Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Stozek milion pytań...
Autor Wiadomość
avenger85 

Województwo: Świętokrzyskie
Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 13-10-2007, 23:57   

wracając do tematu :) z tym dźwiękiem to różnie bywa ... mianowicie kumpel parę dni temu po usłyszeniu potwornego ryku z pod maski mojego tipo stwierdził że musi też tak mieć :)
a wydawało się że pole do popisu ma większe ( vectra 2.0 16v ) no więc nie zastanawiając sie długo kupił ten sam stożek i te same akcesoria montażu ( rury PCV :) ) założył to wszystko a tu kicha ... stożka wogóle nie słychać tak jakby go wogóle nie było po prostu NIC ... jakiś tam gość stwierdził że to przez BLOS'a a że kumpel odkąd auto kupił na gazie nie jechał prawie wogóle postanowił BLOSA wywalić i zastąpić luke prostą rurą ... jakie będą efekty się okażę jutro ... inny kolega w fordzie escorcie 1.8 16v zetec założył stożka odrazu przy przepływomierzu powietrza ... efekt ten sam stożka NIE MA ..

bardzo mnie ciekawi jaki będzie efekt u kolegi Kamitchi ... może się okaże że tipo tempry pomimo mniejszej liczby zaworów będą ryczały lepiej :)

Kamitchi 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 13-10-2007, 23:58   

No wlasnie. niby nikt, ale jednak ktoś :P . W kazdym razie, nie schodzmy na off. chociaz i ten temat mozna juz zamknac- chcialem nim odpowiedziec na pytania zawarte w watku glownym. Mozna zrobic tak, ze osoby ktore beda chcialy odpowiedziec, beda odpowiadaly w nowych tematach.. ale wtedy uzytkownicy, lacznie z modami i adminem powiesiliby mnie za.,.. ała :P .

pzdr.

avenger85 

Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 13-10-2007, 23:59   

Kamitchi kiedy ukończysz projekt "stożek" wrzuć jakieś fotki :)

Kamitchi 

Wysłany: 14-10-2007, 00:03   

Jezeli chodzi o efekty akustyczne. Jak jechalem z delikatnie "sfatygowaną" obudową filtra, to mialem wrazenie jakbym jechal boxerem. Przejezdzalem przez obszar, na ktorym roboty drogowe ciagna sie i ciagna (Babice) i jak dodalem gazu to pewien robotnik rozdziawil sie i tak pozostal :D . Mam nadzieje że ze stozkiem bedzie podobnie. Wiem, ze podobny odglos mial kolega w corrado 2.9 vr6. Wlasnie on ma stozek i silnik zachowuje sie jak potwor z lochnes. Jak przesyłka przyjdzie w poniedzialek/ wtorek to powiem jak to sie sprawuje... jak nie, to pewnie dopiero w kolejnym tygodniu :( .

ps- chcialem zalozyc blosa. Cena 500pln+ 200 montaz. Dziekuje.

pzdr.

Młody 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 17-10-2007, 18:15   

Dołączam się do tematu ponieważ rozerwało mi obudowę filtra i dzisiaj mechanik powiedział żebym złożyl stożek i że mimo LPG nie ma przeciwwskazań. Jaka jest wasza opinia bo też słyszałem że przy LPG stożek nie bardzo? Ale dlaczego nie?

avenger85 

Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 17-10-2007, 18:17   

ja chodź gazu nie mam jestem pozytywnie nastawiony do stożków :)
znam ze 3-4 osoby które mają stożka i lpg i raczej nigdy problemów nie było

grabarz 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 17-10-2007, 18:19   

Młody, a ten mechanik nie doradził ci wcześniej coś żeby przy tym silniku pogrzebać że ta obudowa się rozsypała :?:

Młody 

Wysłany: 17-10-2007, 18:30   

grabarz napisał/a:
Młody, a ten mechanik nie doradził ci wcześniej coś żeby przy tym silniku pogrzebać że ta obudowa się rozsypała :?:

Padła jedna świeca :( . Już zrobione :D

Raku 

Wysłany: 17-10-2007, 20:05   

Przy LPG i stożku będzie ciężko jeździć, a dlatego że ze stożka może być zbyt dużo powietrza. Robi się wtedy zwężkę (coś co zmiejszy przepływ powietrza w czasie jazdy na LPG)

Pozdro 600
     Moneta

KoNiK 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 17-10-2007, 20:09   

Co do stozka na lpg. Jest za bardzo uwolniony za duzo powietrza wpada.
Po drugie nie moze byc za zimne powietrze podobno gaz go nie lubi.

