Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 10-07-2013, 11:58
Dziś autko zarejestrowane i wypucowane Więc można w końcu zdjęcia było porobić Oto one poniżej Jak widać maska ma odpryski ale już wiem co trzeba z nią zrobić
Może to tylko na fotkach, ale te progi nie wyglądają zbyt rewelacyjnie. Obadałeś co tam z podłogą? Niestety te Nissany strasznie korodowały (progi, podłoga, nadkola tył).
_________________ Był: Fiat Tipo 1.4 '95
Jest: VW Golf III 1.6 '94
I tłumaczenie, że brava dużo paliła jakoś do mnie nie trafia. Na co liczyłeś? Na osławione "5 literków w dieselku"?
Nie moja sprawa, ale z drugiej strony skoro wystawiasz co 3 miesiące nową furkę, to chyba mogę sobie skomentować :] A jak
Wysłany: 24-07-2013, 08:33
Trwają prace nad Primerką Komora silnika była w stanie opłakanym więc trza było ją odmyć
Tu przed :
Tu po myciu :
Ja jestem zadowolony
** Dodano: 24-07-2013, 00:22 **
Dziś wpadł subwoofer w końcu Jeszcze tylko kable podpiąć Na szczęście nie sprzedałem go z poprzednim autem
A tu przyczyna braku możliwości podnoszenia lewej tylnej szyby. Kolejny raz widać że poprzednik w bambuko mnie robił Ale kij mu w oko, porobie to co trzeba w primerce bo warta
Pomógł: 2 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 324 Skąd: Łódz
Województwo: Łódzkie
Wysłany: 24-07-2013, 16:09
KrzychuB no bardzo ładnie a czym tak wyczyściłeś??
_________________ fiat uno 1,4 ,omega 1987,Ford eskort,Fiat Tempra,espero, Opel Senator 2,6 .seat toledo,Opel senator 3.0 24v,
Omega Kombi 96/97 2.016v
Ford windstar 3,8 Eskort kombi 1,8 td
omega 2,5 v6 Tipo 1,4,Laguna
opel astra kombi 1,7d f tempra 1,9td
Wysłany: 25-08-2013, 20:40
Dziś po pracy poprawiłem parę rzeczy, drzwi tył już luźno chodzą (winny był ogranicznik), przednie lewe drzwi już nie opadają (włożone podkładki od świec) i szyba od kierowcy już chodzi bez pomocy Kolejne prace wkrótce
** Dodano: 20-08-2013, 14:24 **
Pierwsza część montażu elektryki gotowa Wkrótce dalsze prace
** Dodano: 23-08-2013, 07:19 **
Mechanizm zamontowany już na gites i działą super jedynie muszę dziś podjechać do szklarza samochodowego na podklejenie łapek co podnoszą szyby bo ten klej co ja dałem to za słaby był A tu foto z prac i w końcu wpadł emblemat na klapkę jak bóg przykazał
** Dodano: 24-08-2013, 13:04 **
Lampki podświetlenia już śmigają, wywalony kabel co robił zwarcie (cały zwęglony). I centralny naprawiony również więc wszystko można było poskładać do kupy
** Dodano: 25-08-2013, 10:36 **
Ostatnio był rozbebeszony i brudny, czas to było zmienić
Wysłany: 11-09-2013, 13:31
Dziś była wizyta u mechanika.
Efekt -> wyczyszczona listwa wtryskowa, wyczyszczona przepustnica, badanie kompem.
Teraz autko na benzynie działa prawie idealnie Badanie kompem błędów nie pokazało, sonda i przepływka ok
Więc tych części nie muszę na szczęście wymieniać
Jutro wizyta u gaziarza i zobaczymy czy reduktor kaput czy nie :/
** Dodano: 19-09-2013, 10:32 **
Reduktor Ok, regulacja przepustnicy zrobiona
I zamówiony nowy pas Stary za bardzo skorodowany, a ten trafiony okazyjnie na alledrogo
[ Dodano: 2013-10-03, 12:36 ] A tu dzieki kumplowi primerka dostaje emblemat zgodny z P10
I leży jak ulał Koniec partactwa byłego właściciela
Paczuszka w końcu dotarła Wkrótce nowy pas siądzie
** Dodano: 11-10-2013, 16:43 **
Widziana grafika wpadła w oko Efekt, poczta polska w ruch i już siedzi na klapie
Wysłany: 19-10-2013, 14:57
A więc autko już moich rękach po tygodniu spacerków z buta do pracy.
