Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie radio
Autor Wiadomość
Piaskowy

Wysłany: 09-01-2005, 18:49   Jakie radio

Mam zamiar zakupić radio .Poradcie czy warto kupić taki wynalazek , czy coś takiego będzie działać. A może ktoś ma coś podobnego i jak się to sprawuje . To jest strona z tym radiem.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39054052
#-o

bob96 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 09-01-2005, 19:00   

Cena jak za takie radio nawet kusząca .
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite
     assistance

dziura.arek 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 09-01-2005, 19:11   

Jest gwarancja można brać
     assistance   Moneta

bob96 

Wysłany: 09-01-2005, 19:18   

Z tego co przeczytałem na Allegro ,gostek sprowadza sprzęt radiowy z Austri i dlatego taka przystępna cena .
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite
     assistance

GRAFIT 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 09-01-2005, 20:01   

bob96 napisał/a:
Z tego co przeczytałem na Allegro ,gostek sprowadza sprzęt radiowy z Austri i dlatego taka przystępna cena .

Nie polece ci tego tanie ge to jest nie obraź sie ale to dziadostwo
kupiłem takie podobne też niby hit to szybko sie pozbyłem .
Nie wierz że radio first ma moc 4*60 wat bo faktycznie ma ono około niecałe 20 wat na wyjsciu tyle to mają CLARIONY , kumpel kupił first do eskorta to mu przygasa z braku mocy ekranik ,ja też miałem podobne to non stop zakłócenia poza tym sony można nabyć za ok 400zł cd xplod pewny sprzęt japoński
kupiłem sony i nową antene polecam wydasz 350 zł i co nie pewne ge.
Bym zapomniał w tym mojim było pare napraw 4 razy w serwisie bo kupiłem w sklepie to i odali mi kase następnego razu ,kupiłem sony za 500zł
teraz są sony za 400zł panasonic też polece media-markt
odradzam ci to bo wiem co to jest nie zadowoli cie to a panel jest
taki słaby jak gee ale wybór należy do ciebie zaoszczedzasz ok 50 bo taka różnica jest pomiędzy markowymi od 400Zł są w poznaniu panasonic,sony,ostatnio blaupunkt za 450 w Media markt więc sam zobacz!!

Hemi 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 09-01-2005, 23:20   

Z tego co zauważyłem to radio firmy FIRST. Widziałem też telewizory, walkmany, discmany tej firmy. Można to wszystko kupić w markecie - tam zawsze możesz zwrócić sprzęt jak Ci nie zadziała i masz pewną gwarancję (na alegro bym nie kupił). Jednak ja osobiście nie kupowałbym takiego sprzętu ponieważ jest to tzw. krzak badziewiasty. Dorzucasz jeszcze z 200/300 zł i masz już na przykład JVC albo Panasonica (z MP3) nawet gdzieś już widziałem SONY XPLOD za 500 z groszami chyba w Media Markt. Tam zawsze masz 7 dni na sprawdzenie sprzętu a jak coś nie tak to go zwracasz a oni oddają Ci kasę – ja niestety miałem pecha z SONY Kupiłem w Mega Avansie - trafiłem egzemplarz (jeden z ostatnich na półce) pojeździłem 3 dni z radyjkiem i co się okazało – na wybojach wyskakiwał mi panel – nie trzymał się radia (wadliwy uchwyt). Poszedłem, powiedziałem co i jak – gość przyszedł i oddał mi kasę bez problemu.
np: Mega Avans : Radio JVC KD-S71R 4x45 MP3, CD/CD-R/CD-RW za 419 zł.
Pamiętaj zanim coś kupisz sprawdź cenę w innych sklepach - na moim PANASONIC’u zaoszczędziłem 100 zł (Media Markt 799 zł a w Euro RTV AGD 699zł ) Tak samo miałem z głośnikami Pioneer'a różnica 20 zł na komplecie - kupujesz dwa komplety na tył i przód i zostaje Ci w kieszeni 40 zł.
VW Golf 3 GT 1.8
jest:
Opel Vectra B Kombi 1.8 16V
     Moneta

