Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Hydrauliczne reflektory??
Autor Wiadomość
MarcinWrocław 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 17-09-2006, 18:35   Hydrauliczne reflektory??

Witam. Jak zapewne wiele z Was mam reflektory przednie z hydrauliczną korektą ustawienia, która oczywiscie... nie działa.. Podobny problem miałem już w polonezie, i teraz pytanie - jaka na to jest rada? Przedody wyglądają na drożne i całe, choć czy cos w nich jest nie sprawdzałem. Czy może wiecie jaki tam ma być płyn, a co np. z odpowietrzeniem tego układu??
C5 FL 2,0 HDI Break Exclusive
     assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 17-09-2006, 19:26   

obawiam się, że jednak mniejszość ma taki bajer zamiast śrubkokrętnych :P reflektorów... przygotuj się na oczekiwaaaaanie na odp.; BTW: przeglądałeś z downloadu na przykład wszelkie zeskanowane cegłówki o naprawach T/T? może tam są jakieś info... BTW2'nd: http://www.google.com/sea...ory&btnG=Szukaj robiłeś? ja co prawda nie przeczytałem wyników ale wyszło np http://72.14.221.104/sear...=1&client=opera [może tu coś będzie] albo ten http://72.14.221.104/sear...=2&client=opera
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

RaV 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 17-09-2006, 19:33   

ja mam takie cudo, ale powiem szczerze, że nie wiem czy działa.....
a jak się do tego dobrać - może najpierw zobaczyć gdzie dochodzą te wężyki (gdzieś przy tylnym zawieszeniu) i od tamtej strony zacząć
jestem ciekaw czy Ci się uda to naprawić
ja jestem leń i jak się da bez tego jeździć to nie chce mi się kombinować *]

assistance   Moneta

ManiekPIM 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 17-09-2006, 20:44   

Słyszałem ze to badziewie niedziałające w większości przypadków, jest połączone z układem hamulcowym i obniża reflektory w przypadku dociążenia tyłu jak i hamulce tylnie mocniej hamują. U mnie tez nie działa, ale też leń jestem, robić tego nie bede. Chyba że jakiś dociekliwy uzytkownik forum/fiata rozwiąze problem, opisze sposob naprawy i rzecz jasna okaże się on banałem do wyklonania w 5 minut, wezmę się za to :) pozdrawiam

MarcinWrocław 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 18-09-2006, 18:49   

unknown, dzięki za info o stronkach.. Ale na dobrą sprawe kolesie tam radą wywalić to ustrojstwo.. Ale ja uparty jestem - porozbieram to.. - zobaczymy co tam siedzi.. I tak już gorzej nie będzie..;) bo odbłyśniki latają na dziurach jak portki na wietrze... Jak coś wymądze to dam znac..
C5 FL 2,0 HDI Break Exclusive
     assistance   Moneta

MiKuS 

Wysłany: 18-09-2006, 18:57   

MarcinWrocław napisał/a:
bo odbłyśniki latają na dziurach jak portki na wietrze

To tak MA byc :) :lol:
W Fiacie Tipo, zastosowano lampy ksenonowe, ktore automatycznie zmieniaja połozenie, aby nie oślepiac innych uzytkownikow drogi :lol: na pewno masz jeszcze gdzies ukryte spryskiwacze reflektorow :) :lol:
a tak na poważnie to wspołczuje wam tego bólu (ja na szczescie mam "ręczną" korekte wysokości
Pozdro

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 18-09-2006, 19:03   

To jest jakoś połączone z tylnim regulatorem siły hamowania na osi. Tylko nie wiem czy to jest połączone mechanicznie - w sensie sa 2 regulatory, czy jest poprostu rozbudowany regulator o pompkę dla światełek.

Moim zdaniem to głownei nie działa dlatego,że możliwe ze na tyle regulatory porpostu nie chodzą, auto było po kolizji i komuś się nie chciało tego robić.

Jeżeli już to ktoś naprawde chce, to może lepiej przerobić na elektryczne taki jak np. w Punto. Przeadaptowac układ nie powinno być trudno.

mrk69 

Wysłany: 19-09-2006, 15:54   

Ja też to mam i w starym i w nowym Tipo i w żadnym nie działa - pewnie wysiadło po 5 latach i nikt sie nie zainteresował albo nawet nie wiedział.

Miszko wiesz..elektryka to już nie ten sam bajer co samoregulacja.. :D

Odpowiedz do tematu