Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 29-06-2011, 22:15
Pany a ja tak troszkę odbiegając od tematu. Poszukuję tłumiczka który lekko wzmocni dźwięk ale nie chcę żadnego ryku jak z mugena. Ma być delikatnie głośniejszy, z fajnym pomrukiem i ładnie wyglądać Oczywiście nie chodzi mi jakieś podwójne końcówki czy otwór do którego można wsadzić głowę Chodzi o estetykę i radość z użytkowania Da radę powalczyć o coś takiego na allegro? Jest dużo, ale nie chcę w ciemno kupować żeby się nie okazało że dźwięk niczym z ruskiego czołgu
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
Wysłany: 29-06-2011, 22:40
Ja ci od siebie mogę poleci spuersprint'y ale to bardzo drogie wydechy http://allegro.pl/supersp...1646240511.html właściwie jedyny wydech jaki widziałem który tak ładnie pracuje na wysokich jak i niskich obrotach przy tym nie rycząc a ładnie mrucząc. Staraj się szukać wydechów o konstrukcji zbliżonej do oryginalnego wydechu, czyli puszka im dłuższa i grubsza tym lepiej tłumi. Maciek który odkupił moje byłe tipo odciął z seryjnego tłumika końcówkę i wspawał szerszą z dyfuzją i powiem auto delikatnie burczy. Musiał by ci się pochwalić jakimś nagraniem choć na żywo i tak lepiej będzie słychać. Generalnie bas jest ciężko nagrać amatorskim sprzętem.
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858 LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 933 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 29-06-2011, 22:44
Troche za glosny jak dla mnie.. Ale rozumiem ze moze sie podobac. Prawie kazdy musi przejsc przez okres Warcy Rycy Cescy
Trzymam kciuki zeby policja sie nie czepila no i zebys nigdzie dalej nie jechal. Jak dojezdzalem na podobnym ukladzie codziennie do pracy bylo duzo frajdy. Ale wyskoczyla jedna dluzsza wycieczka i leb bolal...
Dla porownania, to moj z kiedys
Jezeli chodzi o osiagi, u mnie z dolu szedl lepiej, ale znowu przy wyzszych obrotach jakby mulil...
ps. cos tam niebieski dym z rury leci kolego...
** Dodano: 29-06-2011, 23:47 **
D@wIdS napisał/a:
Pany a ja tak troszkę odbiegając od tematu. Poszukuję tłumiczka który lekko wzmocni dźwięk ale...
Obecnie posiadam normalny tlumik srodkowy, nerke od 1.4ie a koncowy zostawilem ten co na filmiku i efekt jest bardzo fajny. Kultura wysoka a jednak przy konkretniejszym depnieciu troszeczke mocniej niz to to fabryczne mruczy.
_________________ A pamietasz jak mowiles ze nigdy nie kupisz...
PEUGEOT???
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Wysłany: 29-06-2011, 22:47
JAM_BELFEGOR, dałem 1100 za felgi więc 790zł nie robi na mnie wrażenia Problem w tym że trzeba to najpierw uzbierać xD Co do przeróbek to w takie coś się nie chcę bawić. Tylko gotowy sport tłumik musi być beż żadnych tam modyfikacji Ty masz taki wydech?
** Dodano: 29-06-2011, 23:53 ** pisario, Twój ładnie chodzi dopóki nie dostanie obrotów Potem już by mi łeb odpadł xD
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 30-06-2011, 08:48
D@wIdS, miałem kiedys montii'ego , później wmsporta teraz po zakupie hondy odrazu zamówilem RM
http://allegro.pl/tlumik-...1678254605.html
ogólnie to jestem zadowolony, chyba najlepszy z tych końcowych, które miałem przyjemność "testować"
tych rm jest na allegro masa w dobrych cenach, jak chcesz żeby ładnie mruczał to szukaj czegoś z bocznymi komorami wygłuszającymi czyli taki jak na aukcji. z kolei wszystko typu mugen czyli cały tłumik to wielka okrągła pucha prawie bez żadnych wygłuszeń to masz ryczenie jak w banku
Wysłany: 30-06-2011, 11:06
pisario jak kto woli, ja zawsze byłem zdania że lepiej poczekać, dozbierać i mieć coś na prawdę wyczesanego i pewnego Szkoda trochę tych 800zł bo za kawałek puchy to dużo, ale jakość kosztuje i to normalne To że jakaś tam część przekracza wartość samochodu już dawno przestało mnie interesować
Leśniczy mówisz że dobrze spisuje się ten RM? Nie ryczy z głośno? Widzę kształtem nie odbiega za bardzo od standardu więc pewnie wygłusza w miarę dobrze
Wysłany: 30-06-2011, 18:02
D@wIdS, pucha ma wymiary zbliżone do oryginalnego tłumika więc pasuje idealnie ( w hondzie końcowy był jeszcze większy więc też nie ma problemu ) nie ryczy, ma taki miły dla ucha dźwięk, końcówka ma średnicę Fi90 i pasuje idealnie pod wycięcie w zderzaku tipo
w tipo poprzedni wm sport też fi90 wyglądał tak
a ten RM fi90 na hondzie wygląda tak
i przy tym brzmi o niebo lepiej ....
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP
Wysłany: 30-06-2011, 18:58
D@wIdS, powiem że ciekawa oferta tylko martwi mnie bardzo cena ... jest po prostu za niska jak za produkt wykonany na indywidualne zamówienie, znakomicie wykonany, dopracowany,z super materiałów i dopasowany do potrzeb kupującego oraz pod konkretne auto ... po prostu to wszystko brzmi zbyt pięknie jak za takie pieniądze. w każdym razie gwarancja jest, cena nie duża ( więc jak będzie zonk to przeżyjesz ) możesz zamówić i dać znać jak będzie to w przyszłości tez sie skusze
co do mocowania to bierzesz opcję na 1 haka, podejdzie bez większych problemów
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
Wysłany: 30-06-2011, 21:47
D@wIdS, Jeśli rzeczywiście tak robi jak pisze to wygląda na porządny tłumik. Tylko cena dziwnie mała jak za tłumik z podwójnej blachy i to aluminiowanej jeszcze z końcówką z nierdzewki. Może by nawiązać z nim współprace jak klub i niech jeden gratis na sprawdzenie wyśle
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858 LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.