I się tu trochę podziało
Poszła konserwacja na podłoge, progi i reszte. Tylne progi trza było zreperować bo jeden pajac który mi wcisną ciemnotę zasmarkał je czymś na sprzedaż. Teraz jest jak należy. Była też dziurka w podłodze
Został też wspawany nowiusieńki przedni pas (ale podczas dostawy lekko się zgiął i trza było prostować). Tylny pas (pod zderzakiem) wyprostowany został bo lampka podświetlenie nie chciała siąść prawidłowo. Do tego taki akcent mały z końcówką wydechu (kiedyś się podmieni ogólnie końcowy wydech). Ogólnie kupa pracy poszła w auto
I jeśli ktoś chce to mogę mu polecić z czystym sumieniem gościa który to robił (ok 8 km ode mnie) Ja jestem bardzo zadowollony z jego roboty tym bardziej że tanio policzył w stosunku do cen panujących w mieście.
Jak co to mogę podać namiary
Poniżej zdjęcia z prac. Najpierw stan przed a potem po robocie
To autko coraz bardziej mi się podoba
Zdjęcia:
A i w międzyczasie się wymieni płyn do wspomagania bo już kupiony i siedzi w bagażniku
** Dodano: 08-11-2013, 17:53 **
Dziś sie iskrzyło z tyłu Co na koniec dało zmieniony wydech końcowy
Tu filmik jak to pyrka Niestety aparat nie oddaje głębi mruczenia
** Dodano: 21-11-2013, 19:41 **
Dziś bo ciężkich bojach, ranach kłótych, ciętych i drapanych uzyskałem efekt w kóncu taki jak mniej więcej chciałem Poprawie jeszcze wskazówki żeby równo świeciły A no i przebieg oczywiście salonowy
No i co, robiles to przyszłemu włascicielowi
Tyle $ wlozyles, a teraz sprzedajesz ze wzgl. finansowych, dla mnie to przynajmniej niezrozumiale. Czyli tak jak sie spodziewalem, ze tak jak więkrzosc aut, to tez za dlugo u ciebie nie bylo.
http://otomoto.pl/nissan-...-C31370549.html
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa
Wysłany: 24-11-2013, 14:14
egon, a o co Ty masz do mnie ale egon, uwierz że gdybym nie potrzebował pilnie pieniedzy to bym auta nie sprzedawał, mam nadzieje że nikt nie będzie miał tak porąbanego życia i problemów z kasą. Liczę tylko na to że auto ktoś doceni i zadba jak ja.
egon napisał/a:
dla mnie to przynajmniej niezrozumiale.
bo nie byłeś w takiej sytuacji na pewno
egon napisał/a:
tak jak więkrzosc aut, to tez za dlugo u ciebie nie bylo.
tipo miałem 2 lata o ile dobrze pamiętam. Inni sprzedają bo im się auta nudzą, ja bo musze...
Nie wnikam, ale niezrozumiale dla mnie jest to, ze tyle $ ładujesz w auto, skoro i tak ich potrzebujesz, ale nie wnikam, Twoje zycie Twoje auta, ba znajac zycie, za miesiac kupisz kolejne auto i po raz kolejny je sprzedasz.
Masz racje nie znam twojej sytuacji rodzinnej, ale to nie pierwszy raz kiedy potrzebujesz $, to nie lepiej kupic cos taniego małego, co duzo $ nie wciaga i zamiast pakowac w nie kolejne PLN to odkładac, zeby bylo jak bedzie potrzebne
To tylko moje zdanie, jak juz pisalem,nie znam sytuacji, sorki jak uraziłem, ale poprostu pisze co mysle
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa
KrzychuB, Możesz mi powiedzieć jakie diody zastosowałeś na podświetlenie zegarów? ja ostatnio przerabiałem w octavii i tu dałem całe moduły led,na module 4 diody,świeci to za mocno mimo ze na ściemniaczu mam minimum. u mnie wygląda to tak:
Na dodatek są 4 miejsca mniej oświetlone;/ chyba moduły się na dołkach po odklejalły lub nie wiem muszę to poprawić mocowałem ich na odrobinki silikonu by w razie czego oderwać..a orginalne podświetlenie odłączyłem..
_________________ Auto: FIAT TEMPRA 1.6 i.e SEDAN 1994r.-26.09.....sprzedana...;( Poszła do sąsiadów ze wschodu...na części...
KrzychuB, aa bo ty masz żarówki...tez chciał bym miec,ja orginalnie mam diody z czego wg mnie rozwiązanie do niczego dla polskich tunerów gdyż diode przelutować trzeba miec po 1 dobrą lutownice z małą mocą,po 2 doświadczenie,ja próbowałem i średnio mi to szło,coś tam przelutowałęm ale efekt tragiczny i zastosowałem moduły,nie razi Cię ten niebieski w nocy ?
_________________ Auto: FIAT TEMPRA 1.6 i.e SEDAN 1994r.-26.09.....sprzedana...;( Poszła do sąsiadów ze wschodu...na części...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.