|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z montazem anteny dachowej :) |
Autor |
Wiadomość |
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 25-11-2009, 17:55 Problem z montazem anteny dachowej :)
|
|
|
Siemka. Chcialem zamontowac nowa antene, i pojawil sie problem. otoz poprzednia antena raczej fabryczna, byly uwalona, jest tylko reszta mocowania w dachu. chcialem sie dostac od spodu ale tez nie moge. bo chce usunac to stare gniazdo i zalozyc nowa antene. Foto ponizej
podpowiedzcie jak to zrobic? czy trzeba podsufitke sciagnac?
|
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
Kaputzin
Pomógł: 6 razy Wiek: 41 Dołączył: 12 Sty 2009 Posty: 157 Skąd: Kobylanka/UK
|
Wysłany: 25-11-2009, 18:08
|
|
|
Miałem też tak urwaną antenę bo poprzedni właściciel nie odkręcił bata przed wjazdem na myjnie i został mu tylko uchwyt
W Temprze robiłem tak:
wymontowałem światełko z całym gniazdem, potem boczne plastiki nad oknami, opuściłem podsufitkę do połowy, zmieniłem antenę (kabel zostawiłem stary, tylko końcówkę do montażu anteny zmieniłam na nową bo stara była innego typu) Całość poskręcałem do kupy, podsufitkę założyłem jak była, plastiki na swoje miejsce i światełko na koniec razem z gniazdem. Robota prosta, tylko dojście do d..py
Ja też myślałem że przez dziurę po światełku sobie poradzę ale nie dałem rady dlatego najprościej było rozmontować kawałek sufitu i spokój
Na sam koniec sobie pomyślałem, że mogłem koło gumy(tam gdzie antena wchodzi w dach) troszkę silikonu na wszelki wypadek zapodać ale jak na razie woda nie przecieka więc jeśli guma u podstawy anteny jest w miarę dobra to powinno wystarczyć |
_________________ *** Fiat Tempra 1.6 MPI, Benzyna/LPG, '95, 200 000, DGT, zieleń perłowa***
"Gdy opuści mnie granie, miej w opiece mnie Panie" |
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 25-11-2009, 18:11
|
|
|
Wszystko pieknie ale, lampka jest przyklejona do podsufitki, a podsufitka przyklejona do dachu a jak ja odkleje to pozniej wisiec bedzie |
|
|
|
|
|
Kaputzin
|
Wysłany: 25-11-2009, 18:27
|
|
|
U mnie było tak że szybkę światełka wyjąłem podważając śrubokrętem bo była wtykana Gniazdo światła również było na zatrzaski - wtykane (może była tam jakaś śrubka ale już nie pamiętam ) A podsufitka też miałem wrażenie że jest przyklejona a okazało się że najbardziej to ją trzymało to gniazdo lampki, plastiki boczne no i te dwa śmieszne wihajstry przeciwsłoneczne bo je też zdemontowałem Jak jest w Tipo to nie wiem więc się nie będę spierał, ale powinno być podobnie
Ja przyjąłem taka metodę że jak już stwierdziłem że prościej będzie jak odkręcę podsufitkę to po prostu ją ruszałem i patrzyłem co i gdzie ja trzyma i to odkręcałem Potem założyłem antenę i gitara
A radia i tak nie słucham bo wole swoją muzykę co lubię nagraną na płyte
Tyle że autko się lepiej prezentuje z antenką |
_________________ *** Fiat Tempra 1.6 MPI, Benzyna/LPG, '95, 200 000, DGT, zieleń perłowa***
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 25-11-2009, 18:29
|
|
|
Kaputzin napisał/a: | Tyle że autko się lepiej prezentuje z antenką |
Wlasnie o to mi chodzi bo muza to na ogol ENERGY 2000 |
|
|
|
|
|
Kaputzin
|
Wysłany: 25-11-2009, 18:51
|
|
|
Skoro nie zależy Ci na odbiorze fal radiowych to nie dało by się jakoś antenki od góry dachu zamontować?
Mam wstręt do Energy 2000 - w wojsku cała sala tego słuchała Wole dobrego bluesika |
|
|
|
|
KrzychuB
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|