|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
XVI zlot 2018 |
Autor |
Wiadomość |
manieek133
Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 01 Sty 2009 Posty: 233 Skąd: Jaworzno
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-01-2018, 18:13 XVI zlot 2018
|
|
|
Witam.Czy ktoś już się zdecydował zorganizować zlot.Bo tutaj już luty za pasem a o zlocie cisza
Na FKP też cisza,czy znajdzie jakaś dobra dusza która zajmie się organizacją? |
_________________ "Nie jestem Pinokio, żebym się pier**ł z pajacami" |
|
|
|
|
mikee72
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 584 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 17-01-2018, 20:36
|
|
|
Uprzedziłeś mnie maniek z założeniem tematu.
Należy wziąć pod uwagę kilka faktów:
1. nie ma co czekać, aż ktoś nagle wpadnie na super pomysł
2. większość z nas nie ma pojęcia jak się to robi
3. większość z nas woli przyjeżdżać 'na gotowe'
4. albo ciechu coś ogarnie - albo g.. z tego będzie
Ostatni zlot dał Izie i Jarkowi dobrze w kość i trzeba mieć nadzieję, że już zapomnieli jak było ciężko.. Po ostatnim - nafaszerowanym atrakcjami i konkursami Zlocie - należą się oczywiście wielkie brawa dla nich, ale trzeba pamiętać że to był nakład ogromnej pracy i oni z tego Zlotu mieli głównie pracę. Mówili, że się więcej na to nie piszą i chyba nikt się nie dziwi..
Jednak rozmawiałem z ciechem parę miesięcy temu, żeby jako awaryjną (a pewnie ostateczną) opcję zaklepać kolejny raz Osieczną i nie powiedział 'nie'. Tam były dwa bardzo fajne zloty 2014 i 2015. Miejscówka się sprawdziła, dla mnie nr 1 z tych miejsc co byłem, jeśli chodzi o integrację zlotowiczów. Dla wszystkich kompromisowo blisko, do tego to była też jedna z najtańszych opcji, a nie oszukujmy się - dla wielu z nas cena gra rolę.
Jak ktoś ma propozycje - to dawać jak najszybciej. A jak nie, to uderzamy do ciecha o Osieczną - to mój pomysł na Zlot 2018, nie dziękujcie
Myślę, że warto zacząć zbierać już wstępne deklaracje uczestnictwa - mam nadzieję, że nikt nie ma komunii w tym roku?! |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
|
Wysłany: 18-01-2018, 15:00
|
|
|
mikee72 napisał/a: | Jak ktoś ma propozycje - to dawać jak najszybciej. | jestem jak najbardziej ZA i kibicuję z zaciśniętymi kciukami...
|
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
manieek133
|
Wysłany: 19-01-2018, 19:35
|
|
|
Ja także jestem pełen podziwu i wdzięczności dla Ciecha i Izy za zloty które dla nas zorganizowali. Ostatni to był w ogóle miazga. Osieczna to też były bardzo dobre złoty, piwko i grill do wieczora, wszyscy blisko siebie, więc nikt nie nawiał Jeśli nikt się nie zdecyduje, jestem jak najbardziej za Osieczną, wystarczy żeby załatwić pobyt, samo spotkanie się co roku jest fajne, a miejscówka do tego jest idealna. Jak uda się nam spotkać to zawsze można coś wymyślić na miejscu |
|
|
|
|
mikee72
|
Wysłany: 19-01-2018, 19:58
|
|
|
manieek133 nic dodać nic ująć,
tak samo myślałem kierując tropy w kierunku Osiecznej..
** Dodano: 19-01-2018, 22:44 **
Tragedia normalnie.. temat 2 dni na tapecie.. i co? i mamy 52 wejścia - w tym ja zrobiłem połowę, a jeśli nie to kilka na pewno (sprawdziłem, ze jak wejdę i odświeżę to nabija się licznik..) Ktoś tu czasem zagląda? Halo!? Chyba szybciej będzie podzwonić, żeby zebrać ekipę.. Najlepiej po stacjonarnych , bo my tutaj to się kwalifikujemy do technologicznych dinozaurów.. wiecie, Tipo i te sprawy.. ktoś się czasem podjara, że zamontował coś do swojego staruszka - a tu za oknem.. chwila, moment, a samochody będą.. latać?
ciechu, szanuję Twoje, Wasze decyzje.. zatem dawaj nr do Osiecznej, powołam się na Ciebie (czy lepiej nie?).
