|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Potrzebuję porady |
Autor |
Wiadomość |
Lasgo07
Pomógł: 7 razy Wiek: 36 Dołączył: 14 Wrz 2008 Posty: 1802 Skąd: Pułtusk
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 27-07-2009, 21:12 Potrzebuję porady
|
|
|
Cześć, w sierpniu planuję założyć sobie sportowy tłumik do swojego Tipka. Ale nie wiem dokładnie jaki kupic, chodzi mi konkretnie o kształt. Chciałbym abyście mi doradzili jaki tłumik będzie najbardziej pasował do Tipo. Wolałbym aby nie psuć zderzaka i bawić się w wycięcia tylko aby tłumik był pod zderzakiem. Czy lepiej kupić owalny komin prosty czy może owal podgięty ?? A może jednak z podwójną końcówką ?? Już sam nie wiem, czekam na porady |
_________________ FIAT COUPE 2,0 16V 139KM |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 27-07-2009, 22:08
|
|
|
Lasgo07, puszczasz jakieś poważne modyfikacje w układ wydechowy, czy tylko tłumik końcowy? Kominy czy inne podgięte do góry wynalazki stanowczo odradzam. Nie chodzi o walory estetyczne( to tobie ma się podobać, mnie nic do tego ), lecz o fakt, że taki podgięty będzie łapał wodę podczas deszczu i przyśpieszał korozję wydechy. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Lasgo07
|
Wysłany: 27-07-2009, 22:11
|
|
|
jelcyn, planuję założyć tylko tłumik końcowy. A lepiej założyć zwykły owalny tłumik czy może lepiej Mugena ? chodzi o to który będzie fajny basik wydawał i broń boże nie ryczał. |
|
|
|
|
Jelcyn
|
Wysłany: 27-07-2009, 22:17
|
|
|
jeśli jeździsz autem na codzień to daruj sobie Mugena i inne wynalazki tego typu. Był już o tym temat i parę osób już się wypowiadało, że takie tłumiki(bardziej pasuje nazwa ,,głośniki'' ) cieszą tylko przez kilka kilometrów. później mocno męczy i przeszkadza. jeśli nie przeprowadzasz jakiś szczególnych modyfikacji silnika, nie potrzebujesz zmieniać wydechu, ponieważ seryjny jest najprawdopodobniej najlepszy. Dalej chcesz przerabiać? Może pomyśl o samej końcówce dla poprawienia wyglądu? |
|
|
|
|
Lasgo07
|
Wysłany: 28-07-2009, 07:52
|
|
|
jelcyn, końcówkę mam, ale mi się bardzo podobają te sportowe wydeszki i chcę mieć takie coś u siebie. P.S. mi napewno nie będzie ten dźwięk przeszkadzał. |
|
|
|
|
Jelcyn
|
Wysłany: 28-07-2009, 11:33
|
|
|
ok, to jak chcesz sportowy tłumik to ci nie zabronię, jednak odradzam jakieś ekstremalne mugeny, poważnie po kilku dniach/tygodniach sam go zdejmiesz i postawisz w kąt. szkoda pieniędzy |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|