|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Jakie radio |
Autor |
Wiadomość |
Raku

Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2623 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 06-03-2005, 22:08
|
|
|
tempra-grafitmetalic napisał/a: | rtomik napisał/a:
Kiedys zakladalem polke z glosnikami w wyspecjalizowanym warsztacie o nazwie Klinika Dzwieku. Kolesie powiedzieli ze radia Sony tylka maja wyglad nic wiecej. Polityka firmy polega na wypuszczeniu radia "pod Klienta" z bajerami, podwietleniami i innymi duperelami. Znana seria Sony np. CDX. Twierdzili ze to totalna chala.
Uwazali Clariona, Blaupunkta, oraz Pioneera.
Bzdura kompletna !! mam w domu tez sprzęt sony i jestem zadowolony!! bzdur ci ktoś na opowiadał!!! .samochodowe radio sony mam już drugie i tamto też było bdb ,ale teraz mam nowy model . Boo hoo! Boo hoo! Boo hoo! grają czysto ,mają dobry bas i mnie cieszą . |
Pozwolę sobie zacytować cały Twój komentarz, żeby nie było na mnie...
Nie bądź taki drażliwy - nie mówię, że Ty się chwalisz, tylko, że nie ma co się chwalić w ogóle, bo nie jest to dobry sprzęt. Jest popularny i poprawny, wystarczający do słuchania na co dzień i niedrogi. I jeszcze raz podkreślam - nie ma znaczenia, której firmy radiodtwarzacz ma się w aucie jeśli chodzi o sprzęt za 6 czy 8 setek.
Szanuję to, że Tobie to wystarcza, z resztą napisałem to wcześniej...
... a linki podałem nie dlatego, że nie doceniam Twojej wiedzy, tylko myślałem, że inni mogą być zaiteresowani skoro pytają. |
_________________ klik, klik
*TempRa 2.0 8v dłubane N/A ---> 3.0 v6 w trakcie
*Tipo 2.0 16v ---> 1.6 8v HF Turbo, 200KM+ |
|
|
|
 |
doolek

|
Wysłany: 06-03-2005, 22:13
|
|
|
mkaminski100 napisał/a: | W piątek byłem u znajomego który ma serwis RTV i własnie nie podziela Twojego zdania. Twierdzi, ze Blaupunkt jest za bardzo przemyślany i przez przerost formy nad treścia dość awaryjny. Obustronny nadruk, bardzo cienkie ścieżki, specjalne podzespoły- dlatego dość szybko się psują i są trudne do naprawy.
On poleca Pionieera. Prosta i nieskomplikowana budowa, dobre podzespoły (szczególnie starsze modele- DEH 300 itp) powodują, że się nie psują, a jeśli już to prosto i tani sie naprawia.
Ja również polecam- starsze miały wszystko czego mi potrzeba. Może nie są efektowne, ale reprezentują wysoki poziom jakości dzwięku.
Czy do T/T można założyć z przodu lepsze głośniki? Więszych się chyba nie da włożyć w oryginalny otwór więc albo coś nowego, albo może ktoś montował w drzwiach. Dzękuję za porady |
Zgodzę się z Tobą Pionieer z serii DEH są bardzo dobrymi sprzęcikami. Sam taki posiadam. Wykonanie jest bardzo solidne, nic nie trzeszczy. Dzwięk jest bardzo ładny, wyrażny bass tez dobry. Jedyne nad czym ubolewam to to że mam za mocne głośniki z tyłu i uruchomię dwa kanały tylne to bas słabnie i wyswietlacz mruga a to dlatego ze radio ejst na 40 W a z tyłu mam Blaupunkty 60 W. Dodam jeszcze że to radio przeaszło wiele prób na dziurach (w moim miescie na rynku są kocie łby) i radio wypadło doskonale w tych testach - zero przeskakiwania - no chyba ze przejechałbym na nich z prędkości okolo 80 ale na to szkoda mi zaiweszenia. Mam to radio bardzo długo i jestem z niego baaaardzo zadowolony. Jedyne co musze dokupic to maly wzmacniacz.
Kolega wspominał również od montowaniu większych głośników w przodzie. Jest taka możliwość ponieważ są specjalne kieszenie wraz z miejscem na głosniki montowane w drzwiach. |
|
|
|
 |
Raku

|
|
|
|
 |
GRAFIT

Pomógł: 4 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 06-03-2005, 22:49
|
|
|
:-({|= :-({|= :-({|= :-({|= dobra dobra mniejsza z tym. Mi sony tak gra własnie heh.Nie bede się z tobą znów kłócić bo to i tak nic nie daje .Tobie nic nie przepowiem i tak. |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
 |
Jarek38

Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 550 Skąd: Mińsk Mazowiecki
|
Wysłany: 06-03-2005, 22:50
|
|
|
Grafit przestań się kompromitować bo coraz bardziej sam udowadniasz, że Raku ma rację.
A moim zdaniem ma. Jeżeli nie zgadzasz się z czyjąś opinią nie pisz od razu, że bzdury wypisuje tylko może przedstaw swoje argumenty w taki sposób aby przekonać innych do swojego zdania. W przeciwnym razie zaczniesz być odbierany jako gość, którego tak na prawdę nie można brać na serio bo tylko robi "hałas" a tak na prawdę nic konkretnego nie potrafi napisać. |
_________________ Tempra 2.0 ie 8V + LPG |
|
|
|
 |
Raku

|
|
|
|
 |
GRAFIT

|
Wysłany: 06-03-2005, 23:03
|
|
|
Do jarka 38!!!!!
Sobie możesz mnie tak odbierać jak chcesz !! A druga sprawa to jak udowodnić że radio jest bdb.Pisze że mam takowe jestem zadowolony a tu mi z takimi wyjeżdzacie.Jak można pisać że sony jest do niczego ,bo są np clariony .Co z tego .Nie każdy da za radio tys zł.
Nic nie będe udowadniać bo nie mam ochoty . Ważne że mnie cieszy moje radełko |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
 |
Raku

|
Wysłany: 06-03-2005, 23:22
|
|
|
tempra-grafitmetalic napisał/a: | Nie bede się z tobą znów kłócić bo to i tak nic nie daje .Tobie nic nie przepowiem i tak. |
Ale po co się kłócić, rozmawiajmy, nie rezygnuj...
Poza tym napisałem, że sam mam soniaka :oops: ze zmieniarką z resztą, wcześniej wraz z szybą straciłe Blaupunkta z joistickiem - też raczej ze średnio-dolnej półki. Muszę porzyznać, że B. lepiej mi leżał (zwłaszcza to zdalne sterowanie), ale to subiektywne odczucie. Soniaczek też gra, ale...
... a za znikające bez uprzedzenia posty w dyskusji |
_________________ klik, klik
*TempRa 2.0 8v dłubane N/A ---> 3.0 v6 w trakcie
*Tipo 2.0 16v ---> 1.6 8v HF Turbo, 200KM+ |
|
|
|
 |
Jarek38

Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 550 Skąd: Mińsk Mazowiecki
|
Wysłany: 06-03-2005, 23:28
|
|
|
Grafit trudno jest udowodnić, że jedno radio jest lepsze od drugiego (zwłaszcza jak w grę wchodzi taka różnica cenowa). Nie o to mi chodziło.
Chodzi o to, że od razu piszesz "bzdura" lub, że coś jest na 100% (np. chmura niebieskiego dymu za moim autem). To zraża ludzi.
Wystarczyło napisać, że masz radio Sony, że sprawuje się bardzo dobrze, ma świetny wygląd (w przypadku większości modeli sony tak jest) i niewygórowaną cenę. Dlatego uważasz że nie ma sensu wydawać kilkaset złoty więcej na pioniera lub innego blaupunkta.
Myślę, że w ten sposób osiągniesz znacznie więcej.
[ Dodano: 7 Marzec 2005, 00:13 ]
Ponieważ zarówno ten jak i mój poprzedni post przedyskutowaliśmy z Robertem na GG prosił bym aby nie pisać już na ten temat komentarzy.
Myślę, że dużo zostało wyjaśnione i że coś to zmieni.
Robert posiada dużą wiedzę o samochodach i można z nim całkiem fajnie pogadać, a że czasami zdarzy mu się z czymś wyskoczyć to trudno (to typowe dla tego wieku ). |
_________________ Tempra 2.0 ie 8V + LPG |
|
|
|
 |
GRAFIT

|
Wysłany: 07-03-2005, 00:25
|
|
|
Fajnie że wyjaśnione bo nie lubie takich sytuacji . |
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
 |
miszko

Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 07-03-2005, 01:44
|
|
|
Ja tylko wrzuce swoje 5groszy do rozmowy.
Co do Sonek. Mialem juz kilkanascie modeli, CD/Kasety.
Ogolnie dobrze sie sprawdzaly, mialy dobra cene do mozliwosci.
Ostatnia Sonke sprzedalem bo juz sie jej przyciki wyrobily i chcialem cos na MP3.
Kupilem JVC KD-SH909, maly opis pod adresem http://www.autoradio.poznan.pl/jvc/kd-sh909.htm
Ogolnie radio bardzo dobre, mp3, 7 pasmowy equalizer, 3 swoje style + kilkunasscie predefiniowanych, 3 wyjscia na wzmacniacze, 50W MOSFET (okolo 22W R.M.S), 2 liniowy LCD typu Matrix - bardzo dobre do MP3, np. u gory wyswietla wykonawce na dole nazwe utworku, lub przy Radiu , u gory leca wiadomosci z RDSu a na dole np. czestotliwosc. "Pełna winda" z 3ma ustawieniami (pod roznymi katami), zdejmowany panel ktory jak nacisniesz guzik sam Ci sie wysuwa lekko, zebys nie mial trudnosci ze zlapaniem.
Co ciekawe ma na niebiesko podswietlenie pokretla, klawisze na czerwono, a sam LCD na bialo. Moze mix kolorow, ale swietnie wyglada. Nie jest przebajezone jak niemieckie deski od VW gdzie idzie oslepnac
Na allegro chodza po jakies 700-1000zł.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43022338
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43279850 |
|
|
|
 |
marcin

Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 91 Skąd: Kamieniec/Zielona G.
|
Wysłany: 08-03-2005, 14:48
|
|
|
napewno nie polecam takich tanich wynalazków z mp3, z kolorowym wyświetlaczem itp- firm FIRST, Pioner (jedno e) itp.
Znajomy takowe zakupił- podniecony że ma mp3, korektory, kolorowy wyświetlacz- dał 370 zł. Jak jechałem z nim autem- to masakra- cały czas coś przeskakiwało, płyta się zacinała, nie mówiąc o czasie odczytu i o tym że nie chciał nawet odczytać porysowanej lekko płyty.
Jakieś pół roku miałem pioneera DEH 1330R (jeden z najtańszych odtwarzaczy CD-rok 2001 chyba) i byłem z niego bardzo zadowolony- czytał wszystkie CD-R i nic nie przeskakiwało- nawet jak przejechałem przez tory przy 140 km/h
niedawno go sprzedałem za 260 zł i kupiłem oczywiście pioneera ale wyższy model z mp3. Także za ok. 300 zł można już kupić dobry używany odtwarzacz, a co najważniejsze sprawdzonej marki. |
|
|
|
 |
Emf

Pomógł: 26 razy Wiek: 48 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 08-03-2005, 19:03
|
|
|
doolek napisał/a: | Dzwięk jest bardzo ładny, wyrażny bass tez dobry. Jedyne nad czym ubolewam to to że mam za mocne głośniki z tyłu i uruchomię dwa kanały tylne to bas słabnie i wyswietlacz mruga a to dlatego ze radio ejst na 40 W a z tyłu mam Blaupunkty 60 W |
Dolek 60W to nie sa za mocne glosniki do 40Watowego radia. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
 |
|
|
|
 |
Tomasz

|
Wysłany: 10-03-2005, 22:30
|
|
|
Miszko...zgadzamn sie zToba w 100% Radio super,mam podobne tylko model bez MP3.Dobra jakosc dzwieku-najlepsza jak dotad ze wszystkich posiadanych przeze mnie radyjek,bajerkow ma od cholery i ladnie wyglada przy okazji... |
_________________ tipo 1.6 gażnik+ LPG 92r |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|