|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem z centralnym |
Autor |
Wiadomość |
Luqas
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 10-08-2007, 23:10 problem z centralnym
|
|
|
mam tipka 1,4 z centralnym i problem polega na tym ze otwierac z kluczyka drzwi otwieraja sie wszytkie + klapa bagaznika a jak chce zamknac to zamykaja sie tylko przednie drzwi i bagaznik a tylne musze zamykac "recznie". dzieki za pomoc |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 11-08-2007, 07:28
|
|
|
Zacząłbym od przeczyszczenia wszystkich styków i wtyczek po kolei począwszy od przednich lewych drzwi które steruja całością. Nastepnie tył. Jesli to nie pomoże to może być czasem walnięta puszka ze sterownikiem. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
rafal22bb
Pomógł: 3 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 189 Skąd: Bielsko-Biała
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 11-08-2007, 08:03
|
|
|
tez miałem taki problem, że czasem drzwi przednie pasażera się zamykały, a czasem nie, to była loteria. Rozebrałem drzwi i przeczyściłem wszystko i nasmarowałem elementy mechaniczne, pomogło. |
_________________ Jest VW Passat B5 1999r.
Była TEMPRA 1.6 1993r.
Było TIPO 1.4ie DGT 1989r.
Pierwszy niezależny dziennik internetowy redagowany przez Was http://trybunaludu.info |
|
|
|
|
Luqas
|
Wysłany: 07-09-2007, 10:48
|
|
|
i lipa rozebrałem dzrwi rozkręcilem wszystko nasmarowalem a problem jak był tak jest. teraz grzybek od zamka sie odrobine chowa ale drzwi sie nie zamykaja:/ mace jakies ine rady?/ |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 07-09-2007, 13:32
|
|
|
Ale grzybek od którego zamka? domyslam się że z tyłu. W zamku jest wyłacznik krańcowy zdaje mi sie przy silniczku. Może tam jest coś uszkodzone albo już tak zasyfione że ledwo silnik ruszy to zaraz krancówka go wyłaczy. Dobrze by bylo sprawdzić zamki na ostro czy mają sprawne silniki. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
Luqas
|
Wysłany: 14-11-2007, 22:49
|
|
|
temat byl dawno poruszony i juz z nim walczylem ale zapomnialem napisac co i jak. (moze komus sie przyda) jak sie okazalo to poprostu zamek sie rozwalil po rozkreceniu i wybebeszeniu wszytkiego podlaczylem go i okazalo sie ze zamek chodzi tylko w jedna strone-( kable byly sprawne)najprawdopodobniej cos se w zamku ukruszylo i nie zamykal. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|