|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wariująca wskazówka paliwa / na przykladzie Tempry |
Autor |
Wiadomość |
roli8
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 27-05-2008, 21:22
|
|
|
Zle sprecyzowalem pytanie. Chodzi mi o to czy jak wyjme czujnik, pogrzebie przy nim, to czy po zamontowaniu potrzebana jest jego regulacja, jakies prawidlowe ustawienie do poprawnego działania. Czy poprostu wkladam go spowrotem i nic nie musze przy nim robic a regulacja jest tylko odnosnie rezerwy?? |
_________________ Tempra 1.6, 94r |
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 27-05-2008, 21:43
|
|
|
roli8, regulacja jest tylko odnośnie rezerwy, w pierwszym poscie masz opis co i jak zrobić z pływaczkiem |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
roli8
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 29-05-2008, 10:58
|
|
|
dzieki, juz wszytko wiem Biore sie za to dzisiaj |
_________________ Tempra 1.6, 94r |
|
|
|
|
Borzo
Wiek: 34 Dołączył: 27 Lut 2009 Posty: 26 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 25-03-2009, 08:32
|
|
|
Witam
Mam problem z tą wskazówką mimo to, iż zrobiłem wszystko co zostało opisane tj. rozgięcie drucików. Nie pomogło, skończyło mi się paliwo, a kontrolka pokazywała 1 kreskę lekko ponad (bez zapalenia się rezerwy). Próbowałem przestawić rezerwę tą śrubka, gdy nie było paliwa w zbiorniku nie dało się ustawić żeby kontrolka pokazywała 0 kresek, czyli 0 paliwa, nie wiem co może być, czy cały czujnik poziomu, czy po prostu mam zepsutą kontrolkę paliwa na desce rozdzielczej. |
_________________ Tipo 1.8 ie 8V, 95r.
http://borzo.menelgame.pl/ |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
Borzo
|
Wysłany: 25-03-2009, 16:03
|
|
|
Chodzi o to, że zaleje 10l i wskazówka raz się podnosi, a raz zostaje w tym samym miejscu, czy coś jeszcze może być zepsute. |
|
|
|
|
Raku
|
|
|
|
|
Borzo
|
Wysłany: 25-03-2009, 18:42
|
|
|
Problem w tym, że nie da się go dokupić w sklepie z częściami, ale poszukam na szrotach może znajdzie się od tempry/tipo 1.8:) |
|
|
|
|
Raku
|
|
|
|
|
Borzo
|
Wysłany: 04-04-2009, 13:29
|
|
|
Kupiłem ten czujnik i normalnie mnie już szlag trafia. Założyłem go i tym razem wskazówka przy wybojach skacze i nie pokazuje ile jest paliwa, nawet gdy stoję to coś się pieprzy i źle wskazuje.
** Dodano: 07-04-2009, 16:48 **
Dobra już wszystko w porządku, po paru dniach wskazówka uspokoiła się xD |
|
|
|
|
przemekw
|
Wysłany: 18-12-2009, 19:30 Re: Wariująca wskazówka paliwa / na przykladzie Tempry
|
|
|
miszko napisał/a: |
/.../
trzeba sprawdzić (dwie) dziurki na spodzie czujnika - sa to tkzw. wlewy paliwa do czujnika. Są małe i nie moga być przytkane bo wtedy czujnik nie napełni sie paliwem - będzie brak wskazan poziomu. Producent zastosował to aby na dziurach nie kołysało wskazówką (ja sobie te dziurki powiekrzyłem - i teraz jak jade po polskich drogach fajnie buja wskazówka)
/.../
|
Tego nie rozumiem. Te dziurki są przecież standardowo zatkane, a właściwie przytkane z jakimś tam luzem do napełniania się więc o co chodzi w tej poradzie?
Dalej mam inny problem - tą oporową płytkę, po której jeżdżą wąsy można włożyć "z pewnym odchyleniem", tzn. wsunąć ją aby wystawała wyżej, albo do samego końca, jak tylko się da. Przed tą czynnością wskaźnik pokazywał mi 1 kreskę na desce, po - wskazówka już "leży" a wiem, że paliwo jest. Wiem, że wsunąłem do końca, czyli wynika, że za daleko.
Jeszcze inna sprawa. Jak działa i jaki związek z zapalaniem się rezerwy ma ta śruba na dole, która przecież do tego służy? Ona reguluje tylko wysokość takiego małego plastikowego cypelka połączonego z mniejszą sprężyną. Jaki to wszystko ma związek? U mnie na rezerwie można przejechać 100km. Śruba jest wkręcona na tyle, że jak patrzeć na nią z boku (od środka oczywiście), to widać 6 gwintów. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|