|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
SZUKAM PORADY SPECJALISTY!! |
Autor |
Wiadomość |
Djmatisss
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 04-10-2007, 06:38 SZUKAM PORADY SPECJALISTY!!
|
|
|
Witam. Czym dłużej jeżdze tym autem tym lepiej je poznałem. Miałem z nim problemy teraz się trochę uspokoiło Szukam odpowiedzi na mój problemik, który brzmi nastepująco
Autko zachowuje mi się dziwnie tylko w momencie gdy temperatura dochodzi do około 70 stopni... Dziwne zachowanie pojawia się tylko pomiędzy 1900-2000 obrotów. tylko w tym przedziale robi takie przerwanie/ szarpnięcie jakby na moment stracił iskrę. poniżej i powyżej opisanych obrotów autko ani razu nie zaszarpie. Prosiłbym o pomoc w tej sprawie bo może ktoś miał taki przypadek. Posiadam deskę DIGITAL więc nie trudno było zauważyć tego przedziału obrotów.
AUTO FIAT TEMPRA 2.0 - wielopunkt!!! |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 04-10-2007, 06:48
|
|
|
Jeżeli silnik pracuje ok na innym zakresie temperatur to wpierw bym sprawdził czujnik temperatury cieczy chłodzącej od silnika - nie ten od deski. Wykręć go i przebadaj - włóż do garnka z wodą, to wszystko na kuchenkę. Podłącz omomierz i sprawdz jak zmienia się opór wraz ze zwrostem temperatury. W Download masz opis tego czujnika wraz z danymi. Możliwe, że czujnik w pewnym momencie "świruje" i daje błędne dane. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Djmatisss
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 05-10-2007, 06:22
|
|
|
qrcze tylko mi się wydaję ciągle że to jest tak jaby zanim iskry autko ma coś w stylu mocnego spadku obrotów i takiego szarpnięcia własnie tylko na przedziale 1900-2000 obrotów. dziwne jest jeszcze to że jeżeli ten przedział przejdę z lekko wciśnietym gazem to nic sie nie dzieje!! a jeżeli tylko troche mocniej użyje pedału gazu wtedy bankowo musi wystąpić owo szarpnięcie! Coś musi być w tym przedziale 1900-2000 może coś wtedy się załacza albo coś przechodzi w jakiś inny układ itp. |
|
|
|
|
GrzesiekK
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 15-10-2007, 18:13
|
|
|
Ja na twoim miejscu sprawdziłbym czujnik położenia przepustnicy może mieć przerwe w tym miejscu podłącz miernik do 1 i 2 pinu i pomalutku przekręcaj przepustnicą i zobaczysz czy jest jakaś przerwa. Można go też rozebrać i wtedy zobaczysz co jest grane tylko go nieczyść spyrytusem i takie tam najlepiej gumką do ołówka. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|