|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tempra Elektryczna szyba od kierowcy się blokuje ? |
Autor |
Wiadomość |
davemeister
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 17-01-2011, 14:45 Tempra Elektryczna szyba od kierowcy się blokuje ?
|
|
|
Witam, ostatnio na mrozie otworzyłem szybę przy tankowaniu na stacji i coś zaczęło "strzelać" po czym szybę można było otworzyć ręcznie, schodziła na dół samoczynnie. Szczęście, że znajomy miał taką samą szybę z mechanizmem to wziął moją a wstawił swoją. Problem w tym, że teraz przy otwieraniu szyba schodzi 3cm i staje, naciskam przełącznik i znowu 3-4cm i stoi tak jakby stawiała opór albo coś ją rozłączało.
Może już ktoś miał taki problem i wie ocb ?
pozdrawiam |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 17-01-2011, 15:50
|
|
|
A dobrze ją włożyliście? Chodzi w swoich szynach? Ten drut spiralny, który ciągnie szybę idzie prosto?
Zapewne szyba bardzo ciężko chodzi w swoich mocowaniach przez co sterownik myśli, że szyba doszła do któregoś z krańcy i odłącza prąd od silnika.
Szyba pracuje w dwóch prowadnicach, jak rozbierzesz drzwi są one po lewej i prawej stronie. Sprawdź czy przy pracy szyby prawidłowo chowa się w te prowadnice i czy opuszcza/podnosi się PROSTO! |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
davemeister
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 18-01-2011, 12:45
|
|
|
Czy dobrze włożona tego nie wiem heh on wszystko robił "mechanik" ale też mi się tak wydaje, że raczej źle umocowana i przekaźnik rozłącza no nic będę musiał rozebrać i sprawdzić, a wiedziałem, że lepiej przełożyć sam mechanizm to nie.. tak miało być szybciej heh dobra dzięki za pomoc |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|