|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tylne wycieraczki nie chcą sie wyłączyć |
Autor |
Wiadomość |
nektariuss
witamy nowego
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 20-05-2007, 17:56 Tylne wycieraczki nie chcą sie wyłączyć
|
|
|
Witam serdecznie.
Jestem nowym użytkownikiem i od niedawna posiadam Tipo 1.9 TD. Mam taki problem, że po włączeniu tylnych wycieraczek juz ich nie mogę wyłączyć . Skutkuje jedynie wyłączenie auta poprzez odcięcie zapłonu . Jednak ciężko stosować tą metodę podczas jazdy . Proszę o pomoc bo juz googlowalem na ten temat i nic nie moge znaleźć.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 20-05-2007, 18:16
|
|
|
Poczytaj w tym temacie, zwłaszcza wypowiedź pod koniec.
http://forum.tempra.org/t...zyby-vt6035.htm
Tam jest blaszka która "idzie" po biezni. Możliwe że korozja która się tam wdała powoduje połączenie się ściezki i w efekcie nie dochodzi do przerwania obwodu (blaszka cały czas "chodzi" po bieżni).
Dopiero wyłączenie auta, powoduje wyłączenie się wycieraczki. Gdy znowu dasz "impuls" z włącznika, wycieraczka się aktywuje |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|