Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
TEMPRA CENTRALNY ZAMEK
Autor Wiadomość
vinyloox 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 12-12-2010, 08:44   TEMPRA CENTRALNY ZAMEK

Witam mam problem z centralnym zamkiem tzn wszystko dziala ok tyle ze po odpaleniu auta central zamyka wszystkie dzrzwi i po zgaszeniu auta jesli kluczyk jest w stacyjce to najnormalniej w swiecie drzwi tez sie zamykaja...

Generalnie chodzi mi o to czy ta opcje z zamykaniem drzwi po zaplonie da sie wylaczyc bez wylaczania centralnego zamka

tzn zeby normalnie zamykac auto ale zeby ono sie samo nie zamykalo gdy kluczyki sa w srodku

Nie wiem czy to co opisalem jest normalne czy nie dlatego prosze o jakies wsparcie

Keray69 

Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Wysłany: 12-12-2010, 21:33   

Hmm a czy to miałeś od początku czy to od niedawna tak sie stało ? Bo jesli już tak było tak został zaprogramowany alarm. Jakaś taka funkcja bezpieczeństwa. W moim alarmie jest coś takiego ale (nie podłączone) że po odpaleniu samochodu i po wciśnięciu pedału hamulca w ciągu 5 sek. zamykają się drzwi. A próbowałeś w trybie serwisowym ? Masz centralny z alarmem czy sam centralny ? Oryginalny czy montowany ? Opisz coś więcej. To coś się wymyśli ;)

vinyloox 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 12-12-2010, 23:18   

generalnie samochod mam od tygodnia i z kazdym dniem poznaje go blizej
jezeli chodzi o zamek to centralny z alarmem ( alarm wlaczany tylko z pilota-jak zauwazylem)
z tego co wiem jest to orginalnie wyposazenie auta.
zastanawialem sie czy nie mozna wylaczyc samego alarmu tak aby uzywac z pilota tylko centralnego zamka i czy mozna wylaczyc te "zabezpieczenia" o ktorych mowimy ...juz zdarzylo mi sie zatrzasnac samochod (naszczescie mam drugi komplet kluczy :) )

Odpowiedz do tematu