|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
siedzenia Recaro w tipo 1.4 |
Autor |
Wiadomość |
transilvanian
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 06-06-2012, 12:29 siedzenia Recaro w tipo 1.4
|
|
|
Witam, wytargałem z autozłomu komplet siedzeń Recaro z Tipa Sedicivalvole 5-drzwiowego.
Skusiłem się bo wyglądają naprawdę bardzo dobrze. Przed montażem miałbym do Was pytanie mianowicie:
Jak zapewne wszyscy tu wiedzą tylnia kanapa z Recaro dzielona jest na dwie części i o ile z zamontowaniem nie powinienem mieć problemów (przymierzyłem i wejdzie beż większych przeróbek, będę musiał zamontować tylko zawias łączący dwie części siedzące kanapy -powinna wystarczyć wiertara i gwintownik).
Inna sprawa bardziej mnie zastanawia mianowicie:
poprzednie oparcie było jednoczęściowe, teraz jest dwu-częściowe, czy za siedzeniami na wysokości półki powinien być jakiś stelaż usztywniający obie części oparcia?? Wyciągając siedzenia z Sedici nie zauważyłem tam takowego, albo się zagapiłem albo nie ma.
Pozdrawiam
Przemo
PS. dyby ktoś zauważył na małopolskich drogach czerwone tipo z białą klapą od sedicivalvole proszę o wyrozumiałość to tylko 1,4 |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 06-06-2012, 13:08
|
|
|
http://forum.tempra.org/t...aro-vt19850.htm |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
transilvanian
|
Wysłany: 06-06-2012, 13:14
|
|
|
Bdm, przed wystawieniem posta przeczytałem te posty które znalazłem na naszym forum również ten post który mi wysłałeś i nic tam nie ma w mojej sprawie |
|
|
|
|
brynol69
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 22 Sty 2008 Posty: 346 Skąd: Imielin
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 06-06-2012, 15:24
|
|
|
transilvanian, fotele są p&p. Na dodatkowy zawias tylnej kanapy są przygotowane otwory montażowe więc wkręcasz i składasz. Żadnego dodatkowego wzmocnienia nie znajdziesz ponieważ kanapa jest wystarczająco sztywna sama w sobie. Jedyna kwestia przeróbki jaką spotkałem u siebie jak montowałem fotele z sedici do mojego wynikała prawdopodobnie z różnic liftingowych(moje jest po lifcie dawca był przed). A konkretnie szyny przednich foteli nie pasowały "idealnie" w przedniej szęści szyny, ale wystarczyły lekko podgiąć blaszke i voilà! |
_________________ Tune Hard Go Pro
Fiat Tipo 1.4 S 5p zielony - dawca dla j/n
Fiat Tipo 1.6 HF Turbo 5p zielony - R.I.P.
Fiat Tipo 1.8 GT LPG 3p czarny - sprzedany
Fiat Tipo 1.8 GT 3p bordowy - :-)
Fiat Tipo 1.6 HF 3p bordowy - drugie wcielenie |
|
|
|
|
transilvanian
|
Wysłany: 06-06-2012, 19:53
|
|
|
brynol69, no szukałem tego otworu pod ten zawias i za chiny ludowe nie odnalazłem dziada (mówię o tym zawiasie na jedną śrubę), co do przednich foteli to jest dokładnie tak jak mówisz słowo w słowo , już wszystko zamontowane - przeszły jazdę testową i wstępnie jestem bardzo zadowolony.
PS. Umieszczałem już na forum informację ale admin odrzucił mianowicie:
dla zainteresowanych jest niedaleko mnie na złomie Sedicivalvole 5drzwiowe, bez siedzeń, tylnej klapy oraz kierownicy. Gdyby ktoś był zainteresowany jakimiś częściami pisać na PW podam nr telefonu na ten autozłom. Szkoda że taka maszyna się marnuje dobrze że cokolwiek udało się uratować tyle że z siedzeń czy kierownicy żyletek nie zrobi |
|
|
|
|
brynol69
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 22 Sty 2008 Posty: 346 Skąd: Imielin
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 06-06-2012, 20:15
|
|
|
Dziwne że nie masz tych otworów. Wydaje mi się że powinny być dwa, tak jakby przed linią oparć. W moim golasie z polskiego salonu były to wydaje mi się że w każdym być powinny ale nie będę się upierał. Ważne że "będzie Pan zadowolony" |
_________________ Tune Hard Go Pro
Fiat Tipo 1.4 S 5p zielony - dawca dla j/n
Fiat Tipo 1.6 HF Turbo 5p zielony - R.I.P.
Fiat Tipo 1.8 GT LPG 3p czarny - sprzedany
Fiat Tipo 1.8 GT 3p bordowy - :-)
Fiat Tipo 1.6 HF 3p bordowy - drugie wcielenie |
|
|
|
|
transilvanian
|
Wysłany: 07-06-2012, 09:14
|
|
|
Brynolu, te dwa otwory mam przykręciłem tam dżinksa o którym piszesz za linią oparć - miałem tam dwie czarne zaślepki. Pstryknę fotkę to wszyscy będą wiedzieli o co mi chodzi jako że Słowackim nie jestem i z opisami u mnie kiepsko.
Zadowolony jestem bardzo - siedzenia rewelacja. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|