|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tipo 1.4 nie pali |
Autor |
Wiadomość |
DryGi
witamy nowego
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 06-06-2011, 21:10 Tipo 1.4 nie pali
|
|
|
Witam ponownie, od niedawna mam tipo 1.4 na wtrysku z gazem. Auto niestety się zbuntowało, rozrusznik kręci ale silnik nie zaskakuje ani na gazie ani na benzynie. Tata ma uno z tym samym silnikiem a więc przekładamy różne części. Do tej pory wymieniłem filtr paliwa, cewkę, świece, kopułkę i palec na nowe. A teraz części, które przełożyliśmy z uno: czujnik położenia wału korbowego, urządzenie rozruchowe, wtryskiwacz no i moduł. Po zamianie modułu silnik odpalił, na gazie, lecz po zgaszeniu niestety już nie odpala. Co ciekawe moduł z tipo jest dobry, bo w Uno działa. Sprawdzone też zostały przekaźniki pompy paliwa i sama pompa, wszystko działa. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być, ja już nie wiem co przekładać. Na świecach jest iskra. |
|
|
|
|
|
alan240
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 11-06-2011, 17:25
|
|
|
może sprawdź mase wszystkie styki czy nie są zaśniedziałe a a sprawdzałeś świece kopułke aparatu palec i kable może to też być wina cewki |
|
|
|
|
DryGi
witamy nowego
|
Wysłany: 21-06-2011, 20:27
|
|
|
Zauważyłem, że wtryskiwacz nie podaje benzyny więc wlałem trochę paliwa na przepustnicę a przełącznik ustawiłem w pozycji gaz. Auto odpaliło i nawet pojeździłem trochę, po zgaszeniu silnik raz zaskakuje , raz nie (odpalam tylko na gazie, bo paliwa nie podaje). Zobaczę czy jutro po nocy odpali. Zastanawiam się czy nie przełożyć z uno czujnika położenia przepustnicy, myślicie, że może on być problemem ? |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
|
|
|
|
DryGi
witamy nowego
|
Wysłany: 22-06-2011, 16:31
|
|
|
Przełożyłem cały wtryskiwacz z tipo do uno i uniak chodzi lepiej niż na swoim, także ok.
Rozmawiałem z kolegą on miał kiedyś 19-kę w gazie i pewnego dnia przestała mu chodzić na benzynie. Okazało się, że poleciał ten przełącznik od gazu, którym wybieramy gaz lub benzynę. Jutro się do tego dobiorę . |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|