Zapytałbym.. KTO JEST za Osieczną, ale wolę zapytać KTO PRZECIW - i już wiem, że do końca kwietnia ZERO głosów przeciwko |
|
|
|
|
Maciek
Pomógł: 21 razy Wiek: 33 Dołączył: 26 Sie 2008 Posty: 1468 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 20-01-2018, 18:20
|
|
|
kurcze wybrałbym się, ale na razie w pracy nie najlepsza atmosfera i nie bardzo jestem w stanie się zadeklarować, że przyjadę |
_________________ Lancia Lybra SW 2.4 JTD Intensa - moja
Stilo 1.9 JTD - mamy
Lancia Delta II HF Turbo - zabawka
Nouva Delta 1/6 mjet - taty
Fiat Tempra SW 1.8 LPG - moja
Fiat Tempra SW 2.0 4x4 - na części |
|
|
|
|
brynol69
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 22 Sty 2008 Posty: 346 Skąd: Imielin
|
Wysłany: 20-01-2018, 19:42
|
|
|
nigdy nie udało mi się wybrać na zlot ale może w tym roku chociaż przejazdem wpadnę jak będę miał służbowy wyjazd w okolicę bo inaczej wątpię żebym się urwał. |
_________________ Tune Hard Go Pro
Fiat Tipo 1.4 S 5p zielony - dawca dla j/n
Fiat Tipo 1.6 HF Turbo 5p zielony - R.I.P.
Fiat Tipo 1.8 GT LPG 3p czarny - sprzedany
Fiat Tipo 1.8 GT 3p bordowy - :-)
Fiat Tipo 1.6 HF 3p bordowy - drugie wcielenie |
|
|
|
|
ciechu
|
Wysłany: 20-01-2018, 20:34
|
|
|
mikee72 napisał/a: | ciechu, szanuję Twoje, Wasze decyzje.. zatem dawaj nr do Osiecznej, powołam się na Ciebie (czy lepiej nie?). | Rozmawiałem o tym z Izą i... Okazuje się że ona już dzwoniła do ośrodka i miejsca są wolne (7 pokoi 4 osobowych i 3 pokoje 6 osobowe). Nie wiem czemu już tam dzwoniła i czemu już się dowiadywała o wynajęcie kręgielni... I w ogóle przegląda ostatnio jakieś inne atrakcje w okolicy... Nie rozumiem jej zachowania. Chyba myśli, że wciąż jest 2017 rok.
No i coś mówiła, że z pomocą Kasi i Basi to może "pomyśleć". Ja na ten czas stoję z boku i się przyglądam |
_________________ Było:
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 20-01-2018, 23:15
|
|
|
Ja tez czytam i sie okaze co będzie. |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
manieek133
|
Wysłany: 20-01-2018, 23:40
|
|
|
Zależy na jakiej pomocy Izie zależy, ale ja jestem chętny, mogę pomóc w miarę możliwości. Powiem że chyba uściskam Izę w maju, bez obrazy ciechu |
|
|
|
|
mikee72
|
Wysłany: 22-01-2018, 15:19
|
|
|
Majówka w tym roku wypada totalnie w środku tygodnia:
1 maja - wtorek
2 maja - środa
3 maja - czwartek
4 maja - piątek
5 maja - sobota
6 maja - niedziela
Dlatego nasz Zlot możemy datować na wiele sposobów - zależy jak kto ma wolne..
Ja bym chętnie pisał się za zlotem od 1 maja do 6 maja - ale wątroba i portfel mogą tego nie wytrzymać
Optymalnie byłyby trzy albo cztery doby (=wieczory), bo dwa to mi zawsze za krótko było. Na pewno wielu z nas musi sobie ogarnąć urlop w pracy - załatwić sobie wolny piątek, oraz ewent. sobotę - jeśli ktoś ma soboty pracujące. I teraz trzeba się zastanowić jak to ustawić.. Moja propozycja to od 3 maja do 6 maja, z opcją przyjazdu już we wtorek, dla tych co mogą.
Chciałbym prosić Was komentarze odnośne terminu.. od czegoś trzeba zacząć.
Lokalizacja to na 99% okolice Leszna, a konkretniej to chyba będzie sprawdzona Osieczna.
W kolejności lista chętnych. Pomyślałem, że - może inaczej niż zawsze - przygotujemy listę dotychczasowych stałych uczestników (będziemy im dopisywać tylko skład - drugie połówki, rodzinę i znajomych), Listę uzupełnimy o tych chętnych, co rzadko bywali (albo wcale) a będą chcieli wziąć udział w tym roku. W ostateczności wykreślimy tych, co naprawdę nie mogą być..
