|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Powiem o tym....Niech każdy błyszczy |
Autor |
Wiadomość |
Adonay
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 08-11-2007, 22:17
|
|
|
ja też zapodam małego off topa - qbk Ty masz na gg tylko maniaków GSM + jednego gostka od części z Tipo ? |
_________________ był : Tipo 1.4
są : Ford Fiesta 1.3
Opel Astra 1.4 16V |
|
|
|
|
qbk
|
Wysłany: 08-11-2007, 22:36
|
|
|
Adonay, hehe takie życie jestem elektronikiem i naprawiam telefony kom
zakładam centrale i bramki gsm, naprawiam laptopy, PDA, navi itd itp
czesci tipo to ziom z mojego miasta który ma kilka(nascie tipo) rozebranych na czesci
** Dodano: 08-11-2007, 22:38 **
a co do gadzetów to komp mi mówi co jest 5 zamiast klikac brzdękać itp |
_________________ Black Tipo 1.4i.e.+podtlenek kuchenkowy....
|
|
|
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 08-11-2007, 22:42
|
|
|
Panowie istnieje coś takiego jak programik Tune-Up dla XP.jedną z wielu możliwości,pomijajac głowne czyli optymalizacja systemu , jest styling.Pozwala na zmiane ekranu logowania,botowania menu start,wyglądu folderów,kolorów itp.Dziesiątki wzorów,do pobrania ze specjalnej stronki.Wsystkie opracowane przez artystów specjalnie dla tego programu.
Mam teraz Viste ale to co Tune Up robił z kiedyś z XP to szok -VBista wysiada.I nie muli kompa,nic złego nie robi |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
Adonay
|
Wysłany: 09-11-2007, 07:45
|
|
|
RobertWroc napisał/a: | Panowie istnieje coś takiego jak programik Tune-Up dla XP |
pamiętam jak był sprzedawany na allegro razem z "www speeder" czy jakoś tak |
Opel Astra 1.4 16V |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 09-11-2007, 08:23
|
|
|
qbk, o to miło wiedzieć. Ja kiedyś bawiłęm się też w naprawę telefonów. Głównie soft,simlock,kody. Posprzedawałem boxy i kable, bo mi się już nie chciało, ale miałem plan kupić hota i inne pomocne rzeczy bo chciałem troche pobawić się też przy hardware.
** Dodano: 09-11-2007, 08:23 **
HKW nadal jest "scrakowane"?:)
** Dodano: 09-11-2007, 08:33 **
Speedry czy inne programiki to wszystko jest dla ludzi którzy nie znają "totalnie" systemu. Wszystkie te funkcje można sobie ustawić lub wyłączyć z poziomu administracji systemem (Zasady Grupy).
Po drugie unikać instalowania co chwilkę jakiś pierdół.
Połowa ze wszystkich programów, a zwłaszcza jakieś odtwarzacze, kodeki zawieraja dużo oprogramowania 3cich firm. Nawet nie wiesz, a instaluje się takie coś w systemie i sobie grasuje.
Dlatego warto czytać to co wyskoczy podczas instalacji. Sprawdzać procesy które startują z systemem i wyłączyć te które nie są potrzebne. Np. Asystent Nero, Asystent Adobe, ikonka od Winampa, ikonka od QuickTime. To są tylko przykłady, ale każdy program zjada kolejną porcję ramu.
Ja miałem - nie chwalę się - system od około 8 miesięcy nie instalowany, praktycznie od czasu kupna laptopa. Ostatnio postanowiem postawić go na nowo z ciekawości odpaliłem jakiś program do szukania "bakcyli". I co... znalazło tylko "traking cookies" czyli pliki tekstowe cookies.
Jako przeglądarki używam Opery z wyłączoną obsługą wtyczek (flash), dzwiękami. Jave mam włączoną. A dlaczego, bo 3/4 reklam to teraz flash Wystarczy wejść na Onet to odrazu coś wyskoczy. Włączam jak chce cos obejrzeć np. na youtube. F12-> włączam wtyczke i tyle Obejrzałem to sobie wyłączam.
Do poczty używam zaś The Bat. Outlook Expres czy inne jego wersje... do piachu... |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Adonay
|
Wysłany: 09-11-2007, 11:33
|
|
|
miszko napisał/a: | Ja miałem - nie chwalę się - system od około 8 miesięcy nie instalowany |
ja nie miałem od stycznia no, ale to głównie przez to, że zakupiłem oryginalną windę i boję się, żeby się sprawa nie rypła i żeby 3 stówki nie poszły sobie tak ło |
Opel Astra 1.4 16V |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 09-11-2007, 11:41
|
|
|
avenger85 napisał/a: | kolejna sprawa to odpowiednia optymalizacja ustawień systemu ...
