Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[kokpit] - tylko plak?
Autor Wiadomość
Pawel_Ostrow 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 04-11-2006, 18:46   [kokpit] - tylko plak?

Znacie jakieś dobre cuda czyszczące oprócz "Plaka"? Nie wiem jak w Waszych temprach ale w mojej zewnętrzna warstwa plastiku jest bardzo podatna na temperatury i wtedy się odkształca, np odciski palców... Zna ktoś coś co mogłoby temu zapobiec?

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 04-11-2006, 20:55   

dobry efekt daje silikon w spreju,długo sie trzyma i fajnie błyszczy ;D
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 04-11-2006, 21:56   

hmmm ja używałem czasem tych cocpt spray'ów różnych, są i błyszczące do bólu i matowe (te błyszczące ładne, ale aż czasem zbyt błyszczy...); te citrus albo anti-tobacco albo jeszcze inne... odcisków i syfów z początku nie było, ale niektóre z czasem jak się wygz\rzeją to wręcz ciągną kurz i się maź robi... musialbyś popróbować, ale wybrane spray'e (nie piszę o Plaku) bywają OK; tylko nazwy nie pamiętam, kiedyś coś takiego w Tesco chyba znalazłem tanio... może z puli produktów K2, ale prędzej o ile kojarzę to to było coś z relamowanych w Motorze...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

sosen86 

Wysłany: 05-11-2006, 11:42   

spray mi gosciu z orlenu ostatnio proponowal podobna jest jakis anytamgnetyczny czy cos w kazdym razie ma nie przyciagac kurzu...ale n ie pamietam nazwy owego preparatu
SPRZEDAŻ CZĘŚCI DO SAMOCHODÓW
WARSZTAT SAMOCHODOWY :
sklep.automotive@gmail.com
warsztat.automotive@gmail.com
     Moneta

RobertWroc 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 07-11-2006, 23:55   

W zasadzie wszystkie spraye mają ten sam skład więc głównym czynnikiem jest cena.Bo te filtry UV i inne wynalazki to raczej niewiele dają.moje ostnie odkrycie pewnie wielu z was juz to zauwazyło nowa pasta polerska K2 nie tylko nie zostawia białego nalotu na plasikach ale je poleruje i nabłyszcza.
I uwaga nie używac do kokpitu pronto i innych do mebli.Faktycznie sa tylko do mebli.Ja juz to wiem.

embejo 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 22-12-2007, 21:01   

Ale plak jest chyba jednak najlepszy. Pamiętam jak miałem praktyki we Fordzie, to tam również używali plaka, także z pewnością sam mogę polecić bo używam i jest naprawdę dobry i jeszcze przyjemnie pachnie ;D

MarcinWrocław 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 31-12-2007, 10:18   

Plak daje ładny połysk i zapachdlatego jest ulubiony, gadzatem haldlarzy z giełdy samochodowej.......

Mało kiedy go używam - powiem wam co jest dobre - SONAX puścił taki środek do deski rozdzielczej, ale nie w sprayju, tylko w takiej buteleczce co sam musisz psikac ( nie wiem jak to się nazywa... chodzi o to zę nie jest pod cisnieniem ) Jest to białe mleczko które najpierw konserwuje i myje deskę. A połysk jest po tym taki, że słońmce nie razi... jak po Plaku.... A tak wogule to dobra rada - przez spryskaniem deski czymkolwiek radze wziać szmatę, widro i czystą wode... i umić deskę z kurzu i całej reszty...

NIE LEJCIE PLAKA NA BRUD!!!!
C5 FL 2,0 HDI Break Exclusive
     assistance   Moneta

wojtas87-xp 

Wysłany: 30-03-2008, 21:42   

ja proponuje i polecam wszystkim (czysci plastiki) czy jakos tak napewno zolty kolor:)... :D zapakowane w cos jak ludwik do szyb w takim spryskiwaczu..EFEKTY: czysci ze szok..jak wyschnie to mamy matowa deske,i nie jest tlusta(jak w nowych furach) a starcza naprawde na dlugi czas...a cena ok 14 zl..najczesciej w tesco:)..naprawde polecam 8) efekty mozna ogladac w dziale "moje auto" pod tyt. TIPEK :)

Odpowiedz do tematu