GRAFIT 

Wysłany: 10-01-2005, 12:14   

Hemi napisał/a:
Z tego co zauważyłem to radio firmy FIRST. Widziałem też telewizory, walkmany, discmany tej firmy. Można to wszystko kupić w markecie - tam zawsze możesz zwrócić sprzęt jak Ci nie zadziała i masz pewną gwarancję (na alegro bym nie kupił). Jednak ja osobiście nie kupowałbym takiego sprzętu ponieważ jest to tzw. krzak badziewiasty. Dorzucasz jeszcze z 200/300 zł i masz już na przykład JVC albo Panasonica (z MP3) nawet gdzieś już widziałem SONY XPLOD za 500 z groszami chyba w Media Markt. Tam zawsze masz 7 dni na sprawdzenie sprzętu a jak coś nie tak to go zwracasz a oni oddają Ci kasę – ja niestety miałem pecha z SONY Kupiłem w Mega Avansie - trafiłem egzemplarz (jeden z ostatnich na półce) pojeździłem 3 dni z radyjkiem i co się okazało – na wybojach wyskakiwał mi panel – nie trzymał się radia (wadliwy uchwyt). Poszedłem, powiedziałem co i jak – gość przyszedł i oddał mi kasę bez problemu.
np: Mega Avans : Radio JVC KD-S71R 4x45 MP3, CD/CD-R/CD-RW za 419 zł.
Pamiętaj zanim coś kupisz sprawdź cenę w innych sklepach - na moim PANASONIC’u zaoszczędziłem 100 zł (Media Markt 799 zł a w Euro RTV AGD 699zł ) Tak samo miałem z głośnikami Pioneer'a różnica 20 zł na komplecie - kupujesz dwa komplety na tył i przód i zostaje Ci w kieszeni 40 zł.

No ja powiem że różnica może być nawet 50zł pomiędzy tym chinskim plastikiem a np. sony w tej chwili jest sony w mediamarkt za równe 400zł
biały wyświetlacz czerwone podświetlenie. Za ok 450 500 zł jest masa firmowych radełek ja polece ci sony bo zakupiłem takowe i działa super zero zakłuceń dobre brzmienie wyjście na wzmacniacz moc 4*50 wat

Ps .bym zapomniał jak miałem nie firmowe tego typu to na drobnych dziurach płyta się zawieszała zero anty wtrząsu tu może mi raz na super mocnych wybojach sie zawiesiło ale może raz tamto non-stop

Faja

Wysłany: 10-01-2005, 12:23   

Ja też tego wynalazku nie polecam!!!Jak jestes jeszcze w Wawie (bo miałeś być przez jakiś okres z tego co pamiętam) to przejedź się na wolumen :D Za taką cenę kupisz porządnego Balupunkta,a jak poszukasz to inne firmowe radia...First to firma z Austrii,która stara się podbic rynek od dłuższego czasu,wrzucając na rynek tanie(co wcale nie oznacza że dobre)produkty.Sony też nie polecam!To firma,która robi najlepsze telewizory a nie radia.Najlepsze są Clarion,Alpina(zajmują sie w większości sprzątem grającym),ew.Pioneer i Blaupunkt(Z tymi miałem styk,więc wiem co i jak,polecam!!!Sam mam w Temprze pioneera od 8 lat i gra jak trzeba :) )Nie polecam!!!!Pozdrawiam!!

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 10-01-2005, 12:42   

Tez nie polecam. Mialem stycznosc z MP3 Firsta i totalnie nie polecam.
Czytanie MP3 (wczytywanie struktury katalogow) trwa dlugo, przerywa na wybojach. Jedynie radio co jakos tam gralo.

Wiem ze moze cena kuszaca... lepiej cos dolozyc i miec bardziej markowy sprzet.

Co do Sonego, to stare modele z przed kilku lat byly dobre.
Mialem juz Pionki, Blaupunkty oryginalne radia z Volva 2DIN i moje JVC w Temprze i Sonka je wszystkie przebijala pod wzgledem "lapania" fal radiowych. Radia musze pochwalic sony mialo dobre. I wszystko dodam ze chodzilo na tej samej antenie.
Ale ja mowie o starych sonkach, nowe to nowe czyli inne ;)

GRAFIT 

Wysłany: 10-01-2005, 15:50   

miszko napisał/a:
Tez nie polecam. Mialem stycznosc z MP3 Firsta i totalnie nie polecam.
Czytanie MP3 (wczytywanie struktury katalogow) trwa dlugo, przerywa na wybojach. Jedynie radio co jakos tam gralo.

