|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Fotele z Mazdy 3 (2008) w Tipo |
Autor |
Wiadomość |
Prawdziwek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Lut 2009 Posty: 181 Skąd: Skwarkowice
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 05-11-2011, 13:12 Fotele z Mazdy 3 (2008) w Tipo
|
|
|
Prgne przedstawic przerobke foteli przednich w Tipo. Jakis czas temu, wystawilem na forum, za symboliczne 150zl foele i kanape z Mazdy 3 z 2008r, w stanie nie noszacym oznak uzycia, niestety nikt nie byl zainteresowany wiec wstawilem do siebie.
Dla zainteresowanych dodam ze fabryczne zapinki pasow od Fiata pasuja do tych z mazdy To dobrze bo tam klips jest wyzej i wygodniej sie zapina i wypina.
Fotele posiadaja pompowanie odcinka ledzwiowego, sa podgrzewane oraz posiadaja wyjscie elektryczne do kontrolki niezapiecia pasow. O poduszkach powietrznych nie wspomne lol
Dodatkowo posiadaja szerszy zakres odchylen jak i regulacji wysokosci. Na szynach chodzi to niezwylke plynnie. Siedzisko jest wezsze od tych z Tipo natomiast jako calosc sa wieksze i szersze na podparciu plecow. Jezdzi sie bardzo wygodnie. Niedlugo wstawiam dzielona kanape z zaglowkami i podlokietnikiem.
|
_________________ Fabbrica Italiana di Automobili Torino |
|
|
|
|
|
maxi
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 25 Wrz 2010 Posty: 619 Skąd: Wałbrzych
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 05-11-2011, 13:43
|
|
|
Prawdziwek, dla chcącego nic trudnego, nieźle to wygląda. Jak z komfortem podczas jazdy ? |
_________________ Currently in the garage:
FIAT TIPO 1.4i.e DGT 70 HP
RENAULT THALIA 1.4i RN 75 HP ( 81 milage diagnostic process )
Części do Tipo 1.4 i.e DGT :
http://forum.tempra.org/t...sci-vt24251.htm |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 05-11-2011, 13:49
|
|
|
No, postarałeś się
Prawie nie widać, że pochodzą od innego auta. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
kaminkrz
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 11 Sie 2010 Posty: 547 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 05-11-2011, 14:06
|
|
|
Ładnie, ładnie
Poduszki powietrzne - poprawiłeś poziom bezpieczeństwa tipka
EDIT - musiałem edytować posta i zmienić emotke, bo z tymi poprawieniem bezpieczeństwa braliście za poważnie |
_________________ Zapraszam na forum:
http://forum-laptopy.info.pl/index.php |
|
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
Prawdziwek
|
Wysłany: 05-11-2011, 15:07
|
|
|
maxi napisał/a: | Jak z komfortem podczas jazdy ? |
Fotele sa bardziej sprezyste i twardsze o wiele wygodniej sie siedzi i jezdzi, takze na jednoznaczny +.
Raku napisał/a: | Masz jakąś fotkę mocowań? |
|
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 05-11-2011, 16:59
|
|
|
kaminkrz napisał/a: | Ładnie, ładnie
Poduszki powietrzne - poprawiłeś poziom bezpieczeństwa tipka |
no nie wiem, raczej nie sa podłączone bo nie ma pod co :d to samo podgrzewaniem i pompowaniem
pompowanie i grzanie jeszcze idzie zrobić wystarczy przełącznik i 12v ... ale poduszek raczej sie nie uruchomi ....
ogólnie foteliki ładne tylko nie wiem czy dobrze widać na fotkach , poplamione ? |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 05-11-2011, 17:05
|
|
|
Ja tam na fotele w tipo wcale nie narzekam... duży zakres regulacji przód/tył góra/dół, dobre trzymanie boczne i regulacja odcinka ledzwiowego tez jest... No ale gratki za adaptacje do TT |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
Prawdziwek
|
Wysłany: 05-11-2011, 17:07
|
|
|
Lesniczy ogrzewanie podlaczone przez przekaznik, a sterowanie odbywa sie ze sterownika Lewo-Prawo do grzania foteli tez z innego samochodu. Pompowanie plecow dziala, bo jest manualne. Poduszka to oczywiscie zart, chyba ze przeswapuje cala szyne CAN do Tipka
Fotele oczywiscie bez plam, to relfeksy z szyby daja taki efekt. stare fotele byly juz maksymalnie poplamione, do tego fotel kierowcy zaczal sie pruc. Proofesjonalne pranie tapicerki i naprawa tapicerska/obszycie kosztowaloby znacznie wiecej niz instalacja nowych. |
|
|
|
|
matizz86
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 10-11-2011, 13:01
|
|
|
Pomysł fajny a i wykonanie tez należyte. ja narzekałem na oryginalne siedzenia w tipku w porównaniu do siedzeń z tempry były tanie i tandetne z bardzo małym zakresem regulacji a siedzenie kierowcy nie miało podłokietnika którego tak bardzo umiłowałem w temprze. w punciaku mam wytarta dziurę na fotelu kierowcy i tez się przymierzam do zmiany siedzeń bądź zmianę samego siedziska jak narazie na przeszkodzie stoi czas i pieniądze |
_________________ tempra 1.9 s.w td intecooler
///// ti amo Fiat
I T A L Y D E S I G N |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|