|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[kokpit] - tylko plak? |
Autor |
Wiadomość |
Pawel_Ostrow
Wiek: 37 Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 57 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 04-11-2006, 18:46 [kokpit] - tylko plak?
|
|
|
Znacie jakieś dobre cuda czyszczące oprócz "Plaka"? Nie wiem jak w Waszych temprach ale w mojej zewnętrzna warstwa plastiku jest bardzo podatna na temperatury i wtedy się odkształca, np odciski palców... Zna ktoś coś co mogłoby temu zapobiec? |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 04-11-2006, 20:55
|
|
|
dobry efekt daje silikon w spreju,długo sie trzyma i fajnie błyszczy |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 04-11-2006, 21:56
|
|
|
hmmm ja używałem czasem tych cocpt spray'ów różnych, są i błyszczące do bólu i matowe (te błyszczące ładne, ale aż czasem zbyt błyszczy...); te citrus albo anti-tobacco albo jeszcze inne... odcisków i syfów z początku nie było, ale niektóre z czasem jak się wygz\rzeją to wręcz ciągną kurz i się maź robi... musialbyś popróbować, ale wybrane spray'e (nie piszę o Plaku) bywają OK; tylko nazwy nie pamiętam, kiedyś coś takiego w Tesco chyba znalazłem tanio... może z puli produktów K2, ale prędzej o ile kojarzę to to było coś z relamowanych w Motorze... |
|
|
sosen86
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 24 Wrz 2006 Posty: 345 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 05-11-2006, 11:42
|
|
|
spray mi gosciu z orlenu ostatnio proponowal podobna jest jakis anytamgnetyczny czy cos w kazdym razie ma nie przyciagac kurzu...ale n ie pamietam nazwy owego preparatu |
_________________ FIAT TIPO 1.4 S 93r 78Km 120 000km
BMW E46 320D 98r 136Km 228 000km
VW CADDY 1.9D 96r 63Km ze 600 000km
SPRZEDAŻ CZĘŚCI DO SAMOCHODÓW
WARSZTAT SAMOCHODOWY :
sklep.automotive@gmail.com
warsztat.automotive@gmail.com |
|
|
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 07-11-2006, 23:55
|
|
|
W zasadzie wszystkie spraye mają ten sam skład więc głównym czynnikiem jest cena.Bo te filtry UV i inne wynalazki to raczej niewiele dają.moje ostnie odkrycie pewnie wielu z was juz to zauwazyło nowa pasta polerska K2 nie tylko nie zostawia białego nalotu na plasikach ale je poleruje i nabłyszcza.
I uwaga nie używac do kokpitu pronto i innych do mebli.Faktycznie sa tylko do mebli.Ja juz to wiem. |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
embejo
Wiek: 39 Dołączył: 22 Gru 2007 Posty: 25 Skąd: Zielonka k.Warszawy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 22-12-2007, 21:01
|
|
|
Ale plak jest chyba jednak najlepszy. Pamiętam jak miałem praktyki we Fordzie, to tam również używali plaka, także z pewnością sam mogę polecić bo używam i jest naprawdę dobry i jeszcze przyjemnie pachnie |
|
|
|
|
MarcinWrocław
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 31-12-2007, 10:18
|
|
|
Plak daje ładny połysk i zapachdlatego jest ulubiony, gadzatem haldlarzy z giełdy samochodowej.......
Mało kiedy go używam - powiem wam co jest dobre - SONAX puścił taki środek do deski rozdzielczej, ale nie w sprayju, tylko w takiej buteleczce co sam musisz psikac ( nie wiem jak to się nazywa... chodzi o to zę nie jest pod cisnieniem ) Jest to białe mleczko które najpierw konserwuje i myje deskę. A połysk jest po tym taki, że słońmce nie razi... jak po Plaku.... A tak wogule to dobra rada - przez spryskaniem deski czymkolwiek radze wziać szmatę, widro i czystą wode... i umić deskę z kurzu i całej reszty...
NIE LEJCIE PLAKA NA BRUD!!!! |
_________________ była.... Temperówka, 92 1.6
była.... Vectra A '95 1.6 + LPG
była Vectra X18XE - nareszcie z klimą!!
C5 FL 2,0 HDI Break Exclusive |
|
|
|
|
wojtas87-xp
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sie 2007 Posty: 44 Skąd: częstochowa
|
Wysłany: 30-03-2008, 21:42
|
|
|
ja proponuje i polecam wszystkim (czysci plastiki) czy jakos tak napewno zolty kolor:)... zapakowane w cos jak ludwik do szyb w takim spryskiwaczu..EFEKTY: czysci ze szok..jak wyschnie to mamy matowa deske,i nie jest tlusta(jak w nowych furach) a starcza naprawde na dlugi czas...a cena ok 14 zl..najczesciej w tesco:)..naprawde polecam efekty mozna ogladac w dziale "moje auto" pod tyt. TIPEK |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|