Wiem ze moze cena kuszaca... lepiej cos dolozyc i miec bardziej markowy sprzet.

Co do Sonego, to stare modele z przed kilku lat byly dobre.
Mialem juz Pionki, Blaupunkty oryginalne radia z Volva 2DIN i moje JVC w Temprze i Sonka je wszystkie przebijala pod wzgledem "lapania" fal radiowych. Radia musze pochwalic sony mialo dobre. I wszystko dodam ze chodzilo na tej samej antenie.
Ale ja mowie o starych sonkach, nowe to nowe czyli inne ;)

No ja mam nowe Sony Xploda jestem bardzo :D :D :D zadowolony całość wzorowo chodzi bdb wykonanie tzn plastiki dobra jakość.
Zero przerw podczas grania.Śmiało polece!!!

Hemi 

Wysłany: 10-01-2005, 19:41   

tempra-grafitmetalic napisał/a:
No ja mam nowe Sony Xploda jestem bardzo :D :D :D zadowolony całość wzorowo chodzi bdb wykonanie tzn plastiki dobra jakość.

A ja właśnie Sony Xplod (mp3 i taka bajerancka klapka) miałem przez 3 dni i musiałem zwrócić przez ten panel, ale pewnie to był odosobniony przypadek (tzw incydent) poza tym radyjko było super - dużo opcji ustawień, fajny wyświetlacz itp. mimo przygody z panelem gorąco polecam 8)
VW Golf 3 GT 1.8
jest:
Opel Vectra B Kombi 1.8 16V
     Moneta

Piaskowy

Wysłany: 10-01-2005, 20:58   

Dzięki za opinje i porady. Mineła mi ochota na zakup radia. Wszak posiadam radio marki sony.Będę teraz zastanawiał się nad zakupem zmieniarki do niego , jak coś wyszperam poprosze was o komentarz w nowym poście. :)

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 12-01-2005, 10:49   

kolega kupił podobny model i tez na allegro Firsta na mp3.Radio jest nawet ok tylko ze jego wytrzymalosc pozostawia wiele do zyczenia,odpina mu sie panel,szybko wycieraja guziki i trzeszczy wszystko!!!
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

Jadodada 

Wysłany: 27-02-2005, 21:47   Radio Blaupunkt

Kolego Piaskowy

Polecam z używanych Baupunkt Augsburg SGR 29. Cyfrowy, UKF i średnie plus Kaseta. Trzy strefy na UKF po 5 pamięci. Na średnich 5 pamięci. Ma tylko jedno podświetlenie w kolorze białym. Cztery kanały tylko nie wiem po ile mocy może ktoś wie. Balans reguluje razem przód i tył. Nie ma regulacji przód a tył. Jest kaseta i bezbłędnie odtwarza.
To jest dobra cyfra do słuchania i sama za Ciebie wybierze i dostroi się do Twojej anteny tylko spróbuj. Jeżeli to Twoje pierwsze radio to kup używane markowe bez wodotrysków i wydaj 50 zł, a do tego nowe głośniki. Dlaczego nowe , bo zobaczysz różnicę pomiędzy tym co masz zainstalowane. Decyzję o wymianie głośników jednak podejmij po zainstalowaniu radia. Od tego momentu zaczyna się cykl wydarzeń finansowych poprawiających jakość odbioru, odsłuchu itd: antena, głośniki , kable , wyciszenia, maskownice itp.
Blaupunkt to dobra marka sprzętu audio firmy Bosch.

mkaminski100 

Województwo: Other
Wysłany: 27-02-2005, 23:08   

W piątek byłem u znajomego który ma serwis RTV i własnie nie podziela Twojego zdania. Twierdzi, ze Blaupunkt jest za bardzo przemyślany i przez przerost formy nad treścia dość awaryjny. Obustronny nadruk, bardzo cienkie ścieżki, specjalne podzespoły- dlatego dość szybko się psują i są trudne do naprawy.
On poleca Pionieera. Prosta i nieskomplikowana budowa, dobre podzespoły (szczególnie starsze modele- DEH 300 itp) powodują, że się nie psują, a jeśli już to prosto i tani sie naprawia.
Ja również polecam- starsze miały wszystko czego mi potrzeba. Może nie są efektowne, ale reprezentują wysoki poziom jakości dzwięku.