Nie mzoe tez wpadac za szybko powietrze bo bedzie za uboga mieszanka :)
     assistance

ego 

Wysłany: 18-10-2007, 07:28   

Raku napisał/a:
Przy LPG i stożku będzie ciężko jeździć, a dlatego że ze stożka może być zbyt dużo powietrza. Robi się wtedy zwężkę (coś co zmiejszy przepływ powietrza w czasie jazdy na LPG)

Pozdro 600

zwężka już jest przez mikser,stożek jak najabrdziej możesz założyć,ale z doświadczenia innych wiem,że sedici lepiej się wyciąga z niskich obrotów jak ma dłuższy dolot,jak założysz stożesz to bedziesz mial krótszy... pewnie dlatego Ci strzeliło bo padła świeca,nie spalił mieszanki i cofnęło :?
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

Raku 

Wysłany: 18-10-2007, 08:48   

Ale przecież to nie problem założyć dłuższy dolot :D
     Moneta

Młody 

Wysłany: 18-10-2007, 17:18   

ego napisał/a:
pewnie dlatego Ci strzeliło bo padła świeca,nie spalił mieszanki i cofnęło

pewnie tak

Raku napisał/a:
Ale przecież to nie problem założyć dłuższy dolot

właśnie :D

Ego zegary już świecą :D drązki zmiany biegów wymienione ale niestety dwójka jest do wymiany :( . Podobno w tych skrzyniach to normalne.

ego 

Wysłany: 18-10-2007, 17:46   

Młody napisał/a:
Ego zegary już świecą drązki zmiany biegów wymienione ale niestety dwójka jest do wymiany . Podobno w tych skrzyniach to normalne.

co było z zegarami? jeśli chodzi o skrzynie to sie nie zgadzam, zaraz po kupnie auta była rozbierana (był nawet temat na forum o tym) i mechanik specjalizujący sie tylko w skrzyniach od fiatów powiedział,że skrzynia w środku jest w idealnym stanie,synchronizatory i wszystkie koła zębate w jak najlepszym stanie. Naprowadź "mechanika" na to,żeby wbił dwójke ręką za ta wajche przy skrzyni i co sie okaze? że dwójka wchodzi jak w masełko,problem tkwi gdzies w połączeniu skrzyni z lewarkiem i TEGO JESTEM PEWIEN,nie ma innej możliwości.
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

grabarz 

Wysłany: 18-10-2007, 17:50   

ego napisał/a:
co było z zegarami?

No nie świeciły ,nie czytasz ;) :P
ego napisał/a:
problem tkwi gdzies w połączeniu skrzyni z lewarkiem i TEGO JESTEM PEWIEN,nie ma innej możliwości.

może źle jest coś spasowane :roll:

ego 

Wysłany: 18-10-2007, 17:55   

grabarz napisał/a:
No nie świeciły ,nie czytasz

co było w sensie czemu nie świciły,kumkasz? :lalala:
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

grabarz 

Wysłany: 18-10-2007, 18:05   

ego napisał/a:
co było w sensie czemu nie świciły,kumkasz? :lalala:

może żaróweczki poszły jarzysz :badgrin:

Młody 

Wysłany: 18-10-2007, 22:21   

ego napisał/a:
co było z zegarami?

Straciło się zasilanie.

ego napisał/a:
jeśli chodzi o skrzynie to sie nie zgadzam

Ja nie jestem mechanikiem i powtarzam tylko to co on powiedział. Może chce mnie naciągnąć na kasę [-( . Mowił że jeden drążek specjalnie jest tak wygięty żeby dwójka wchodziła ale że to samoróba. Podjadę do innego żeby to zweryfikować.

ego 

Wysłany: 19-10-2007, 08:02   

Młody, podjedź do innego mechanika,nie daj sie naciagnąć na koszty,a jak nie to przyjedź do Krakowa ;D
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

