|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Hydrauliczne reflektory?? |
Autor |
Wiadomość |
MarcinWrocław
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 17-09-2006, 18:35 Hydrauliczne reflektory??
|
|
|
Witam. Jak zapewne wiele z Was mam reflektory przednie z hydrauliczną korektą ustawienia, która oczywiscie... nie działa.. Podobny problem miałem już w polonezie, i teraz pytanie - jaka na to jest rada? Przedody wyglądają na drożne i całe, choć czy cos w nich jest nie sprawdzałem. Czy może wiecie jaki tam ma być płyn, a co np. z odpowietrzeniem tego układu?? |
_________________ była.... Temperówka, 92 1.6
była.... Vectra A '95 1.6 + LPG
była Vectra X18XE - nareszcie z klimą!!
C5 FL 2,0 HDI Break Exclusive |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-09-2006, 19:26
|
|
|
obawiam się, że jednak mniejszość ma taki bajer zamiast śrubkokrętnych reflektorów... przygotuj się na oczekiwaaaaanie na odp.; BTW: przeglądałeś z downloadu na przykład wszelkie zeskanowane cegłówki o naprawach T/T? może tam są jakieś info... BTW2'nd: http://www.google.com/sea...ory&btnG=Szukaj robiłeś? ja co prawda nie przeczytałem wyników ale wyszło np http://72.14.221.104/sear...=1&client=opera [może tu coś będzie] albo ten http://72.14.221.104/sear...=2&client=opera |
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 17-09-2006, 19:33
|
|
|
ja mam takie cudo, ale powiem szczerze, że nie wiem czy działa.....
a jak się do tego dobrać - może najpierw zobaczyć gdzie dochodzą te wężyki (gdzieś przy tylnym zawieszeniu) i od tamtej strony zacząć
jestem ciekaw czy Ci się uda to naprawić
ja jestem leń i jak się da bez tego jeździć to nie chce mi się kombinować *] |
|
|
ManiekPIM
Wiek: 42 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 120 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-09-2006, 20:44
|
|
|
Słyszałem ze to badziewie niedziałające w większości przypadków, jest połączone z układem hamulcowym i obniża reflektory w przypadku dociążenia tyłu jak i hamulce tylnie mocniej hamują. U mnie tez nie działa, ale też leń jestem, robić tego nie bede. Chyba że jakiś dociekliwy uzytkownik forum/fiata rozwiąze problem, opisze sposob naprawy i rzecz jasna okaże się on banałem do wyklonania w 5 minut, wezmę się za to pozdrawiam |
_________________ W Temprze pokochałem moją Żonę raz pierwszy . |
|
|
|
|
MarcinWrocław
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 18-09-2006, 18:49
|
|
|
unknown, dzięki za info o stronkach.. Ale na dobrą sprawe kolesie tam radą wywalić to ustrojstwo.. Ale ja uparty jestem - porozbieram to.. - zobaczymy co tam siedzi.. I tak już gorzej nie będzie..;) bo odbłyśniki latają na dziurach jak portki na wietrze... Jak coś wymądze to dam znac.. |
_________________ była.... Temperówka, 92 1.6
była.... Vectra A '95 1.6 + LPG
była Vectra X18XE - nareszcie z klimą!!
C5 FL 2,0 HDI Break Exclusive |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
|
Wysłany: 18-09-2006, 18:57
|
|
|
MarcinWrocław napisał/a: | bo odbłyśniki latają na dziurach jak portki na wietrze |
To tak MA byc
W Fiacie Tipo, zastosowano lampy ksenonowe, ktore automatycznie zmieniaja połozenie, aby nie oślepiac innych uzytkownikow drogi na pewno masz jeszcze gdzies ukryte spryskiwacze reflektorow
a tak na poważnie to wspołczuje wam tego bólu (ja na szczescie mam "ręczną" korekte wysokości
Pozdro |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 18-09-2006, 19:03
|
|
|
To jest jakoś połączone z tylnim regulatorem siły hamowania na osi. Tylko nie wiem czy to jest połączone mechanicznie - w sensie sa 2 regulatory, czy jest poprostu rozbudowany regulator o pompkę dla światełek.
Moim zdaniem to głownei nie działa dlatego,że możliwe ze na tyle regulatory porpostu nie chodzą, auto było po kolizji i komuś się nie chciało tego robić.
Jeżeli już to ktoś naprawde chce, to może lepiej przerobić na elektryczne taki jak np. w Punto. Przeadaptowac układ nie powinno być trudno. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
|
Wysłany: 19-09-2006, 15:54
|
|
|
Ja też to mam i w starym i w nowym Tipo i w żadnym nie działa - pewnie wysiadło po 5 latach i nikt sie nie zainteresował albo nawet nie wiedział.
Miszko wiesz..elektryka to już nie ten sam bajer co samoregulacja.. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|