|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Piszczenie w głosnikach |
Autor |
Wiadomość |
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 23-08-2007, 21:48 Piszczenie w głosnikach
|
|
|
Przed wczoraj zamontowałem nowe radio. Samo radio i głośniki spisują się super. Mam także w bagażniku tubę pasywną z wzmacniaczem. Sama tuba - podłączona pod mp3 działa również bez zarzutów. Wszystko oczywiście na włączonym silniku. Jednak gdy zepnę te 2 elementy to nagle odzywa się gwizd z alternatora. Im więcej daję gazu tym gorszy pisk w głośnikach (standard). Próbowałem różnych sposobów: zmiana kabli chinch nie pomogła. Zasilanie wzmacniacza prosto z akumulatora nie pomogło. Problem jest tylko przy włączonym silniku i połączeniu tych elementów przez chinche. Wzmacniacz nie ma styku z karoserią. Jeżeli ktoś umiałby mi pomóc to proszę bo już nic nowego nie wymyślę
** Dodano: 24-08-2007, 00:21 **
Nie wytrzymałem i poszedłem z latarką sprawdzić całą sytuację Okazało się, że kable sygnałowe i zasilania szły osobno przez cały samochód, jednak przypadkiem spiąłem chinche jedną opaską z zasilaniem do centrala i stąd przebicie masy z karoserii do głośników. Teraz jest elegancko i nic nie świszczy. Czyli lepiej nie okręcać, łączyć i spinać razem kabli od audio i od prądu...i nie mówię tu o zasilaniu wzmacniacza. |
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 24-08-2007, 15:25
|
|
|
mrk69 napisał/a: | ** Dodano: 24-08-2007, 00:21 ** |
to się nazywa upór |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|