Młody 

Wysłany: 19-10-2007, 17:36   

ego napisał/a:
Młody, podjedź do innego mechanika,nie daj sie naciagnąć na koszty,a jak nie to przyjedź do Krakowa ;D

Przyjadę obejżeć twoje HGT :D .

ego 

Wysłany: 19-10-2007, 19:10   

Młody napisał/a:
ego napisał/a:

Przyjadę obejżeć twoje HGT :D .

stary,tak jak Ci mówiłem,jak chcesz to podbijaj do Mnie,pomoge Ci z sedici,znam to auto jak własną kieszeń,pokaże Ci zdjęcia jak miałem w Nim wyciągnięty silnik 8) ,rozebrany na cześci pierwsze... generalnie zasada jest jedna,z tym autem sie nie jeździ do mechaników,bo zostawisz u Nich majątek,wiadomo,że jak nie masz czasu lub jak masz dużo kasy to jest inaczej. Masz do Mnie numer,napisz sms a lub zadzwoń kiedy chcesz przyjechać. Pisze to tutaj po to,żebyś wiedział,że nie mam nic do ukrycia z tym autem... wymagał dopieszczenia,o czym Ci powiedziałem... reszta na PW :lalala:
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

unknown 

Wysłany: 19-10-2007, 20:43   

Młody , podjedź do Jasienicy, masz niedaleko, starą drogą, Cieszyńską, na skrzyżowaniu w jasienicy jedź w lewo z 200m, będzie tablica "BASIA", tam prócz sklepu fiat/lancia/itp jest mechanik, on mi skrzynię skladał i nawet niektóre rzeczy znalaz taniej/dobre używki, on ci zerknie jak se zaatwisz pod autko/pod maskę i zaraz powie co jest. może wodziki, może akurat poduszka lecieć zaczeła.. może.... zobaczysz-będziesz wiedział;
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Młody 

Wysłany: 19-10-2007, 21:38   

unknown napisał/a:
Młody , podjedź do Jasienicy, masz niedaleko, starą drogą, Cieszyńską, na skrzyżowaniu w jasienicy jedź w lewo z 200m, będzie tablica "BASIA", tam prócz sklepu fiat/lancia/itp jest mechanik, on mi skrzynię skladał i nawet niektóre rzeczy znalaz taniej/dobre używki, on ci zerknie jak se zaatwisz pod autko/pod maskę i zaraz powie co jest. może wodziki, może akurat poduszka lecieć zaczeła.. może.... zobaczysz-będziesz wiedział;

To właśnie on powiedział mi o tej dwójce. Już jeździłem do nich z poprzednim Tipo.

** Dodano: 19-10-2007, 22:42 **
ego napisał/a:
Pisze to tutaj po to,żebyś wiedział,że nie mam nic do ukrycia z tym autem... wymagał dopieszczenia,o czym Ci powiedziałem... reszta na PW

Przecież ja nie mówię że coś ukrywasz :-# . Dopieszczanie w trakcie. Będzie IDEALNY :supz: Z drugiej strony już przywykłem do tego. :D

Kamitchi 

Wysłany: 24-10-2007, 23:54   

Witam,

sytuacja wyglada tak:

Dnia 12.10.2007 zamówniełem i przelalem kase za towar na sklep www.sklep.tuning.pl
mieli wysłać w przeciagu 7 dni. Jak widac minęło troszke wiecej czasu (podobno wysyłają priorytetem). Nikt nie poinformowal o tym ze sie przesunie- wiec po co im moje dane kontaktowe?

Z tego tez powodu chciałbym ostrzec przed robieniem zakupow w tym sklepie.
Moze i przesla.. ale i tak maja klientow w glebokim powazaniu... a ja jak ten ... czekam i czekam. I ciagle nic.

Jak dojdzie przesyłka, napewno sie odezwę.

A sklep- jakby bylo to allegro, wystawilbym negatywny komentarz. Tu nie ma takiej mozliwosci, wiec wole poinformowac o takim postepowaniu na forum.

pzdr.

Raku 

Wysłany: 25-10-2007, 09:59   

A nie możesz do nich zadzwonić i zapytać co jest? Znam ludzi którzy kupowali tam i nie mieli problemów..
     Moneta

Odpowiedz do tematu