Działajmy coś w temacie |
|
|
|
|
ciechu
|
Wysłany: 22-01-2018, 22:51
|
|
|
manieek133 napisał/a: | chyba uściskam Izę w maju, bez obrazy ciechu
| nie zaduś to się nie obrażę
mikee72, wydaje mi się, że najodpowiedniejszy termin to będzie 1-5 maja. W ten sposób Pomorze czy Śląsk mają po długiej drodze powrotnej dodatkowy dzień wolny. Kto pracuje ten doceni. Tak czy inaczej trzeba sobie załatwić dwa dni dodatkowego wolnego plus opcjonalnie sobotę. |
_________________ Było:
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
mikee72
|
Wysłany: 22-01-2018, 23:22
|
|
|
Jak dla mnie bomba. 1-5 maja to są cztery doby i zostaje cały dzień na tzw. dojście do siebie (albo jakiś after..)
Czekamy do.. hmm środy/czwartku i jak nie będzie innych głosów - to tak może zostać..
Termin będzie ustalony. Miejsce też już prawie ustalone, trzeba się będzie wywiedzieć o ceny domków i posiłków..
a listę uczestników to jakoś zrobię przy weekendzie
Fajnie by było, gdybyśmy w przyszłym tygodniu mogli już o konkretach pisać..
Takie coś na szybko - dla tych co może zapomnieli, jak było w Osiecznej i dla tych co się zastanawiają..
|
|
|
|
|
batman
|
Wysłany: 23-01-2018, 12:46
|
|
|
Chętnie byśmy przyjechali. Nie wiemy tylko od kiedy do kiedy |
_________________ Były: FIAT 125p, Fiat 126p, Trabant 1,1 kombi, Skoda Favorit, Lancia Delta 1,6 ie '94, Lancia Y elefantino blue '97, Opel Vectra B'98, Lancia Y 1,2 8V '95
Są: Lancia Y elefantino rosso 1,4 16V '00, Fiat Stilo 1,6 16V '02 |
|
|
|
|
ciechu
|
Wysłany: 23-01-2018, 14:18
|
|
|
Z wyliczeń wynika, że za zlot w Osiecznej trzeba będzie zapłacić około 45zł za dzieci* do lat 6 i 90zł za wszystkie osoby powyżej 6 lat. W tym jest nocleg, wyżywienie dobowe, bowling, jakieś tam dodatkowe atrakcje i artykuły na grill pierwszego dnia (kiełbasa, chleb, ketchup, musztarda). A więc koszta podobne jak w Gołąbkach, czyli 175zł do lat 6 i 350zł powyżej za cały zlot.
Jakie plusy - bezpośrednia bliskość domków i aut, świeżo wyremontowane pokoje, blisko pomosty, plaża, salony gier, pizzeria... Do Leszna 10 km. A dla osób przejeżdżających przez Wrocław informuję, że do użytku oddana została S5 na odcinku Wrocław - Kaczkowo k/Leszna, a z Kaczkowa do Osiecznej to już tylko 25km
Minusy - znowu Osieczna???
Na tą chwilę wszystkie miejsca w ośrodku są wolne. Natomiast co do terminu to nie ma możliwości przedłużenia pobytu do niedzieli, ponieważ w sobotę odbywa się tam wesele i do godziny 12.00 trzeba zdać wszystkie pokoje.
Do końca tygodnia czekamy na decyzję, czy ktoś gdzieś organizuje coś innego, czy może chcecie jednak spotkać się w Osiecznej. Jeśli jednak Osieczna, to postaramy się żeby to miało ręce i nogi, ale drugich Gołąbków się nie spodziewajcie Wtedy przypadał jubileusz i chcieliśmy zrobić to z pompą. Teraz jedziemy przede wszystkim spotkać się z Wami, ale też odpocząć. Gdziekolwiek by to było
* odnośnie dzieci poniżej 2-3 lat wiem, że można się dogadać na całkowitą bezpłatność, ale to będziemy uzgadniać jeśli Osieczna będzie oficjalnie miejscem zlotu |
_________________ Było:
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
robertRK
Pomógł: 7 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Maj 2009 Posty: 523 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 23-01-2018, 16:29
|
|
|
Witajcie 😀oczywiście bez zbędnych gadek można wpisać na listę chętnych :
robertRK 1 osoba pełny zlot 😁 |
_________________ Roberto
Był : Fiat Tipo 2.0 GT Aut
Był : Fiat Tipo 1.9 TDs SX
Był : Fiat Marea 1.9 JTD 110 SX
Był : pożyczony Peugeot 307 HDi
Jest : Renault Megane II CC |
|
|
|
|
mikee72
|
Wysłany: 23-01-2018, 19:08
|
|
|
1. robertRK 1 osoba pełny zlot 😁
2. mikee72, Kasia, Adaś 7 lat, Hania 1.5 roku - od deski do deski, pakiet VIP+ |
|
|
|
|
kefir
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Gru 2013 Posty: 151 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 24-01-2018, 13:23
|
|
|
2. mikee72, Kasia, Adaś 7 lat, Hania 1.5 roku - od deski do deski, pakiet VIP+
3. kefir, Karolina cały zlot VIP+ i Juri(jeszcze pod znakiem zapytania)
Chętnie pomogę w organizacji, w razie czego wołajcie |
|
|
|
|
ciechu
|
Wysłany: 01-02-2018, 10:44
|
|
|
Jadę za chwilę z Izą obadać ośrodek, dogadać szczegóły itp. Więc na dniach będzie wszystko dokładnie opisane |
_________________ Było:
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
tomxx
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 25-02-2018, 00:49
|
|
|
Dobry...
