet i kolorek zmienie |
Irealnd / Poland |
|
|
|
|
djmanio
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 20-03-2008, 15:21
|
|
|
Własnie ja też miałem zamiar wymienić żarówke od podswietlenia zegara i przy okazji podświetlenie całej deski (padło mi) ale troche czasu trzeba na to przeznaczyć:) |
_________________ Tempra 1.6 gaznik '96 + LPG 125 tys km |
|
|
|
|
maciekt8
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 12 Wrz 2005 Posty: 165 Skąd: Żyrardów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 20-03-2008, 16:13
|
|
|
Ja to przerabiałem dwa tygodnie temu. I się zdziwiłem bo trzeba było zdemontować zegary tak jak do wymiany podświetlenia deski a dodatkowo rozpołowić zegary rozkręcając te małe nakrętki i dopiero pod tym białym korpusem na którym jest folia jest dostęp do żarówki. Dobrze zapamiętać lub rozrysować gdzie który kolor kabelka idzie od tego zagarka są cztery przewody z oczkami. Żarówka jest typowa jak w podświetleniu. Pozdrawiam |
_________________ F/I/A/T Tempra 1.6ie 159A3.048 |
|
|
|
|
Raul
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 26 Paź 2011 Posty: 100 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 27-10-2011, 13:39
|
|
|
Przyłączę się z podobnym pytaniem bo na te odpowiedzi już są jasne,czy tempra ma podświetlane sterowanie ogrzewaniem na konsoli środkowej???mi nic nie świeci a jak ma to trzeba zdemontować cała płytę czołową konsoli,może pytanie błahe dla Was ale nie che mi się grzebać żeby dochodzić to takiej bzdury,a wszystko tam to sztywne plastiki a ja mam ręce raczej do wymiany zawieszenie czy silnika i mogę coś połamać jak się źle zabiorę do tego |
_________________ Diabeł nie sypia z byle kim,w Piekle Diabeł jest postacią pozytywna,nie lekceważ Diabła ktoś go po coś stworzył |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 27-10-2011, 13:52
|
|
|
Raul napisał/a: | ,czy tempra ma podświetlane sterowanie ogrzewaniem na konsoli środkowej? |
Ma
Raul napisał/a: | trzeba zdemontować cała płytę czołową konsoli |
Nie, zdejmujesz pokrętła, siedzą na wcisk. Pod nimi są chyba 3 małe śrubki krzyżyki i pod panelem, czyli od strony popielniczki jeszcze ze dwie (albo na odwrót, nie pamiętam dokładnie). Po wykręceniu delikatnymi ruchami w prawo, lewo, dół zdejmujesz ten panel. Pod spodem są dwie żaróweczki. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 27-10-2011, 14:05
|
|
|
Dzięki rzeczowo i na temat
Jelcyn napisał/a: | ... Po wykręceniu delikatnymi ruchami w prawo,lewo,dół.... |
Delikatnymi ruchami hmmm jak bym moją żonę słyszał
Z delikatnością u mnie ciężko ale postaram sie nie wyrwac tego |
_________________ Diabeł nie sypia z byle kim,w Piekle Diabeł jest postacią pozytywna,nie lekceważ Diabła ktoś go po coś stworzył |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 27-10-2011, 14:06
|
|
|
Chodzi raczej o to, żebyś nie urwał kabelków |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 07-11-2011, 09:44
|
|
|
Przy okazji wymieniłem żaróweczki na liczniku no MASAKRA to chyba projektował jakiś pijany matoł nie dość że trzeba wkrętów poodkręcać z deski z zewnątrz to jeszcze jak by mało tego było całe zegary do tej deski przykręcili chyba na 8 wkrętach jak by tego nie można było zrobić na zatrzaskach,ściągnąć dechę i zegary na 4 zatrzaskach do budy dać,no ale cóż wymagać |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|