|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
centralny zamek i nie dzialajace kierunki |
Autor |
Wiadomość |
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 05-05-2010, 23:07 centralny zamek i nie dzialajace kierunki
|
|
|
Siemka. Od paru dni nie dzialaja mi kierunki jak wlaczam centarlany, zawsze mi migotalo przy zamykaniu i otwieraniu. Teraz tylko slychac centralke. Kiedys mialem tak, to elektryk stwierdzil ze jakies piny poszly i to zrobil. A teraz nie wiem co z tym zrobic, a chce to samemu naprawic macie pomysla jak to rozwiazac |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 06-05-2010, 09:47
|
|
|
generalnie ,,piny'' to są te sterczące metalowe wypustki w kostkach czy połączeniach elektrycznych. Jeśli elektryk powiedział, ze to padło, to powinna pomóc wymiana jakiejś uszkodzonej kostki. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 06-05-2010, 09:49
|
|
|
Jelcyn, ale gdzie tego szukac. niewiem gdzie jest wogole centralka do zamka. Bo mnie sie wydaje ze to jest wina przewodu wychodzacego z centraki do sygnalizatora kierunków |
|
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 06-05-2010, 09:52
|
|
|
u mnie taka centralka jest pod plastikami pod deską rozdzielczą (niedaleko skrzynki bezpieczników) Jeśli masz oryginalny alarm cheetach to centralki powinieneś szukać właśnie tam. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 06-05-2010, 09:53
|
|
|
Jelcyn, no chyba oryginalny mam pozniej zawioze kobiete do fryzjera se oblukam Ale gdzie to sie wpina do kierunków hmmmm... |
|
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 06-05-2010, 19:39
|
|
|
krzychTIPOspeed, kierunki podpinane sa do niebiesko-czarnego i niebieskiego przewodu w 10-cio konektorowej kostce w skrzynce bezpieczników. Na ponizszym zdjeciu to tam gdzie ida te białe kable
|
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|