|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zniknaly swiatla cofania...:/ |
Autor |
Wiadomość |
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 15-08-2005, 14:05 Zniknaly swiatla cofania...:/
|
|
|
Witam
Mam pytanie ktos spotkal sie z czyms takim ? Ja mam chyba pecha bo w poprzednim autku mialem dokladnie to samo:/
Swiatla sobie bylyl az tu pewnego dnia zniknely:/ nie jest to super uciazliwe ale dla innych kierowcow moze byc niemalo denerwujace i mylace dlatego chcialbym to jak najszybciej zrobic.
Wszelkie uwagi jak to zdiagnozowac gdzie szukac przyczyny i gdzie dorwac zepsute czesci mile widziane
pzdr |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Hemi
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 15-08-2005, 15:36
|
|
|
Sprawdź włącznik w skrzyni biegów. Jest wkręcony w obudowe skrzyni. Zajrzyj pod spód samochodu (nie pamiętam tylko czy jest z przodu skrzyni czy z tyłu) |
_________________ był:
FSO 1500
Fiat Tempra 1.6 S LPG
VW Golf 3 GT 1.8
jest:
Opel Vectra B Kombi 1.8 16V |
|
|
|
|
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 15-08-2005, 16:15
|
|
|
Włacznik ten jest wkrecony w przod skrzyni biegow, ma wtyczke z dwoma kablami.Miałem te same objawy i wymieniłem na nowy koszt nowego firmy FACET ok 27-30zł
Wymiana tego włacznika to chwila moment.Ze starym nic sie nie zrobi bo nie da sie go raczej otorzyc pozatym nie opłacalne bo nowy ok 30zł
Ten włacznik to tylko guzik ktory łaczy a winą usterki jest za słaba sprezyna lub nagar na styku w srodku, ja stary moczyłem w benzynie itp ale nie warto bo i tak raz działał raz nie .
Polecam dać nowy
Ps sprawdz tez zarowki nie zaszkodzi dac nowe |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
marinero
|
Wysłany: 16-08-2005, 20:09
|
|
|
ma ktoś foto tego włącznika,mam taki sam problem |
_________________ 1.4i.e '95 ; 2.0i.e 8v '93 |
|
|
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 16-08-2005, 20:29
|
|
|
Masz dokładny opis GRAFITA
Otwierasz maske i po prawej stronie na dole masz do skrzyni podłączone dwa kabelki dokładnie z przodu auta. (na górze są linki sprzęgła itp, po lewej silnik, po prawej nadkole, z tyłu przegroda kabiny, wodziki itp, od dołu nie widzisz bo nie leżysz)
Po prostu podnieś maskę i popatrz, powinieneś je widzieć bez żadnych kombinacji, schylania itp. |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-08-2005, 15:29
|
|
|
Witam jako ze pogoda dzis laskawsza to wczolgalem sie pod autko i co sie okazalo :-)
Czujnik jest bylo OK natomiast uszkodzeniu ulegl jeden przewod do niego idacy przez to nie bylo styku :/ pier*ol usterka szybko usunieta kabelek zlutowany i zaizolowany porzadnie coby sie znowu takie jaja nie porobily:/
Przy okazji sprawdzilem sobie lampy tylne wyczyscilem klosze i zarowki, podoginalem styki bo niektore slabo kontaktowaly:-)
Ogolnie mam dobry humor bo poslzo dosc szybko i sprawnie ciekawe czy bede mial taki sam jak sie wezme w weekend za tylnie hamulce:/ |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 18-08-2005, 07:53
|
|
|
Czujnik ten znajduje sie w miare nisko i pewnie cos go uszkodzilo jak jechales. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|