|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Po włoszce... |
Autor |
Wiadomość |
Alan
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 636 Skąd: Krapkowice
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 13-09-2008, 23:15 Po włoszce...
|
|
|
..był obrzydliwy....wstrętny i mega awaryjny pojazd ze stajni Audi......żłomu sie pozbyłem....szans na kolejną piękną włoszke nie było...a szukałem jakiejś ładnej SW....tylko po RossoRacing ciężko zakochać sie w innej.... padło na francuza.....Xantia I 94 rok 1.8 zendera
|
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 13-09-2008, 23:19
|
|
|
alan, prezentuje się super oby tak samo się sprawował. |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 13-09-2008, 23:23
|
|
|
Odwazny wybor !
Oby sie spisywalo:-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Alan
|
Wysłany: 13-09-2008, 23:25
|
|
|
Oby...po ostatnim aucie...nie nastawiam sie specjalnie na wygląd a na stan....cytryna przywieziona zza miedzy wiec jest dobrze.....z Temprą też tak było aż udeżyłem sie w głowe i sprzedałem...czego bardzo żałuje :)ale tak jak pisałem...znaleść taką Sw jak miałem.....mało realne więc jest Viva la' France |
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 13-09-2008, 23:46
|
|
|
alan napisał/a: | więc jest Viva la' France |
Osobiście sam dosiadam francuza i jestem bardzo zadowolony... tylko części zamienne troszkę droższe, ale mniej awaryjne. |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
sheriffnt
Pomógł: 7 razy Wiek: 61 Dołączył: 28 Lis 2007 Posty: 323 Skąd: Gdynia/Baranówka
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 14-09-2008, 00:19 Re: Po włoszce...
|
|
|
Witam
[quote="alan"].. padło na francuza.....Xantia I 94 rok 1.8 zendera
Piękne autko, cytrynki coś w sobie mają, fakt, cieszą się niezasłużenie kiepską opinią jak Fiaty, ale dają kupę radości z jazdy |
_________________ Pozdrawiam Mirek
Fiat Tempra 1,9 TD był
Lada 21072 1300 była
Fiat Tempra 1,9 TDs Weekend |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 14-09-2008, 10:48
|
|
|
Bardzo ładna Cytrynka mi sie podoba tylko napisz cos wiecej o niej porób zdjecia srodka , serduszka i sie pochwal |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
Sapphiron
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 1395 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
|
|
|
|
GrzesiekK.
Pomógł: 43 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 14-09-2008, 12:48
|
|
|
alan, Xantia to dobre auto, mam doświadczenia z 2.0TCT, czyli dwulitrowa doładowana benzynowa jednostka plus najbardziej zaawansowany HydroActive jaki był w Xantii montowany , ponad 350tys km ma nalatane z tego około 250tys km na LPG, silnik cacy, turbo seryjne jeszcze się trzyma o dziwo po takim przebiegu, z zawieszeniem nigdy nie było problemu, auto od samego początku ma mój kolega i jak widzę nie ma zamiaru zmieniać więc musi być to dobry samochód bo kolega wybredny ;]
Niech daje dużo frajdy z jazdy i służy bezawaryjnie, a zawieszenie hydro na nasze drogi jest super, nagle gdy się wsiada do Xantii ma człowiek wrażenie jakby w ciągu jednej chwili wszystkie drogi w Polsce wyrównały do standardu euro ;]
pzdr. Grzesiek |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 14-09-2008, 12:53
|
|
|
ubek napisał/a: | Osobiście sam dosiadam francuza |
ubek, nie podejrzewałbym Cię o to
alan, autko prezentuje się baaaaardzo ładnie.
Znajomy miał Xantię i był z niej bardzo zadowolony. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 14-09-2008, 12:55
|
|
|
alan, ona jest taka niska czy to zawieszenie takie ze sie podnosi ???
Emf, ubek renault safrane sie wozi |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
Alan
|
Wysłany: 14-09-2008, 13:17
|
|
|
No więc włoszka pochodzi z krainy VAG grupe wiec tchnicznie jest bardzo na tak...bo z kraju pudelków było by różnie na szczeście niemcy jako tako dbają Silnik 1.8 103KM,przebieg 200tys auto bezwypadkowe (sprawdzone elektronicznie) chydroaktiw pierwszej generacji więc mało awaryjny..koszta obsługi...mniejsze niz w tradycyjnym zawieszeniu...ale trzeba dbać,Jak juz pisałem ten model jast fabrycznie wyposażony w pakiet Zendera nie są to żądne samoróbki itp..a co to Zender to chyba wiadomo na zwisie jak na zdjęciach jezdzic sie nie da po odpaleniu podniesie sie o jakies 10-15 cm....pogoda dzis nie ciekawa więc wychodzić sie z aparatem nie chce ale zdjęcia wnętrza i silnika niebawem |
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|