Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z fabrycznym alarmem w Tipo
Autor Wiadomość
Tofik 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 18-08-2007, 21:55   Problem z fabrycznym alarmem w Tipo

Cześć wszystkim
i zaś mam problem z moją bryką mianowicie po zamknięciu mojego auta i otworzeniu go alarm sie nie rozbroił mam centralkę z alarmem z takim pilotem na podczerwień z własnym zasilaniem syreny. Zostało tak do dziś jak podepne klemy to dalej jest uzbrojony i wyje
Pomocy

konikks 

Wysłany: 19-08-2007, 11:36   

wyłącz kluczykiem syrenę i cały alarm i ... do serwisu ;D

rafal22bb 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 19-08-2007, 20:37   

Większość alarmów można zresetować, napisz jaki to alarm to może coś wykombinujemy

Pierwszy niezależny dziennik internetowy redagowany przez Was http://trybunaludu.info
     assistance

Tofik 

Wysłany: 19-08-2007, 21:44   

jest to alarm fabryczny fiata z centralką w syrenie z pilotem na podczerwień.
musze go wywalić bo poblokowało mi rozrusznik i zapłon i nie moge go zapalić tylko jak narazie udało mi sie odblokować rozrusznik a mam problem z pompą i napieciem na cewke
wypiołem nad nadkolem syrene i tam w kostce szukam odcięcia zapłonu

szymon18a 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 01-09-2007, 15:17   

Mam podobny problem do Twojego.Tyle że alarm mam chyba w jakiś sposób odłączony częściowo ponieważ drzwi z pilota się zamykają ale alarm ani razu nie zawył czy to po otwarciu drzwi czy gdy siedziałem w środku.Może ktoś wie dlaczego?

gepard 

Wysłany: 01-09-2007, 19:29   

szymon18a napisał/a:
Może ktoś wie dlaczego?

Tak masz uszkodzone wyłączniki w drzwiach i nie masz czujników ruchu, a może nie masz alarmu tylko CZ obsługiwany z pilota.

http://forum.tempra.org/t...ard-vt11007.htm
     assistance   Moneta

szymon18a 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 02-09-2007, 11:43   

Witam.Chodzi Ci o czujniki w drzwiach od electronic check?Są sprawne i lampka się włącza,diody na electronic check tez gasną po zamknięciu drzwi.W środku na słupkach przednich są jakieś czujniki,chyba ruchu.Gdzie powinna się znajdować centralka i syrena?

konikks 

Wysłany: 02-09-2007, 19:45   

szymon18a napisał/a:
Gdzie powinna się znajdować centralka i syrena?

w komorze silnika. taka puszka

unknown 

Wysłany: 03-09-2007, 21:51   

ten alarm z najpierwszego postu - masz już archaiczny szajs niedelikatnie mówiąc, skoro jeszcze na podczeriwń pilot, nie radiowy; po co pilot jak i tak kilka metrów od autka musisz stać a nie możesz naprawdę zdalnie go uzbrajać etc;
może nawala połączenie z czujnikami w drzwiach etc skoro po otwarciu się nie rozbraja, ale sam alarm może też się sypać;

przy obecnych cenach lepszych od tego alarmów z normalnym pilotem, rzędu , strzalm, ok 10zeta i z gwarancją, nie wiem czy nie lepiej olać tego trupa... gdyby to był jakiś nowszy normalniejszy to bym drążył temat jak go naprawić... może bym coś wymyślił, ale ostatnie jakie z pilotem ired widziałem to naprawdę trupy były...

a skoro czujniki zapewne jakieś masz to tylko nową centralkę z pilotem kupić i popodpinać...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

shagger78 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 21-12-2011, 23:59   

W ktorym miejscu pod maska znalezc ta centrale fabrycznego autoalarmu?Ja nie znalazlem ale widac gdzies jest bo przy wlaczaniu kluczyka czerwony led na desce miga.Syrena za prawym czy lewym nadkolem?
Przy lampce sufitowej jest odboirnik podczerwieni a obok jeszcze led i maly przycisk.Do czego to sluzy?W schowku zas mala mini stacyjka.Same zagadki...

** Dodano: 07-02-2012, 00:24 **
Dalej nikt nic nie wie w temacie alarmu fabrycznego?Niby jezdzi i nie ma problemu ale czerwona kontrolka od niego sobie miga.Obawiam sie ze ktoregos dni sobie zamiga mocniej i mi tipka unieruchomi w najmniej odpowiednim miejscu.Chce to chocby usunac bo pilota sie nie dopasuje raczej.Mam oryginalna instrukcje od niego w j.niemieckim ale niewiele to daje.
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu