|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Żarówki |
Autor |
Wiadomość |
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 01-02-2009, 19:51 Żarówki
|
|
|
Spaliła mi się właśnie trzecia żarówka w TYM SAMYM reflektorze przez 10kkm co mnie już mocno wkurzyło.
Dobrze, że w Foce mam łatwy dostęp bo inaczej bym się wkurzył jeszcze mocniej
Miałem badziewne Nightbreakery, nigdy w życiu już ich nie kupię.
Każda z tych żarówek Osrama wystarczała mi na jakieś 3tys.km
W prawym reflektorze mam Bluevisiona, który to przeżył swojego "kumpla" z zestawu, przeżył jeszcze dwa Nightbreakery i nadal świeci
Teraz zamierzam kupić jakieś tańsze bo co kilka m-cy nie będę wydawał 6 dych na żarówki
Używał ktoś takich Tungsramów |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
maciek_wk
Pomógł: 9 razy Wiek: 41 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 568 Skąd: Chorzów/Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 01-02-2009, 19:55
|
|
|
jak w Tipku miałem Philips Power2Night... szlag mi trafił jedną po jakiś 5 tys. km ...teraz kupiłem najnormalniejsze żarówki H4...fakt troszkę jaśniej było, ale za duża różnica cenowa |
_________________ jest...BRAVO 1.6 jtd Dynamic ...mojej kobiety
jakieś służbowe toczydło Renault Megane Grand Tour 1.5 dci |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 01-02-2009, 20:02
|
|
|
Emf, z zarówkami "ala xenon" i "+ iles tam % swiatła" tak jest. Ja tez w ciągu 5 kkm zajechałem dwa kpl zarówek wiec sie ostro wk..... i kupiłem zwykłe zarówki z warty bodajże i nadal na nich jeżdże. Co prawda swiecą strasznie lipnie ale przynajmniej nie musze ich non stop wymieniac. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 01-02-2009, 20:33
|
|
|
Emf, po primo przepala ci sie zarowka ciagle w tym samym reflektorze, co powinno Cie zainteresowac! Proponuje Ci kupic NAJTANSZE zarowki. Ja jezdze na jakichs tam teskowych zarowkach juz 2 lata (30kkm) i tylko jedna mi sie przepalila (pol roku temu). W sumie za pare zaplacilem 22zl wiec wzialem sobie dwa komplety, tak na zapas. I jakos daje rade i wszytko widac Moze faktycznie masz cos z instalacja na tym reflektorze? Aha, i dodam ze przez miesiac jezdzilem z ladowaniem okolo 19V, bo mi altek nawalil, zarowki swiecily cholernie jasno wtedy, ale zadna nie chciala sie przepalic, czego sie obawialem. |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
evillysy
Pomógł: 4 razy Wiek: 41 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 551 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 02-02-2009, 17:52
|
|
|
Emf, ja używam tych żarówek, kupiłem nawet w tej samej firmie co dałeś linka. Nie świecą na niebiesko, nie zauważyłem 50% więcej światła, ale ciągle świecą |
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 02-02-2009, 18:01
|
|
|
ja mam philips nightguide doublelife od ponad roku (20kkm) i obie świeca jak należy
zainteresuj się tą lampą, może drży, albo coś nie styka, może coś na przekaźniku |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|