|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tipo SX 1.6i 75PS A.D. 1994 czyli Złomek II Junior |
Autor |
Wiadomość |
mario50o
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 27-04-2015, 20:10
|
|
|
Jak by co mam biały tylny zderzak do poprawek lub całkowitego malowania. |
_________________ Był: Fiat Tipo S 1.4 i.e. 1991r |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 27-04-2015, 23:32
|
|
|
na Twoim miejscu zdoiłbym go do zera, ucieczka jest traktowana jako jazda po pijaku a do tego ubezpieczalnie go zjedzą za to tzn regres dowiedz sie ile w aso lampa i zderzak i zaproponuje dogadanie sie za chocby połowe tego |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
mikee72
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 584 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 28-04-2015, 06:15
|
|
|
Na dogadanie się jest już za późno..
Policja da mu mandat i przekaże mi dane z jego polisy. Oględziny mam zrobione przez policję,
więc zostaje tylko kwestia negocjacji kwoty odszkodowania.
Nowa lampa na allegro niecałe 100zł - ale to nie oryginał. Z oryginałów tylko używki 10-25zł he he.. się zobaczy.
Acha i mam bonus, który został przy aucie: listwa błotnika Renault Master ~1999, na allegro chodzi ponad 20zł |
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 28-04-2015, 10:18
|
|
|
mikee72 napisał/a: | Na dogadanie się jest już za późno.. |
wcale nie, miałem tak nie dawno przy tipku, jak Pan rozwalił mi lusterko i nawiał. Jak sie zgłosił to policja dała mu mandat i powiedziała żeby zadzwonił to może się dogadamy i to była lepsza forma |
|
|
|
|
|
Vicus
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 14-05-2015, 20:39
|
|
|
Widzę, że było sporo dobrze, że dbasz, Tą sonde to kupowałem nową na alledrogo, kurier kierowca pierwsza klasa widze...
rdzy dalej nigdzie nie ma? |
|
|
|
|
mikee72
|
Wysłany: 28-11-2015, 17:28
|
|
|
Czas już chyba powoli zamykać ten rozdział.. To nie był dobry rok dla naszego białego Tipo.
Na wiosnę udało się go ogarnąć do bardzo dobrego stanu technicznego i kiedy zastanawiałem się od czego zacząć z poprawą wyglądu,
to w kwietniu dostał strzał w prawą tylną lampę:
W wieczór przed zlotem TTT przywaliłem lewą stroną w lampę uliczną, aż cały tył się przesunął o kilka cm:
Udało się to jako tako wyciągnąć u blacharza w połowie czerwca,
a w połowie lipca Kasia nie ogarnęła krzyżówki i skręcając w lewo wjechała w babkę, która jechała prosto..
Nikomu nic się nie stało. 21-letnia poduszka wystrzeliła, moja mama na pasażerze uderzyła głową w szybę i ją uszkodziła.
Bardzo długo zastanawiałem się co z tym zrobić, niby wielkich strat w Tipo nie było, ale koszty to i tak kilka tysięcy
a auto byłoby już zawsze powypadkowe..
Stoi biedak już blisko pół roku, a w środku do niedawna cały czas było przytulnie i ładnie pachniało.
Kilka tygodni temu zaczęła się rozbiórka wnętrza i teraz już nie wygląda za fajnie..
Eech szkoda Tipka.. ale na pocieszenie jego części służą innym forumowym Fiatom. |
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 28-11-2015, 17:38
|
|
|
mikee72, oj kurcze no to nie fajnie, ale auto rzecz nabyta i dobrze że nikomu sie nic nie stało. Z ciekawości jaka prędkość była przy uderzeniu ? |
|
|
|
|
|
mikee72
|
Wysłany: 29-11-2015, 10:40
|
|
|
KrzychuB, mogę się tylko domyślać, bo mnie tam nie było - a Kasia nie zarejestrowała, co się działo.
Znając ją pewnie jechała ok 50-60 i kilka metrów ostro hamowała, to może miała 30..
A ta babka z naprzeciwka nie zrobiła jakiegokolwiek manewru.. nie uciekała, nie hamowała, pewnie jechała 40-50.
Tamto skrzyżowanie jest ogromne [https://www.google.pl/maps/@52.3989492,16.8764347,106m/data=!3m1!1e3?hl=pl]
będzie tam jakieś 1000 m2 asfaltu, więc dla mnie do dzisiaj pozostaje niepojęte, jak można było tam popełnić takiego dzwona?
Kasia jechała Grochowską od dołu i skręcała w Grunwaldzką w lewo, a Suzuki jechał prosto Grochowską z góry na dół.. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|