|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z otwieraniem drzwi kierowcy |
Autor |
Wiadomość |
westmorland
Wiek: 32 Dołączył: 23 Paź 2010 Posty: 35 Skąd: Kowalewo Pomorskie
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 26-10-2010, 22:02 Problem z otwieraniem drzwi kierowcy
|
|
|
Witam, jestem świeżym użytkownikiem Tipka 90' 1.4 jestem z niego bardzo zadowolony jednak ostatnio przy otwieraniu drzwi (kierowcy) coś jakby przeskoczyło jakiś element wewnątrz drzwi (słychać jak lata przy trzaśnięciu drzwiami) I teraz mam problem bo żeby otworzyć drzwi muszę je mocno docisnąć i dopiero wtedy się otworzą Troszkę to męczące i głupio wygląda przy wsiadaniu ;/ miał ktoś może podobny problem albo wie co to może być?? Wiem, że bez rozbierania boczku drzwi się nie obejdzie proszę o pomoc.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Mosior
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Sty 2010 Posty: 527 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 27-10-2010, 11:56
|
|
|
zdejmij boczek to zobaczysz, to nie jest trudne w tipku. 5 minut roboty |
_________________ FIAT TIPO 1.4S + LPG, 78 kucyków
razem przeżywamy upadki i wzloty..
FORD MONDEO MK3 2.2TDCI Platinum - zaprojektowany by cieszyć |
|
|
|
|
westmorland
|
Wysłany: 27-10-2010, 21:09
|
|
|
No to trzeba będzie jutro się za to zabiorę i zobaczę o co tam chodzi a wiecie może czym wyeliminować piski w drzwiach domyślam się, że są to uszczelki od razu dodam, że sylikon w spary'u nic nie pomógł |
_________________ Tipek 1.4 90' LPG Mój błękitny przyjaciel... |
|
|
|
|
Mosior
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Sty 2010 Posty: 527 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 28-10-2010, 12:33
|
|
|
jak rozbierzesz boczek to przy okazji sprawdź czy są wszystkie plastikowe mocowania przewodów, czy prowadnice szyb sa dokręcone i czy wreszcie sam boczek ma wszystkie zaczepy. W razie potrzeby uzupełnij i będzie git |
_________________ FIAT TIPO 1.4S + LPG, 78 kucyków
razem przeżywamy upadki i wzloty..
FORD MONDEO MK3 2.2TDCI Platinum - zaprojektowany by cieszyć |
|
|
|
|
westmorland
|
Wysłany: 28-10-2010, 22:43
|
|
|
Dzisiaj rozkręciłem boczek i niepotrzebnie rozkręcałem też wewnętrzny stelaż metalowy przez co męczyłem się kilka godzin żeby wszystko poskładać najgorzej było z elementami od zamka linka od klamki wewnętrznej i moja udręka plastyk od zamykania zamka z zewnątrz, ale dałem radę poskładałem wszystko do kupy i działa ! a wystarczyło podłożyć coś pod bębenek zamka załączam zdjęcia w razie jakby się komuś to przytrafiło już wie jak można łatwo i szybko to rozwiązać
Temat zamknięty
|
_________________ Tipek 1.4 90' LPG Mój błękitny przyjaciel... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|