|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
co zrobić by światła świeciły,bez kluczyka w stacyjce...? |
Autor |
Wiadomość |
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 30-03-2007, 21:41
|
|
|
konikks napisał/a: | wydaje mi się że dorobienie kluczyka tu nic nie da (przynajmniej taki mi się wydaje). zrobią kopie i będzie taka sama jak orginał czyli "wyrobiona" - jak się myle poprawcie mnie i pędze dorobić kluczyk do swojego zdekompletowanego kompletu |
Do wcześniejszego postu kolegi konikks
No nie wiem, wydaje mi się, że nie będzie taki jak ten wyrobiony. Powiem na moim przykładzie: Zaraz po kupnie swojej Temperki próbowałem włączyć światła pozycyjne właśnie przez ten patent z wciśnięciem przycisku i wyjęciem kluczyka - znałem go z "L-ki" bo jeździłem na punto i gość mi pokazywał ten patent, ale za nic nie mogłem cofnąć kluczyka po wciśnięciu przycisku, próbowałem wszystkie z kompletu i dopiero jak włożyłem ten okrągły - tzw. serwisowy co nim można tylko odpalać auto, bo zamków nim się nie otworzy, to zadziałało, bo go raczej nie używano wcześniej - bo po co. Kiedyś wracając z uczelni podjechałem do punktu (miałem ze sobą tylko ten wyrobiony) i pytam się gościa czy mi dorobi - on wziął założył do swojej maszynki coś tam smagnął raz i mówi mi że mam za bardzo wyrobiony kluczyk i że on na swojej maszynce mi nie jest w stanie tego dorobić, ale mówi mi żebym podjechał do punktu w Tesco (Wielicka 257a) bo tam facet ma lepszą - nowszą maszynkę, więc tak zrobiłem, i mówię gościowi w Tesco że mnie tu do niego przysłali, bo mam strasznie wyrobiony kluczyk i że jak on nic z tym nie zrobi to już nikt mi nie pomoże, on popatrzył, uśmiechnął się i mówi: "eee to ma być wyrobiony kluczyk??" założył w maszynkę i za 20sek. miałem nowy - koszt bodajże 15zł tyle, że teraz mam taki niebieski jak w seicento albo w pandzie,bo nie miał tych czarnych owalnych, ale grunt że działa.
Zresztą jak się spotkamy wreszcie jutro na naszym małym spocie to jak nie zapomnę oryginalnych kluczyków to Ci pokażę |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 31-03-2007, 09:29
|
|
|
polansky napisał/a: | Zresztą jak się spotkamy wreszcie jutro na naszym małym spocie to jak nie zapomnę oryginalnych kluczyków to Ci pokażę |
ok |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 31-03-2007, 15:07
|
|
|
O..dowiedziałem się czegoś nowego u mnie ten patent działa, po wciśnięciu guzika cofam klucz i palą się postojówki. Co do tego, że po wyjęciu klucza "normalnie" lampy gasną to dobry patent, bo nie trzeba pamiętać. Chociaż czasem przydaje się zaświecić lampkami na coś, a postojówki (z racji swojej niebieskości) nic nie dadzą. |
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 31-03-2007, 22:06
|
|
|
Co do kluczyka, to nie ma się co dźwić. Nam po około 12 latach kluczyk się tak zużył, że klapy i korka wlewu paliwa nie szło zamknąć, a podczas uruchomionego silnika można było wyjąć kluczk z stacyjki!!!
Na szczęście mieliśmy zapasowy i on rozwiązał problem. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 01-04-2007, 09:32
|
|
|
miszko napisał/a: | podczas uruchomionego silnika można było wyjąć kluczk z stacyjki!!! |
Na starej stacyjce też mialem tą "opcję" to było nawet fajne jak w zime trzeba było do bagażnika iść... |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|