|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Maty grzewcze do foteli |
Autor |
Wiadomość |
shwax
Pomógł: 8 razy Wiek: 34 Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 253 Skąd: Pabianice
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 21-01-2014, 19:39 Maty grzewcze do foteli
|
|
|
Panowie, jak w temacie. Znajomy podesłał mi link z allegro z uniwersalnymi matami do montażu pod tapicerkę. Założenie takiego zestawu raczej nie powinno sprawić większych kłopotów, pytanie tylko czy warto inwestować w coś takiego? Czy takie uniwersalne zestawy dadzą sobie rade, czy efekt będzie raczej mizerny? A może ktoś z Was używa, lub miał przyjemność zetknąć się z podobnym gadżetem? Poniżej link do aukcji:
http://allegro.pl/mata-gr...3886988253.html |
_________________ Był: Fiat Tipo 1.4 '95
Jest: VW Golf III 1.6 '94 |
|
|
|
|
pit14
Pomógł: 13 razy Wiek: 56 Dołączył: 15 Maj 2013 Posty: 463 Skąd: Kraśnik
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 21-01-2014, 21:18
|
|
|
miałem maty na fotelach w Tipo i powiem że w trasie to fajnie dawało ciepło ( nie patrzyłem na linka) ale 1,5 roku i mi padły jak masz jakąś gwarancję to załóż , ja podpiąłem na zapalniczce na oddzielnym wyłączniku + dioda jako kontrolka włącznika |
|
|
|
|
shagger78
Pomógł: 38 razy Dołączył: 29 Lis 2011 Posty: 1262 Skąd: Góra Kalwaria
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 21-01-2014, 21:55
|
|
|
shwax, zalozylem do tipo maty od volkswagena foxa takze weglowe i poki co nie ma problemu.Narazie mam jeden fotel grzany bo jest z tym troche zabawy a nie mialem czasu.Dziala praawidlowo nawet bez zadnego sterownika.Wkladam wtyczke do zapalniczki i grzeje.Docelowo ma byc elektoniczny termostat z wyswietlaczem ktory nawet juz mam ale z braku czasu dziala to tak jak ospisalem -na kroto.I nic zlego sie nie dzieje.Jazda z podgrzewanym fotelem to zupelnie inny swiat.Gdyby jeszcze zrobic podgrzewana kierownice i galke biegow... |
_________________ Było:
- FIAT TIPO 2.0 I.E. DGT 8V 115KM GRAN TURISMO + LPG rok 1990 kolor czarny
Jest:
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER |
|
|
|
|
shwax
Pomógł: 8 razy Wiek: 34 Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 253 Skąd: Pabianice
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 22-01-2014, 19:38
|
|
|
Dobrze wiem jakie to wygodne i jak podnosi komfort podróżowania , dlatego chce coś takiego założyć w prywatnym aucie. Trochę czytałem co i jak, na co zwrócić uwagę przy montażu i takie tam. Chyba się skuszę Nie wiem tylko czy zdążę założyć przed końcem tej zimy, bo niestety na chwilę obecną cierpię na permanentny brak czasu, a auto jest mi stale potrzebne gotowe do jazdy |
_________________ Był: Fiat Tipo 1.4 '95
Jest: VW Golf III 1.6 '94 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|