Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kolejny zdrajca włoskiej marki
Autor Wiadomość
egon 

Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 23-05-2010, 20:01   

konikks, brzydkie to :P

Tak mało, a tak może pomóc ;) Składka Klubowa
     assistance   Moneta

konikks 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 23-05-2010, 20:55   

Cytat:
be

te z tak sądzę

mrk69 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 23-05-2010, 21:27   

Chyba mieli mało chętnych skoro takie wygibasy tam nastawiali :lol:

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 23-05-2010, 21:36   

Ładne autko, oby dobrze się sprawowało.

Pamiętam kiedyś do mnie wpadł znajomy z takim autem i mówi, że coś mu źle wchodzą biegi. Z ciekawości otworzyliśmy maskę, zapuściłem oczka, a tam... łapa trzymająca silnik pękła. Silnik się przestawił i stąd wyszedł problem z biegami ;D

Najlepsze, bo ten znajomy zaczął się zastanawiać jak to pospawać :lalala:

maidun 

Wysłany: 23-05-2010, 22:43   

Ze zdjęć, to wygląda na to, że ten TunningShow to taki festyn na którym spotykają się amatorzy agro tuningu :lalala:
Jak można zrobić w lagunie czystą klapę bagażnika... :roll: :red_kartka: Pomijam już fakt, że "lexusy" na Calibrze widocznej na drugim planie pasują do tego samochodu jak pięść do nosa :lol: Po prostu wieś tańczy i śpiewa :lalala:

Ale żeby nie było tak negatywnie, to znalazłem jeden plus: przynajmniej nie założył lusterek M3... :D
Tipo 1.4 S :pilot:

Jest:
Lancia Kappa 2.0 20VT :bambam:
     Moneta

mrk69 

Wysłany: 18-03-2011, 00:05   

Czas odświeżyć temat :) Po zimowym dzwonie Lalka została pomalowana od nowa z uwagi na rysy podzwonowe i kilka innych sprezentowanych przez osiedlowych chuliganów grasujących z ostrymi narzędziami, a przy okazji zamontowane zostały nowe progi i wstawiona reperaturka gnijącego już tylnego błotnika. Został sklejony przedni zderzak (pęknięty od kupna) i w końcu gumowa dokładka przymocowana tak jak ma być, a dodatkowo wymieniłem halogeny na nowe, bo jeden ze starych miał pęknięte szkło. Przednie klosze są nowe, bo stare były matowe. Przód został obniżony o kolejne 3cm, a tył został jak jest z uwagi na to, że czasem wożę kilku kumpli, albo cięższe rzeczy :) Zostały zamontowane nowe poduszki amortyzatorów i ich łożyska. Amortyzatory, które zamontowałem to Bilstein B6. Lalka dostała nową przednią szybę, bo stara choć ładnie mieniła się fioletem to była porysowana i miała odpryski od kamieni, co utrudniało jazdę po ciemku w deszczu. W środku zostało zamontowane DVD Canva i do tego monitor 7" z dodatkowym wejściem na kamerę cofania (zapewne kiedyś to nastąpi) w miejsce zegarka i wskaźnika temperatury. Zmieniłem już koła na letnie i felgi zostały odświeżone. Zamontowana została nowa stacyjka i czeka mnie jeszcze założenie podkładek pod silentbloki sanek. Przed zimą założyłem dzienne ledy Osram. Podsufitka została zdjęta i wyczyszczona, tak jak i boczki drzwi. Pod maską póki co syf po malowaniu, ale wiosna idzie, więc to ogarnę :) Zimową porą przegniły mi opaski łączące elementy wydechu, ale to też zostało już naprawione.

pisario 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 18-03-2011, 01:09   

Prezentuje sie swietnie!! Powiedz ten ekran na srodku to dodatek do radia czy cale radio? Chowa sie to?

konikks 

Wysłany: 18-03-2011, 09:08   

zacnie

mrk69 

Wysłany: 18-03-2011, 12:49   

pisario, ekran jest statyczny. Tzn. jest zdejmowalny w 5 sekund, ale nie ma mechanizmu automatycznego, bo by się tam nie zmieścił :) Z tym, że ja go nigdy nie wyciągam, bo parkuje auto na strzeżonym parkingu, albo jak nie jestem na studiach to na posesji. Radio z DVD (to na ostatniej focie schowane w konsoli środkowej) i ekran to 2 osobne zakupy, ale teraz działają jako jeden zestaw :) Sam ekran nie ma mechanizmów DVD. Radio może działać bez ekranu, a sam ekran bez radia może służyć do kamery cofania przez drugie wejście Video. Kiedyś myślałem o zakupie czegoś takiego o czym mówisz tzn. dvd z wysuwanym ekranem i o montażu w miejscu radia, albo czymś 2 DIN, bo mam miejsce, ale wtedy żeby cokolwiek pooglądać trzeba by było patrzeć w dół, a nie przed siebie.

