|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
centralny |
Autor |
Wiadomość |
gary
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 10-10-2005, 15:47 centralny
|
|
|
Witam.
Mam pytanie. Naprawilem wreszcie zamek ... drzwi wreszcie zamykaja sie normalnie i chcialem zamontowac centralny (zestawy z allegro) ale z tego co sobie przypomnialem posiadam w drzwiach od kierowcy ZAMEK z centralnym ale mechanizm centralnego jest zepsuty... teraz chcialbym zamontowac te wsyzstkie silowniki czy nie bedzie problemow ? |
_________________ Fiat Tempra 1.6ie Wtrysk(1-punkt) + gaz (Z Kompem) Produkcja 1994rok.
Auto Na Ktore Trzeba Miec Pieniadze ... Na Naprawe |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 10-10-2005, 17:36
|
|
|
Kurka zagmatwalem sie. Chcesz kupic z allegro kompletny CZ. A w drzwiach masz stare oryginalne CZ? Dobrze rozumie?
Co do CZ z allegro, to ja kupilem jakos ponad 2,5 roku temu takie i do dzisiaj chodza ok.
Z montazem rowniez nie mialem problemow. Chociaz ja mialem auto bez CZ w standardzie. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 11-10-2005, 15:25
|
|
|
CZ z allegro - masz na myśli totalny komplet , tzn centralka sterująca siłownikami i siłowniki na drzwi? czy tylko samą centralkę czy jak?
siłowniki z allegro montujesz bez problemu w drzwiach, tylko dobrze się zabrać za to i będzie OK, siłowniki ruszają (ciągną/pchają) jakby drut/wodzik a ten z kolei skręcasz razem z drugim drutem/wodzikiem od zamka (od 'guzika'), w ten sposób siłownik taki uniwersalny wypycha/wsuwa 'guziki' w drzwiach...
jeśli któryś z zamków masz już z CZ to :
-albo sam guzik jakimś cudem ma tak rozwiązany, że dołączenie dodatkowego siłownika nie zaszkodzi (wątpię....)
-albo tak nie jest i masz problem z tym zamkiem gdzie jest w nim już siłownik
-albo masz ułatwione zadanie - ten jeden zmek ma jakby już siłownik w sobie i starczy przy tych jednych drzwiach tylko kable dołączyć, jedne drzwi odpadają przy przeróbce;
jeśli to zamek od kierowcy - to musi mieć w sobie siłownik typu 'master', więc 4 druty, na 2 druty (niebieski i zielony zazw.) dajesz + i - lub - i + wtedy zamyka lub otwiera i masz jeszcze 2 druty które są przez zamek zwierane (jak włącznik/styk) gdy kluczykiem przekręcasz zamek czy ręcznie wpychasz guzik, a dzięki temu centralka 'wie' że ma inne drzwi też zamknąć (czyli otwieranie/zamykanie wszystkich z kluczyka).
Rozbierz w ogóle sobie te drzwi i pooglądaj co to tam masz dokładnie, czy/co spasuje, rozebrać drzwi to nie problem, ja to już robię w kilka minut nawet wieczorem i od środka auta bez otiwerania drzwi jak się zamek zatnie choć obecnie wszystko już piknie naprawione..... |
|
|
gary
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 11-10-2005, 19:27
|
|
|
nie, nie... chodzi o to ze ja ogolnie odkad kupilem auto nie mialem centralnego zamka tylko w drzwiach mi sie zepsul zamek moj i kupilem uzywke w ktorej centralny byl zepsutu ... no a oprocz tego chcialem kupic zestaw na allegro. No i pytanie takie czy to nie bedzie kolidowac ale orietuje sie po waszych wypowiedzial ze problemu nie bedzie
pozdrawiam dzieki |
_________________ Fiat Tempra 1.6ie Wtrysk(1-punkt) + gaz (Z Kompem) Produkcja 1994rok.
Auto Na Ktore Trzeba Miec Pieniadze ... Na Naprawe |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 11-10-2005, 19:29
|
|
|
gary, raczej nie powinno byc najmniejszego problemu. Tylko dobrze polozyc instalacje + dobrze pomontowac silowniki. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
osowski
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 02 Sty 2007 Posty: 42 Skąd: Piława Górna
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 01-02-2007, 19:00
|
|
|
Witam, temat troszke stary ale mam pare pytań.
miszko napisał/a: | Z montazem rowniez nie mialem problemow. Chociaz ja mialem auto bez CZ w standardzie. |
W moim tipo nie posiadam ani centralnego ani elek. szyb. Znalazłem na allegro taki zestawik http://moto.allegro.pl/it..._fiat_tipo.html
Zastanawiam się czy mógłbym zamontować to u siebie, podkreślam, że nie posiadam w standardzie wyżej wymienionych "bajerów" Czy to możliwe? Dużo przy tym roboty? Czy w podanej aukcji są wszystkie częśći potrzebne do montażu, czy może trzeba coś jeszcze? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|