|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
porysowane szyby boczne przednie pomocy!!!! |
Autor |
Wiadomość |
sqnix
Wiek: 39 Dołączył: 28 Lut 2007 Posty: 149 Skąd: Ostrołęka-Olsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 10-06-2007, 14:07 porysowane szyby boczne przednie pomocy!!!!
|
|
|
Witam zaczęło się lato upały a w Temprze klimy brak :-((( i trzeba jakoś sobie radzić bez, wiec bardzo często otwieram i zamykam przednie szyby, dzisiaj zauważyłem że się zaczęły rysować, wogóle wczęsniej już zauważyłem u innych właścicieli Fiatów ten sam problem,czy ktoś ma na to sposób??? Trzeba rozkręcić drzwi ??? przeczyścić??? To wszystko jest przez drobne ziarenka piachu które dostały się pod tą gumę zaraz od szyby. Jeśli ktoś miał podobny problem i wie jak to zaradzić to proszę o pomoc |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 10-06-2007, 14:24
|
|
|
heh, chyba wyciągnąć gumy i wyczyścić, posmarować nie ma zbytnio czymś, możesz pokryć jakimś hmmm gładkim ? silikonem? ale czy się na szybie nie rozmaże?
na pewno gumy musiałyby być czyste; poza tym jak stwardniały już niemiłosiernie (jeśli stwardniały) to może poszukać innych? z kolei jak zbyt je odegniesz by Ci po szybie nie ryzowały to Ci wszelka woda/syfy będą do drzwi do środka cieknąć a szum podcza jazdy będzie irytujący...... |
|
|
svamp
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 12-06-2007, 15:10
|
|
|
Od czasu do czasu gumy warto przesmarować wazeliną. Ja też przy chwili wolnego rozkręcę drzwi, niestety kupiłem już z porysowaną szybą boczną od strony kierowcy Poza tym ta szyba trochę lata, więc trzeba zajrzeć do środka i obadać co się dzieje. |
_________________ Tipo 1,6 AGT cat. i.e. '91 |
|
|
|
|
JACA
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 26-07-2007, 21:53
|
|
|
Też zaczęły mnie się rysować szyby przyczyną jest odkształcenie się górnej części drzwi, trzeba je delikatnie dogiąć do wnętrza auta. |
_________________ FT SX SW 1,9TD DGT `93 218Kkm |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|