Czy do T/T można założyć z przodu lepsze głośniki? Więszych się chyba nie da włożyć w oryginalny otwór więc albo coś nowego, albo może ktoś montował w drzwiach. Dzękuję za porady
     assistance   Moneta

GRAFIT 

Wysłany: 28-02-2005, 11:07   

Hemi napisał/a:

A ja właśnie Sony Xplod (mp3 i taka bajerancka klapka) miałem przez 3 dni i musiałem zwrócić przez ten panel, ale pewnie to był odosobniony przypadek (tzw incydent) poza tym radyjko było super - dużo opcji ustawień, fajny wyświetlacz itp. mimo przygody z panelem gorąco polecam 8)

Tylko że ja mam tego xploda z gładkim panelem bez mp3 ,czyta cd,cd rw
Nie mam żadnej klapki jest gładki ładny panel i nie ma co się ułamać hehe
Wyswietlacz jest biały a reszta guziki całość czerwona 8)

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 28-02-2005, 11:34   

A ja polecam wam jakiegos JVC, Cameleony, serie KD, SH

rtomik 

Wysłany: 02-03-2005, 01:14   

Kiedys zakladalem polke z glosnikami w wyspecjalizowanym warsztacie o nazwie Klinika Dzwieku. Kolesie powiedzieli ze radia Sony tylka maja wyglad nic wiecej. Polityka firmy polega na wypuszczeniu radia "pod Klienta" z bajerami, podwietleniami i innymi duperelami. Znana seria Sony np. CDX. Twierdzili ze to totalna chala.
Uwazali Clariona, Blaupunkta, oraz Pioneera.

Jacacenty 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 02-03-2005, 08:02   

A ja polecam Onwę Mini S :D .
A jak chcesz wybajerzone to spraw sobie Presidenta Herberta.

TEMPRAWG 

Wysłany: 04-03-2005, 17:31   

witam. czytam i moge dolozyc swoja opinie. ja wyzbieralem kase na JVC KD-G401 DALEM ZA NIEGO 799 ZLOTYCH i zero zazalen. czyta wszystko ze wszystkiego. mp3. wma. i inne formaty. znalazlem wczoraj 3 letnia plyte ktura sobie nagrywalem do wiezy zwykla cd audio. porysowana jak ......... wrzucilem do radyjka czytal bez problemu. dopiero jak wjechalem na polna droge zamarznieta i tak trzeslo ze glowa zawadzalem o podsufitke( a nie jestem wysoki) mialo male przeskoki. pierwsze jakie udalo sie z niego wycisnac. ale naprawde trzeslo jak diabli caly samochod podskakiwal. moja rada: jezeli chcesz dobre radio to napewno chcesz aby ci sluzylo wiernie. poczekaj uzbieraj kaske i kup cos markowego i dobrego. nie kus sie na jakis szmelc ktory ladnie wyglada. MUSI BYC FUNKCJONALNE!!! pospiech to zly doradca. rozejzyj sie za takimi markami jak : ALPINE( MOZE TROCHE KOSZTOWAC ALE MA SWOJA RENOME) JVC(POLECAM KD-G401) PIONEER . BLAUPUNKT MNIE KILKA RAZY ZAWIODL ALE TO MOZE RADIO BYLO FELERNE. TAK WIEC PRZECZYTAJ UWAZNIE WEZ DO SERCA ALE DECYZJA NALEZY DO CIEBIE. pozdrawiam :D
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G

Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY

tel.0723-121-618
     assistance   Moneta

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 04-03-2005, 22:28   

Znajomy kupil wlasnie podobny wynalazek i po kilku m-cach sprzedal go za grosze bo jakosc byla kiepska, a przy jezdzie po nierownosciach plyta przeskakiwala i nie dalo sie sluchac.
Ja kupilem sobie dwa lata temu Pioneera DEH 3100 4X45 Mosfet i pomimo ze wyglada standardowo to pod wzgledem jakosci bije inne radia.
Testowalem je nawet z duzo nowszym X-plodem szwagra za blisko tysiaka.
Jego radio wyglad ma z...bisty ale pod wzgledem dzwieku Pioneer mimo ze starszy gra duzo lepiej.