usługi systemowe, autostart , defrag dysku i rejestru + narzędzia do tweak'owania = XP 512mb ram działający lepiej niż xp z 1GB ramu świeżo po instalacji .... |
Tutaj bym polemizowal bo niestety ale najlepiej działajacy Win to Win zaraz po instalacji, najszybciej się ładuje, szybko działa. Doinstalowanie aplikacji zmula już sys, poza tym tweakowie ma do siebie to że wydłuża realny czas ładowania systemu i nikt mi nie powie że nie, bo mi z tego że sys przewóci jedną belke na ekranie ładowania i odrazu wskoczy do trybu graficznego jak później trzeba czekać zanim będzie zdatny do pracy.
miszko napisał/a: | to XPek? |
Tak, XP SP2 z patchem do styli pozwalajacy zamieniać Lune na inne style, zaleta taka że nie trzeba dodatkowych aplikacji do obslugi styli no i nie pozera ramu bo siedzi po prostu zamiast Luny. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 09-11-2007, 11:45
|
|
|
Adonay, ja też mam oryginał, ale za free Z MSDNAA. Dziewczyna, brat mają też. Chociaż można się bać jeżeli komputer używasz w firmie. Tak w domu to po co będą kogoś ścigać. Musieliby zrobić jakiś zorganizowany nalot, a żeby zrobić to by musieli mieć podejrzenie.
Ogólnie prawo jest takie, jak ściągasz to nie mogą Cię zamknąć. Karalne jest udostępnianie! |
|
|
|
|
Adonay
|
Wysłany: 09-11-2007, 14:46
|
|
|
miszko napisał/a: | Ogólnie prawo jest takie, jak ściągasz to nie mogą Cię zamknąć. Karalne jest udostępnianie! |
oj nie wiem nie wiem, karalne jest też posiadanie.
miszko napisał/a: | ja też mam oryginał, ale za free Z MSDNAA |
no czytałem właśnie licencję MSDN... nie wiem czym to się różni od tego, że miałbyś normalnego pirata |
Opel Astra 1.4 16V |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 09-11-2007, 17:16
|
|
|
Adonay napisał/a: | oj nie wiem nie wiem, karalne jest też posiadanie. |
To też fakt, ale policja i tak głównie ściga tych którzy udostępniają. Po co będą ścigali którzy wszystkich ściągneli skoro lepiej dotrzeć do źródła i je zamknąć
Co do posiadania, to zawsze to co się ściągnie lepiej nagrać na płytkę i schować gdzieś sobie. A na dysku mieć tylko to co potrzebne
Adonay napisał/a: | no czytałem właśnie licencję MSDN... nie wiem czym to się różni od tego, że miałbyś normalnego pirata |
Oj słabo czytałeś Np. otrzymujesz z programu MSDNAA oryginalny klucz którym możesz bez obaw aktywować sobie Windowsa. Dodatkowo rejestrujesz się w Microsoft. Więc jeżeli by przyszli ONI to poprostu powiadamiasz ich o tym fakcie.
** Dodano: 09-11-2007, 17:18 **
Dotyczy to dużej ilości oprogramowania np. Visual Studio, Win Serwer 2003, Win XP, Win Vista czy innych pomniejszych aplikacji. |
|
|
|
|
Adonay
|
Wysłany: 09-11-2007, 20:58
|
|
|
miszko napisał/a: | Adonay napisał/a:
no czytałem właśnie licencję MSDN... nie wiem czym to się różni od tego, że miałbyś normalnego pirata
Oj słabo czytałeś Np. otrzymujesz z programu MSDNAA oryginalny klucz którym możesz bez obaw aktywować sobie Windowsa. Dodatkowo rejestrujesz się w Microsoft. Więc jeżeli by przyszli ONI to poprostu powiadamiasz ich o tym fakcie. |
ale tam to jakoś tak było napisane, że musisz być studentem tak ? I że to jest jakby Twoje narzędzie nauki ?
Aplikacje fakt są fajne, na szczęście można mieć Visual Studio Express za free z Microsoftu (no, ale chyba trzeba przejść test legalności windy) i kilka innych bajerków.
Jednak najważniejsze w tym wszystkim jest to, żeby mieć "coś", że masz legala
Z tym, że na dzień dzisiejszy jak nie będziesz szalał z p2p to nikt sie Tobą nie zainteresuje (mówię o użytkownikach domowych) |
Opel Astra 1.4 16V |
|
|
|
|
qbk
|
Wysłany: 09-11-2007, 21:39
|
|
|
miszko napisał/a: | HKW nadal jest "scrakowane"?:) |
HWK tak jest tylko do wersji 2.0.3 suite'a nowsze potrzebują hardwarowego HWK ale sa klony za stówke
miszko, mam podobne zdanie, stąd sam poprzerabiałem wyglad windy a nie wrzucalem jakies schematy czy skiny BTW zajzyjcie czasem do "msconfig" |
_________________ Black Tipo 1.4i.e.+podtlenek kuchenkowy....
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|