|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
2 w 1 kierunki i przeciwmgielne tył |
Autor |
Wiadomość |
stasu
Pomógł: 3 razy Wiek: 45 Dołączył: 10 Lis 2007 Posty: 141 Skąd: ŁÓDŹ
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 30-06-2009, 12:37 2 w 1 kierunki i przeciwmgielne tył
|
|
|
przeciwmgielne włączam przekaźnik przeskakuje kontrolka nie świeci i światła też
bezpiecznik OK
kierunkowskazy totalny brak
może ktoś wie na których i czy w ogóle sa napięcia na kablach dochodzących do włącznika awaryjnych u mnie na każdym 0
i jak sprawdzić przekaźnik czy jest sprawny ? |
_________________ Zielona perełka 1.7 D w krainie gładkich autostrad ale części żyją i szukają nowego właściciela |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 30-06-2009, 14:14
|
|
|
stasu, nie wiem czy to w czymś pomoże, ale sprawdź kable na łączeniu klapy z karoserią - na tym zgięciu lubią się przerywać ( sam tak mam że mi nie działa ogrzewanie a reszta kabli jest porządnie poobcierana ) |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
stasu
|
Wysłany: 30-06-2009, 14:46
|
|
|
kable w klapie mam nówki
wgryzłem sie w instalacje i jest zwarcie demontowałem manetki itd aż do skrzynki jest ok gdzieś wchodzi masa |
_________________ Zielona perełka 1.7 D w krainie gładkich autostrad ale części żyją i szukają nowego właściciela |
|
|
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 30-06-2009, 14:48
|
|
|
Luczu napisał/a: | stasu, nie wiem czy to w czymś pomoże, ale sprawdź kable na łączeniu klapy z karoserią - na tym zgięciu lubią się przerywać ( sam tak mam że mi nie działa ogrzewanie a reszta kabli jest porządnie poobcierana ) |
Luczu, tylko co mają kable w klapie do niedziałających świateł przeciwmgielnych
stasu, co do przeciwmgielnych, bo rozumiem że to od nich przekaźnik słychać jak się załącza, sprawdź wtyczki i gniazda żarówek w tylnych lampach czy nie są zaśniedziałe.
Co do kierunków, jak włączysz kierunek to słychać w ogóle przekaźnik? Wyłącznik awaryjnych też może być w ich przypadku winowajcą - awaryjne działają, czy też cisza? |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
stasu
|
Wysłany: 01-07-2009, 09:31
|
|
|
wstyd sie przyznać Mam zwarcie gdzieś na trąbce(tego dalej szukam) i przepala mi bezpiecznik a jak wiadomo bezpiecznik również odpowiedzialny jest za światła stop
a że moja skrzynka z bezpiecznikami jest inna niż opisana w książce i na forum bezpieczniki ob kierunkowskazów przeciwmgłowych i awaryjnych potraktowałem jako zapasowe:P (na pierwszy rzut oka tak wyglądają zwłaszcza w nocy)
+ tej sytuacji wiem jak wygląda manetka lewa od środka w jaki sposób zasilany jest klakson w kierownicy itd:)
a tak wygląda moja skrzynka
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|