Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
siedzenia Recaro w tipo 1.4
Autor Wiadomość
transilvanian 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 06-06-2012, 12:29   siedzenia Recaro w tipo 1.4

Witam, wytargałem z autozłomu komplet siedzeń Recaro z Tipa Sedicivalvole 5-drzwiowego.
Skusiłem się bo wyglądają naprawdę bardzo dobrze. Przed montażem miałbym do Was pytanie mianowicie:
Jak zapewne wszyscy tu wiedzą tylnia kanapa z Recaro dzielona jest na dwie części i o ile z zamontowaniem nie powinienem mieć problemów (przymierzyłem i wejdzie beż większych przeróbek, będę musiał zamontować tylko zawias łączący dwie części siedzące kanapy -powinna wystarczyć wiertara i gwintownik).

Inna sprawa bardziej mnie zastanawia mianowicie:
poprzednie oparcie było jednoczęściowe, teraz jest dwu-częściowe, czy za siedzeniami na wysokości półki powinien być jakiś stelaż usztywniający obie części oparcia?? Wyciągając siedzenia z Sedici nie zauważyłem tam takowego, albo się zagapiłem albo nie ma.

Pozdrawiam
Przemo

PS. dyby ktoś zauważył na małopolskich drogach czerwone tipo z białą klapą od sedicivalvole proszę o wyrozumiałość to tylko 1,4 :)

Bdm 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 06-06-2012, 13:08   

http://forum.tempra.org/t...aro-vt19850.htm

SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
     Moneta

transilvanian 

Wysłany: 06-06-2012, 13:14   

Bdm, przed wystawieniem posta przeczytałem te posty które znalazłem na naszym forum również ten post który mi wysłałeś i nic tam nie ma w mojej sprawie

brynol69 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 06-06-2012, 15:24   

transilvanian, fotele są p&p. Na dodatkowy zawias tylnej kanapy są przygotowane otwory montażowe więc wkręcasz i składasz. Żadnego dodatkowego wzmocnienia nie znajdziesz ponieważ kanapa jest wystarczająco sztywna sama w sobie. Jedyna kwestia przeróbki jaką spotkałem u siebie jak montowałem fotele z sedici do mojego wynikała prawdopodobnie z różnic liftingowych(moje jest po lifcie dawca był przed). A konkretnie szyny przednich foteli nie pasowały "idealnie" w przedniej szęści szyny, ale wystarczyły lekko podgiąć blaszke i voilà!

Fiat Tipo 1.4 S 5p zielony - dawca dla j/n
Fiat Tipo 1.6 HF Turbo 5p zielony - R.I.P.
Fiat Tipo 1.8 GT LPG 3p czarny - sprzedany
Fiat Tipo 1.8 GT 3p bordowy - :-)
Fiat Tipo 1.6 HF 3p bordowy - drugie wcielenie
     assistance

transilvanian 

Wysłany: 06-06-2012, 19:53   

brynol69, no szukałem tego otworu pod ten zawias i za chiny ludowe nie odnalazłem dziada (mówię o tym zawiasie na jedną śrubę), co do przednich foteli to jest dokładnie tak jak mówisz słowo w słowo :) , już wszystko zamontowane - przeszły jazdę testową i wstępnie jestem bardzo zadowolony.

PS. Umieszczałem już na forum informację ale admin odrzucił mianowicie:
dla zainteresowanych jest niedaleko mnie na złomie Sedicivalvole 5drzwiowe, bez siedzeń, tylnej klapy oraz kierownicy. Gdyby ktoś był zainteresowany jakimiś częściami pisać na PW podam nr telefonu na ten autozłom. Szkoda że taka maszyna się marnuje dobrze że cokolwiek udało się uratować tyle że z siedzeń czy kierownicy żyletek nie zrobi :)

brynol69 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 06-06-2012, 20:15   

Dziwne że nie masz tych otworów. Wydaje mi się że powinny być dwa, tak jakby przed linią oparć. W moim golasie z polskiego salonu były to wydaje mi się że w każdym być powinny ale nie będę się upierał. Ważne że "będzie Pan zadowolony" :)

Fiat Tipo 1.4 S 5p zielony - dawca dla j/n
Fiat Tipo 1.6 HF Turbo 5p zielony - R.I.P.
Fiat Tipo 1.8 GT LPG 3p czarny - sprzedany
Fiat Tipo 1.8 GT 3p bordowy - :-)
Fiat Tipo 1.6 HF 3p bordowy - drugie wcielenie
     assistance

transilvanian 

Wysłany: 07-06-2012, 09:14   

Brynolu, te dwa otwory mam przykręciłem tam dżinksa o którym piszesz za linią oparć - miałem tam dwie czarne zaślepki. Pstryknę fotkę to wszyscy będą wiedzieli o co mi chodzi jako że Słowackim nie jestem i z opisami u mnie kiepsko.
Zadowolony jestem bardzo - siedzenia rewelacja.

Odpowiedz do tematu