|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Elektryka szyb |
Autor |
Wiadomość |
robertRK
Pomógł: 7 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Maj 2009 Posty: 523 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 11-08-2010, 15:36 Elektryka szyb
|
|
|
Witam Kolegów podpowiedzcie mi jak podłączyć elektryczne siłowniki tylnych szyb ? mam Tipo '93 szyby przednie elektryczne i chce zrobić również takie z tyłu.Co potrzebuje (siłowniki mam) jakie sterowanie , jakie i gdzie umiejscowione guziki do szyb ? wiem ze tempry miały z tyłu szyby ale nie wiem gdzie są guziki ze sterowania.Proszę o wszelką pomoc i porady.
Pozdrawiam |
_________________ Roberto
Był : Fiat Tipo 2.0 GT Aut
Był : Fiat Tipo 1.9 TDs SX
Był : Fiat Marea 1.9 JTD 110 SX
Był : pożyczony Peugeot 307 HDi
Jest : Renault Megane II CC |
|
|
|
|
Rajek
Pomógł: 4 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 453 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 11-08-2010, 15:47
|
|
|
Potrzebowałbyś sterownik na 4 wyjścia, ew możesz podłączyć dodatkowo drugi sterowni.
Tipole nie wychodziły z el. szybami na tył więc nie ma fabrycznego rozwiązania sterowania na tył z przodu. Ewentualnie nie wiem ale może były delty z el. na tył wtedy możesz zaimprowizować z niej rozwiązanie. |
|
|
|
|
lorgbow
Pomógł: 9 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Lut 2008 Posty: 309 Skąd: Krosno Odrzańskie
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 11-08-2010, 18:52
|
|
|
Ja mam elektrykę z tyłu w dedrze, przełożoną z delty, kolega kamyk ma w tipo elektryczne szyby z tyłu, temat jest TUTAJ
Nawet nie chce mi się czepiać faktu że temat ma identyczną nazwę, i jest na pierwszej stronie w tym samym dziale wyszukiwarka naprawdę nie gryzie |
_________________ Była:
Tempra 1.6+LPG '90 | Tempra 2.0 '91 | Lancia Delta II 1.6 '94 | Ford Mondeo '98 1.8 zetec | Ford Fiesta '96 1.25 zetec | Lancia Dedra 2.0 8vT | Opel Corsa B 1.0 '99
Jest:
Kia Picanto 1.0+LPG '05 |
|
|
|
|
Kajlon
Pomógł: 39 razy Wiek: 39 Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 1421 Skąd: Trzebinia
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 09-10-2010, 10:48
|
|
|
Musiałbyś zakupić taki panel jak na foto (Tempra, Delta II, Alfa 155) tej jest akurat z alfy, tylko z zamontowaniem w tunelu może być problem i trzeba by wykonać coś pod ten panel Myślę, że dodatkowy sterownik ele. szybek na przód załatwił by sprawę sterowania tyłem. |
_________________ Tempra 1.6 gaźnik + LPG
Tipo 1.4 ie mono RIP
Tipo 1.6 ie - swap na 2.0 8v - swap na 1.6 Hf Turbo
Lancia Lybra 2.4 jtd
Fiat Marea 1.9 jtd |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|