|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Uszczelki szyb bocznych są za krótkie - nie zatrzymują wody. |
Autor |
Wiadomość |
mikee72
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 584 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 30-01-2018, 10:03 Uszczelki szyb bocznych są za krótkie - nie zatrzymują wody.
|
|
|
Mam taki problem - po latach uszczelki pod bocznymi oknami (wszystkimi) ściągnęły się - skróciły po około 15-20mm z każdej strony.
To sprawia, że woda, śnieg czy cokolwiek innego ma eleganckie wlociki do eksploracji wnętrza drzwi..
Ponieważ w ubiegłym roku przednie drzwi były wygłuszane pod głośniki, to dodatkowo wyleciały oryginalne folie.
Aktualnie woda dostaje się na tyły głośników w drzwiach i potrafi kropelkować do kabiny po dolnej krawędzi głośników.
Moje pomysły na skuteczne pozbycie się problemu:
1. zdobycie nowych uszczelek
2. wymiana czyli demontaż uszczelek z innego Tipo (nie pamiętam już w jakim stanie były w białym rozbitku..)
Jeśli ktoś ma inny pomysł, albo może wie jak się demontuje i zakłada te listwy to będę wdzięczny za podpowiedzi.
|
|
|
|
|
seba.flor
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 31-01-2018, 18:54
|
|
|
mam ten sam problem i sam własnie myślę jak to ogarnąć może coś zapożyczyć a innego fiata |
|
|
|
|
mikee72
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 584 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 31-01-2018, 19:13
|
|
|
Tak myślałem, czy nie dosztukować tych brakujących kawałków z innej uszczelki od dawcy. Równo dociąć i skleić na dobry klej do gumy - łączenie powinno być mało widoczne. Nie wiem jeszcze jak uszczelka połączona jest z tą listwą zewnętrzną. Ostatnio na myjni - kiepsko to musiało z boku wyglądać - upychałem kawałki gąbki w te szczelinki.. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|