|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zdjecie tapicerki w tylnych drzwiach |
Autor |
Wiadomość |
Jacksun
witamy nowego
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 17-10-2006, 13:46 Zdjecie tapicerki w tylnych drzwiach
|
|
|
Witam,
wlamali mi sie do auta i mam do wymiany tylna szybke trojkatna w drzwiach. Czy ktos moze mi powiedziec jak najszybciej i najsprawniej zdjac korbke od podnoszenia szyby??? Przyznam sie ze na niej poleglem.
Dzieki za info.
Pozdrawiam Wszystkich! |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 17-10-2006, 17:47
|
|
|
nie wiem jak Ci to wytłumaczyc,ale spróbuje...
pomiedzy korbke a tapicerke musisz wepchac jakis płaski śrubokręt i wypchnąc taki drucik w kształcie litery U,wystarczy,że pchniesz jego jeden koniec i powinien wyskoczyc |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 17-10-2006, 23:27
|
|
|
Czyli takiego czegoś Ω |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
picek
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 18-10-2006, 05:31
|
|
|
Zapytać -maluchowców-tam jest to samo.
Coś w stylu-seger tylko druciany jak na obrazku wyżej. Wchodzi w nacięte prowadzenie korbki{od wewnątrz} i wskakuje w nacięcie trzpienia mechanizmu podnoszenia szyby{ten dinks co wystaje z tapicerki}. |
_________________ Audi |
|
|
|
|
Jacksun
witamy nowego
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 18-10-2006, 08:01
|
|
|
Big dzieki. Dalem rade i przy okazji zaoszczedzilem 30PLN. :dance:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-10-2006, 18:47
|
|
|
pamiętaj tylko, że jak wyciągnunesz już ten pierścień sprężysty i zdejmesz korbkę, to przy zdejmowaniu całej tapicerki, jak masz osłony 'pod' klamkami, te nisze czarne plastykowe w tapicerce, one są na zatrzaskach o ile pamiętam i czasem można 'obrócić' całą tapicerką na odchylonej na max klamce i w całości przewlec - zsunąć z klamki tapicerkę, ale czasem cmusisz jednak wpierw te/ tą osłonę wyciągnąć i ją pierwszą wysunąć przez klamkę, potem tapicerkę; a w czym byłby problem - w tym, że te osłony mają zaczepy-zatrzaski , które o ile pamiętam ogromnie lubią się łamać; jak zrobi pstryk to tylko klej bo może potem latać na klamce osłona po założeniu tapicerki i bardzo drażnić; |
|
|
Artur
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 28-10-2006, 14:09
|
|
|
najlatwiej wyciagnac ten drucik szydelkiem babci |
|
|
|
|
Broadway
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 15 Cze 2005 Posty: 199 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 28-10-2006, 14:16
|
|
|
i jeszcze jedna rada . Jak bedziesz wkladal to tą omegę miej zalożoną na korbke podczas wciskania. Samo wskoczy na swoje miejsce i nie bedzie trzeba sie gimnastykowac, żeby ja wlożyc po zamontowaniu korbki. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|