|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Rezerwa !!! :-( |
Autor |
Wiadomość |
Mucha
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 07-11-2005, 21:05 Rezerwa !!! :-(
|
|
|
Witam
Mam problem ze wskazaniami rezerwy w TIPO z 95 roku. Wyjąłem ten pływak co jest z tylu pod wykladzina i naprawialem go na podstawie naprawy znalezionej na forum.Wskazania paliwa sa ok. Po tej naprawie nalalem pół baku benzyny i co najfajniejsze swiecila sie rezerwa. Nawet na zakretach mi nie gasnie poprostu swieci sie na stale :-( Co to moze byc :-( bo mnie to juz denerwuje :-(
Pozdrawiam i czekam na info :-) |
|
|
madzia.
Wiek: 48 Dołączyła: 13 Maj 2005 Posty: 262 Skąd: Ostrzeszów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 07-11-2005, 21:49
|
|
|
mi też świeci mimo zatankowania paliwa (benzyny, nie LPG) i też mam Tipka z 1995 roku- może to ich urok taki jakiś jest |
_________________ Ja gaduła jestem....a na autach się nie znam ;o) |
|
|
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 08-11-2005, 06:57
|
|
|
Ale wskaźnik wskazuje ci połowę baku a mimo to świeci rezerwa ????????? |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
Mucha
|
Wysłany: 08-11-2005, 20:46
|
|
|
jabko napisał/a: | Ale wskaźnik wskazuje ci połowę baku a mimo to świeci rezerwa ????????? |
No właśnie to jest najdziwniejsze. A wiem ze dobrze pokazuje wskaznik i tez jestem w ostrym szoku ze dalej rezerwa sie swieci. Koledzy kolezanki POMÓżCIE
[ Dodano: 09-11-2005, 22:21 ]
odświeżam temacik Problem nadal istnieje i juz mnie ta rezerwa zaczyna denerwować :-( |
|
|
gulczas
Pomógł: 3 razy Wiek: 38 Dołączył: 28 Cze 2005 Posty: 171 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 15-11-2005, 18:09
|
|
|
No to sie porobiło
Bez ściągania deski raczej się nie obejdze bo (to na 100% nie jest wina czujnika w baku). Tak więc ściągnij deske (wskażniki). Jak to zrobić pisze gdzieś na forum.
Po pierwsze sprawdź czy przewody (ostki) oprzy wskażnikach nie zaśniedziały albo ni łączą. To powinno pomóc. Jeśi nie to sprawdź diode prostowniczą która jest za wkażnikiem paliwa na laminacie. Jeśli to zawiedzie to wina tkwi juz w samym wskażniku paliwa (zwarcie wewnętrzne)no i bez dogłębnego grzebania się nie obedzie. Spróbój i napisz co i jak.
To się jeszcze coś poradzi. Pozdro! |
_________________ FIAT Tipo 1.4ie 1994r SREBRNY a jest BRAVO 1.8 GT
|
|
|
|
|
Mucha
|
Wysłany: 15-11-2005, 18:15
|
|
|
A wiec sprawa wyglada tak.
Dzis akurat mialem czas i rozebralem deske.Sprawdzilem kostki sprawdzilem napiecia w kostkach czy sie przewody gdzies nie masuja czy cos sprawdzalem nawet czy sa przejscia na poszczegolnych obwodach itp itd nawet wszystkie lampeczki od podswietlenia wymienilem na nowe.Nie wiem co juz naprawde jest z tym nie tak juz mi sie pomysly skonczyly.
Nawet wskaznikiem paliwa probowalem na sucho to robic wyjalem czujnik wlaczylem stacyjke poruszalem tym wskaznikiem i poziom paliwa wskazuje ok.Zrobilem tak aby byl caly bak benzyny i zgadnijcie co rezerwa dalej sie PALI :-(
Wtedy poległem i zlozylem wszystko do kupy.Szukam pomyslow ale chyba nic juz na to nie poradze
Pozdrawiam i prosze was o jeszcze jakies pomysly. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|