|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Dotyczy świateł mijania i drogowych |
Autor |
Wiadomość |
Viceroy
Wiek: 64 Dołączył: 07 Gru 2008 Posty: 15 Skąd: Stalowa Wola / Bytom
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 13-10-2009, 19:59 Dotyczy świateł mijania i drogowych
|
|
|
Witam.
- W moim Tipku mam słabe światłą mijania.
Ok, czytałem dużo na forum o braku dobrej masy, sprawdziłem, masa jest, ale ciekawostką jest - skąd bierze się jednocześnie napięcie (4,7 V) na włóknach świateł drogowych?
Czy któryś z kolegów forumowiczów spotkał się już z podobnym problemem?
Jestem ciut zielony w temacie i nie wiem od czego zacząć. |
_________________ -------------------------------------------------
Było:
Tipo 1.4 AGT cat. ie / 5D '90
BLUE STORM
- teraz jest wymarzona:
Tempra SW 1,6 SXie |
|
|
|
|
hcwdf
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 13 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 14-10-2009, 07:31
|
|
|
Wygląda mi to na zwarcie przewodu świateł mijania i drogowych. Sprawdź też kostki od świateł bo strasznie lubią sie wypalać . |
_________________ TIPO 1.4 (159.A2000) 78hp, 183 tys. gaz BRC |
|
|
|
|
Viceroy
|
Wysłany: 14-10-2009, 18:38
|
|
|
hcwdf napisał/a: | Wygląda mi to na zwarcie przewodu świateł mijania i drogowych. Sprawdź też kostki od świateł bo strasznie lubią sie wypalać . |
- To, że mam jakieś zwarcie, to tego się domyślam . Kostki akurat sprawdziłem na pierwszy rzut i są OK.
- Stąd wzięło się moje zapytanie na forum, bo z drobiazgami nie miewam problemów.
- Liczę na bardziej konkretną podpowiedź |
Było:
BLUE STORM
- teraz jest wymarzona:
Tempra SW 1,6 SXie |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 14-10-2009, 20:23
|
|
|
Viceroy, z konkretami może być trudniej. Jako, że kable od instalacji oświetleniowej są raczej cienkie i już nie pierwszej młodości, to czasem izolacja się przetrze i się zlepią dwa ze sobą głęboko ukryte. Poprzeglądaj kable pod maską dochodzące do lamp i poruszaj nimi, może zauważysz gdzie jest to zwarcie, bo napięcie na dwóch plusach na raz nie jest pożądane |
|
|
Viceroy
|
Wysłany: 13-12-2009, 20:25
|
|
|
Co prawda dawno już usunąłem usterkę, ale nie miałem czasu by tu zaglądnąć i dokończyć temat mojego problemu ze światłami.
Powodem opisanych wcześniej problemów okazało się, że w tym samochodzie, u poprzedniego właściciela (nota bene - diagnosty samochodowego!!) ktoś po prostu grzebał!!
- Na obu reflektorach były zamienione miejscami kable "świateł drogowych" z kablami "masy".
Obecnie światła działają fantastycznie i tak jak powinny. Nie spodziewałem się, że w Tipo są tak dobre (mocne) światła
Temat do zamknięcia. |
Było:
BLUE STORM
- teraz jest wymarzona:
Tempra SW 1,6 SXie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|