2. mikee72, Kasia, Adaś 7 lat, Hania 1.5 roku - od deski do deski, pakiet VIP+
3. kefir, Karolina cały zlot VIP+ i Juri(jeszcze pod znakiem zapytania)
4.Tomxx+1 osoba
niestety się za wami stęskniłem:) |
|
|
|
|
ciechu
|
Wysłany: 01-03-2018, 12:41
|
|
|
Niestety ja w tym roku zupełnie odpadam. Nie jestem w stanie nic zorganizować, a prawdopodobnie ciężko będzie mi się też pojawić na zlocie. Domki w Osiecznej są wciąż zarezerwowane, a informacje i nr telefonu na stronie http://www.waykiki.waldi-leszno.pl. Więc jak ktoś chętny pociągnąć to dalej, to do końca marca trzeba dać w ośrodku info o ilości osób i wpłacić jakąś umowną przedpłatę. Jak nie ma chętnych to cofnę rezerwację w połowie marca. Tak że tego... |
_________________ Było:
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
rynio
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 01-03-2018, 18:35
|
|
|
my w tym roku odpadamy brak urlopu mimo chęci nie da sie po zmianie pracy cięzko coś załatwić może innym razem się spotkamy |
|
|
mikee72
|
Wysłany: 01-03-2018, 19:06
|
|
|
ciechu, chyba nie ma co blokować ośrodka..
Niestety Zlot 2018 został ewidentnie olany ciepłym.. Nie od strony organizacyjnej. Wiadomo było, że rozmachu w tym roku nie będzie, ot mieliśmy po prostu spotkać się w fajnym - prawie rodzinnym - towarzystwie.. Ale cóż, przecież nie będziemy na siłę zwozić ludzi na Zlot? Wpisy w tym temacie w ciągu blisko dwóch miesięcy - mówią dużo.. Ci, na których nasze Zloty się opierały.. nic nie mówiąc - też mówią dużo.. Moim zdaniem te braki wpisów mówią nawet więcej niż dużo.. Jestem szczerze zawiedziony.
Przykre to, również w kontekście ochoczych deklaracji udziału w zlocie LKP.. I nie, żebym miał coś przeciwko Lancii - sam też więcej piszę na tamtym forum - bo tam się jednak dużo więcej dzieje.. Poza tym, przecież w dwóch z ciechem udźwignęliśmy organizację Wielkopolskiego Zlotu Lancii w Boszkowie Ja rozumiem, że coraz mniej osób ma auta Tipo/Tempra - ale przecież Zloty z powodzeniem odbywały się z coraz mniejszym udziałem tych modeli?
Po tym, jak nasze forum ewidentnie zaczęło umierać w sensie dyskusyjnym i towarzyskim - kolejnym krokiem (a raczej potknięciem w kierunku upadku) jest niestety fakt, że zaledwie kilka osób ma ochotę na spotkanie w ramach Zlotu TTT 2018. Bez urazy - ale AfterZlot'17 u mnie w domu był liczniejszy, niż lista chętnych na dzień dzisiejszy.
Bolesna jest zwłaszcza lista nieobecnych na liście..
Rozczarowanie? Ogromne. Dlatego może wpis taki gorzki. |
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 02-03-2018, 21:26
|
|
|
Mozliwe ze wrzuce zapalke do karnistra z benzyna ale moim zdaniem ludzie rezygnuja z powodu ( naturalnie moim skromnym zdaniem ) nietrafionych wyborow osrodkow. |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
rynio
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 02-03-2018, 21:33
|
|
|
ubek, tyle propozycji było każdy chciał zrobić a teraz cisza tez chociasz raz sprubowałem na pomorzu jak było tak było ale raz się odwarzyłem niech teraz inni pokazą jak zorganizują zlot sam sie przekonałem że to nie jest miód ale dla odważnych świat należy niech zobaczą jak to praca a nie przyjechac na gotowe każdy by tak chciał a kto by zloty załatwiał |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|