JAM_BELFEGOR 

Wysłany: 18-03-2011, 13:04   

No ładnie, kupa pracy ale jaki efekt... tak apropo to któryś ze zdrajców :lalala: zarejestrował się na jakimś renówkowym forum? Ja jak na razie wierny TTT :D
     assistance   Moneta

mrk69 

Wysłany: 18-03-2011, 13:10   

Ja się rejestrowałem na RLKP, ale jakoś nie ciągnie mnie tam specjalnie, żeby nabijać sobie posty. Nawet nie jestem klubowiczem, tylko forumowiczem, bo mają powalone procedury, żeby dołączyć do klubu trzeba do nich wysłać pismo i czekać na odpowiedź. Potem wpłacić składkę i czekać jeszcze, aż dojdzie i wyślą ramki pod tablice i naklejkę....tak jedną. Forumowicz nie może kupić np. naklejki tylko klubowicz dostaje ją po zapłaceniu składki.

Luczu 

Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 18-03-2011, 13:16   

mrk69 napisał/a:
Ja się rejestrowałem na RLKP

też tam jestem .... logowałem się zaraz po zakupie laguny czyli w 2007 r ... parę razy tam wchodziłem ale nic ciekawego się nie działo. Teraz na pocztę przyszło mi przypomnienie od nich heheh
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

Stivi 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 18-03-2011, 18:26   

no trzeba przyznac że jest naprawde śliczna ;) troche czasu ją juz masz i ? Jak sie sprawuje ? bo L.II już nie była zbytnio bezawaryjna.. ile spala ?
Stilo 1.6 16v LPG

jest.. Peugeot 106 s16 TU5J4
     assistance

Bdm 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 18-03-2011, 18:30   

Stivi napisał/a:
no trzeba przyznac że jest naprawde śliczna ;) troche czasu ją juz masz i ? Jak sie sprawuje ? bo L.II już nie była zbytnio bezawaryjna.. ile spala ?

w przeciwieństwie do II jedynka daje rade, sam słyszałem już sporo opinii że to całkiem udany francuz :) zastanawiałem się nad taką 2.0 16v ale jakoś nie wypaliło...

SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
     Moneta

mrk69 

Wysłany: 18-03-2011, 19:09   

Mam ją rok. Sprawuje się bdb. Nie zawiodła mnie ani razu. Co do jakichś usterek itp. to raz mi się wypaliła żarówka w panelu klimy i jakieś plastiki trzeszczały. Ogólnie poza pucowaniem i wymianami eksploatacyjnymi nic nie robię jeszcze. Plan jest, ale póki co chwilowo brak nadwyżek w kieszeni :P Wymieniam niektóre rzeczy nawet jeżeli nie trzeba np. amortyzatory, ale to już podchodzi pod tuning, a on się rzadko opłaca, więc dla własnej satysfakcji i spokoju 8) Przy normalnej jeździe spalanie w mieście do 8 litrów, a w trasie raz zszedłem nawet do 6,5. Przy zmienionym dolocie i jak się zapomnę to w mieście do 9 dochodzę, a w trasie 7,5 ;D Żadnych problemów ze skrzynią i silnikiem. Jedynie co miałem to rok temu pękła mi tylne belka i koła schowały się do połowy nadkola, no i wydech się rozszczelnił, bo nie dość, że nisko i tarłem o zaspy między koleinami przy dużych opadach, to sól i wiek opasek na wydechu zrobiły swoje, ale 20 min roboty, 20 zł mniej i po kłopocie. 1.8 16V w porównaniu do 16 zaworowej 2 litrówki niewiele się różni. Przyspieszenie chyba o 0,5 s gorsze i jak pamiętam to 7 km/h mniej przy Vmax. Tymczasowo nie mogę dojść do ładu z anteną, bo radio słabo łapie sygnał. Chyba zainwestuję w jakiś wzmacniacz.

Odpowiedz do tematu