|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
zamek schowka |
Autor |
Wiadomość |
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 13-03-2007, 20:34 zamek schowka
|
|
|
Mam problem z zamkiem schowka tipo. mam schowek zamykany na kluczyk tylko że nie mogę go obrócić i tym samym zamknąć schowka. rozebrałem plastki widze zamek ale nie bardzo wiem jak się do niego zabrac... dodam że te zapadki przy zewnętrznej części zamka działają bez problemów. |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
piotrp
Wiek: 49 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 41 Skąd: Manchester
Województwo: Other
|
Wysłany: 13-03-2007, 20:40
|
|
|
proponowalbym sprobowac nowszy kluczyk.. w moim przypadku zadzialalo klucz ktory normalnie uzuwalem byl do tego sropnia zuzyty, ze nie dalo sie zamknac schowka ale drugi zadzialal bez problemu... |
_________________ Tempra 2.0 8V SW |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 14-03-2007, 13:02
|
|
|
konniks jak sie dobrałes to zamka? bo ja kiedys próbowałem ale zrezygnowałem,wygląda mi to jakby było zgrzane ze soba. |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 14-03-2007, 16:22
|
|
|
ego napisał/a: | jakby było zgrzane ze soba |
gorzej... przyklejone . wiesz jak już zacząłem to stwierdziłem że skoncze. musze jakiś dobry klej kupic teraz
wyjąłem wkładkę zamka. czy ktoś sie orientuje na wkładce są takie zapadki które ruszają sie jak włoże kluczyk. jest ich 5 po 2 stronach. u mnie jak włoże kluczyk nie wszystkie chowają się do końca. czy powinny się schować wszystkie?
dobra doszłem do tego... wyrobiony kluczyk. wszystkie zapatki powinny sie schowac czyli lipa. a teraz inne pytanie. czy jak dobobie kluczyk to bedzie to wierna kopia tego co mam czy będzie trochę "grubszy" ??
zrobione . po prostu wyciągnąłem ostatnią zapadkę, trochę towotu (wiem że nie powinienem) i... mam zamykany schowek |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|