Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 01-12-2014, 19:17
mikee72, Kajlon, hehe to nie mój warsztat Kumpel otworzył serwis samochodowy jakies pare miechów temu i robie u niego tipolota ze względu na niskie koszta A co do tipka, to jak widać lampy od sedici wleciały już a na montaż czeka tłumik basowy co był w nissanie moim (udało sie go odzyskać ) lotka ori abartha, plastiki na progi ( zmęczone ale może uda sie je zrobić no chyba że trafię jakieś od alfy za grosze ) przedni nowy zderzak z szerokim wlotem i miejscem na spryskiwacze lamp te elementy zbieram po mału bo trafia sie okazja to biore.
Teraz jeszcze do zmiany wahacze przód, podprostować lewy błotnik ( no chyba że znajdę w kolorze) no i kumpel też będzie ogarniał masy w aucie
Co do zlotu chęci duże są ale życie pokazuje różne figle i każdy z Was o tym dobrze wie
** Dodano: 01-12-2014, 19:16 **
I zrobiłem krótki filmik z tego co dotychczas z tipo
Pomógł: 13 razy Wiek: 56 Dołączył: 15 Maj 2013 Posty: 463 Skąd: Kraśnik
Województwo: Lubelskie
Wysłany: 01-12-2014, 21:10
Bardzo fajny filmik i fajne autko , co do dużego wlotu to bym polemizował - nie to auto , ale ładnie wygląda załóż na nadkola - wloty powietrza tarcz kawałki wykładziny PCV na sztywno - będziesz miał lepsze hamowanie , no i popraw mocowanie zderzaka z lewej strony (kierowca ) - bo odstaje . Tak ogólnie to pozytyw - silnik i komora czyściutkie , a wnętrze - chirurgia kardio
Wysłany: 12-12-2014, 20:18
Dziś wpadły nowe wahacze Do tego lewe lusterko elektryczne które mi ostatnio Pan urwał i uciekł z miejsca stłuczki Już 2 raz w tym aucie części podchodzą perfekto Potem ustawiona zbieżność i myjka
Za lusterko masz lusterko + wachacze i fajnie ale.. dowiedziałem się ile cwaniak zgolił z mojego OC za stłuczkę z 07.2013
Przypominam tylko: wjechałem w tył Jeepa, skutki dla Tipo opłakane..
http://forum.tempra.org/imgshack/_f/f_0016852.jpg
U mnie naprawa - części: lampy przód, migacze itp, maska, zderzaki, błotnik, atrapa, obudowa filtra, chłodnica, akumulator + robota: za złożenie i lakierowanie CAŁEGO auta..
razem troszkę ponad 3tys zł za wszystko
A facet w Jeepie miał uszkodzony... tylni ZDERZAK!
Zgolił z ubezpieczenia ponad 10tys (mam znajomą w ubezpieczalni)
.., nie wiem ile kosztuje zderzak do Jeepa, ale chyba tak się robi interesy na stłuczkach
Wysłany: 13-12-2014, 21:36
kamilsitek1983 napisał/a:
Ale chamy są co zarysuje/podrapie i ucieknie !
a wiesz jakiego ma gula jak sie okazuje że ma sie zapamiętane tablice ? takie bajki potrafią wymyśleć że nie widział, że to uliczka że bójki są itp byleby nie wpisać że wiedział o zdarzeniu i nawiał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.