|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
1.4 na 2.0... |
Autor |
Wiadomość |
DonBanDitOo
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 24-10-2008, 05:24
|
|
|
JAM_BELFEGOR, no tak właśnie mnie co nieco kręci to zastanawiałem się czy by może kupić e30 do zabawy ... ale podoba mi się tipo akurat jestem w jego posiadaniu .. i zamierzam co nieco go przystosować do bardziej wariackiej jazdy .. więc czemu i nie na drift??
co do 4x4 to jest dobre rozwiązanie.. bo autko wtedy ma sakramencki start .. ani go nieciągnie ani niepcha naped.... takie zrównoważone to ..
CO do tego patentu z podzespołami BMW ... koszty w sumie niesą tak tragiczne..
e30 na częsci .. 1000-1500zł ... tylny most z e34 jakieś 400-800zł .. remont silnika w granicach 400-1200zł (w zależności od tego co i jak sie bedzie chciało zrobić ... ) przeróbki w autku .. drobne elementy (poduszki, zawieszenie, sróby śróbki ) hmm.. troche wyobraźni ... kątówka troche blachy .. kontowników... kilka rur .. spawarka... dużo czasu i mega chęci
tak mi to kumpel określił .... |
_________________ Tipo Niezdało Egzaminu.... <<SprzedamNa Taile
Powrót Do Mniejszego....
W Przygotowaniu FIat 126 903ccm xD |
|
|
|
|
schab
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 13 Paź 2006 Posty: 616 Skąd: Radziszów k. Krakowa
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 24-10-2008, 08:59
|
|
|
Raku napisał/a: | Napęd jest za bank z dedry/delty. Napęd z tempry by nie wytrzymał, a w każdym razie sprzęgło. |
Otóż jesteś w błędzie : Tempra SW 4x4 , Dedra Integrale i Alfa 155 Q4 maję dokładnie te same napędy - tylko w Alfie jest inny centralny dyfer . Napędy z Delty Integrale mają niewiele wspólnego z Dedrą ... |
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 24-10-2008, 20:52
|
|
|
DonBanDitOo, Ale taka przeróbka uziemi samochód na dłuższy czas. Takie rzeczy nie zrobisz w dzień czy dwa Poza tym chwiałbym zobaczyć drift w wydaniu Tipo. Auto ma potencjał bo jest lekkie a tył zwłaszcza. Nie wiem czy wiesz ale klapa tylna w Tipo jest zrobiona z włókna i laminatu. |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
DonBanDitOo
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 25-10-2008, 05:09
|
|
|
hmm .. no myslałem o tym że niezajmie to nawet 2óch miesięcy a więcej .. w przyszłym miesiącu wyjeżdżam za granice .. więc autko zostawiam w garażu i niebedzie użytkowane .. awięc za każdym razem gdy będe zjeżdżał do polski będe sobie coś przywoził z części i powolutku doprowadzał do oczekiwanego stanu .. a niech i to zajmie nawet rok .. bedzie warto poczekac
co do klapy .. wiem bo mi pękła i troche mnie zdziwiło to co zobaczyłem
** Dodano: 26-10-2008, 05:53 **
hmmm... a może ktoś z forumowiczów wie... bo żaden ze znajomych nigdy niemiał styczności z 4x4...
z tego co się oriętuje w Tipo z 4x4 przód robi za główny napęd a tył za pomocniczy .. że jest różnica czegoś tak w dyferencjale ..(niewiem czy to prawda) ale niejest napęd przenoszony równo .. i pytanko moje :
czy szło by zrobić tak żeby tył (zespawany na sztywno) był głównym napedem a przód tym niby pomocniczym .. dla niekumatych chodzi mi o to żeby tył mocniej kręcił niż przód
bo jeśli tak da rade to już mam mniejszy problem .. poprostu bym wsadził przerobiony napęd z sedici i do tego 2.0 z Tiposa.. bo mam na szrocie to wzięcia silnik tylko pozostaje jeszcze skrzynia .. napęd i elektryka ... |
_________________ Tipo Niezdało Egzaminu.... <<SprzedamNa Taile
Powrót Do Mniejszego....
W Przygotowaniu FIat 126 903ccm xD |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|