Od tego czasu wyglad radia nie jest dla mnie podstawowym kryterium przy zakupie.
Fakt ze musze przyzna ze Sony pod wzgledem wygladu wyswietlacza i biorac pod uwage cene jest radiem nr 1.
Ale ja juz raczej Pioneerka nie zmienie na inna marke ;) )

assistance   Moneta

Tomilee 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 04-03-2005, 23:49   

Dobre radio to sprawne radio jeszcze nie ukradzione. Czyli jaki jest sens posiadania super radia jak za nie można stracić szybę i nerwy.

GRAFIT 

Wysłany: 06-03-2005, 15:05   

rtomik napisał/a:
Kiedys zakladalem polke z glosnikami w wyspecjalizowanym warsztacie o nazwie Klinika Dzwieku. Kolesie powiedzieli ze radia Sony tylka maja wyglad nic wiecej. Polityka firmy polega na wypuszczeniu radia "pod Klienta" z bajerami, podwietleniami i innymi duperelami. Znana seria Sony np. CDX. Twierdzili ze to totalna chala.
Uwazali Clariona, Blaupunkta, oraz Pioneera.

Bzdura kompletna !! mam w domu tez sprzęt sony i jestem zadowolony!! bzdur ci ktoś na opowiadał!!! .samochodowe radio sony mam już drugie i tamto też było bdb ,ale teraz mam nowy model . :-({|= :-({|= :-({|= grają czysto ,mają dobry bas i mnie cieszą .

Co ważne bdb jakosci laser nawet na dziurach nie przerywa!!!

Chała to np jakies firsty z mp3 za 150 zł itp z alegro , :lol: a nie sony 8)

Raku 

Wysłany: 06-03-2005, 21:46   

Bzdura kompletna !! mam w domu tez sprzęt sony i jestem zadowolony!! bzdur ci ktoś na opowiadał!!! .samochodowe radio sony mam już drugie i tamto też było bdb ,ale teraz mam nowy model . Boo hoo! Boo hoo! Boo hoo! grają czysto ,mają dobry bas i mnie cieszą .

Grafit jak zwykle w roli ostatecznego autorytetu :twisted:

Robert, to, że Tobie jest z tym dobrze, to nie znaczy, że inni opowiadają bzdury!! :evil:

Sony jest sprzętem popularnym, czy się to komuś podoba czy nie! A że Tobie gra dobrze, to bardzo dobrze. Solidne i niedrogie :lol:

Profesjonalne zestawy caraudio opierają się głównie o Clarion'a, Pioneer'a, Alpine i Nakamichi. Ale taki sprzęt kosztuje po kilka, a nawet kilkanaście tys.
polecam odwiedzić te stronki:
w Warszawie i Krakowie http://www.klinikadzwieku.com.pl/
w Warszawie http://www.centrumcarhifi.com.pl/
w Szczecinie http://www.car-hi-fi.pl/
w Poznaniu http://www.audiocomplex.com.pl/

Jeśli chodzi o sprzęt użytkowy za kilkaset zł. to naprawdę nie ma większego znaczenia czy będzie to tańszy model w/w, JVC, AIWA, SONY, Blaupukt czy nawet Daewoo. Tu trzeba kierować się portfelem, dopasować sprzęt pod własną rękę (pilot) i ucho. A soniakiem nie ma się co chwalić...

... sam mam soniaka :oops:
     Moneta

GRAFIT 

Wysłany: 06-03-2005, 21:56   

Po pierwsze się nie chwale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :x :x :x :x :x :x :x :x :x bo nie mam czym narazie!!

Po drugie jak bym miał te tysiące złotych bym kupił sobie inna furke np lancie a nie radio.
Mi się sprawuje doskonale dlatego poleciłem innym to tyle.Zawsze musisz się doczepić nie lubie tego u ciebie. Czepiasz się bzdur.Nie mam zamiaru się chwalic ale tak to odebrałeś niestety.Co do sprzętu też się orientuje i nie poczebuje linków wiem co dobre i w jakiej cenie.
Wiem że sony to zwykłe radio ale o takie mi chodzi .Gra dobrze a to jego zadanie.

ps. bym zapomniał nie zależy mi natym żeby mnie było słychać z 10 km że nadjeżdżam :evil:

Odpowiedz do tematu