|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Deska rozdzielcza - Tempra |
Autor |
Wiadomość |
adik1989
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 03-06-2009, 17:29 Deska rozdzielcza - Tempra
|
|
|
Witam!
Zastanawiam się nad przemalowaniem środkowego kokpitu na srebrno. Przejrzałem wzystkie tematy w tym dziale i widziałem parę desek, lecz w okleinie, a może ktoś w między czasie wymyślił coś ciekawszego - pochwalcie się |
_________________ ...:::DlaZiomówSzacunekDlaFrajerówPogarde:::.. |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 03-06-2009, 17:57
|
|
|
http://forum.tempra.org/t...ita-vt10713.htm |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
adik1989
|
Wysłany: 03-06-2009, 18:01
|
|
|
Hmmm, wg mnie za dużo tego srebrnego ... może jakieś inne propozycje ?
Mimo wszystko dzięki bo coś z tego wykorzystam.
Przemyśle sprawę |
|
|
|
|
lorgbow
Pomógł: 9 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Lut 2008 Posty: 309 Skąd: Krosno Odrzańskie
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 03-06-2009, 18:13
|
|
|
Bdm$ka napisał/a: | http://forum.tempra.org/topics9/temperowka-z-krosna-odrz-rozbita-vt10713.htm |
To moja robota, jakbyś miał pytania to pisz, mam zamiar robić podobnie drugą temprę tylko mniej srebrnego koloru będzie |
_________________ Była:
Tempra 1.6+LPG '90 | Tempra 2.0 '91 | Lancia Delta II 1.6 '94 | Ford Mondeo '98 1.8 zetec | Ford Fiesta '96 1.25 zetec | Lancia Dedra 2.0 8vT | Opel Corsa B 1.0 '99
Jest:
Kia Picanto 1.0+LPG '05 |
|
|
|
|
adik1989
|
Wysłany: 03-06-2009, 18:36
|
|
|
Pytań zasadniczo nie mam po prostu zastanawiam się jak zrobić by to ciekawie wyglądało bo u użytkownika wyżej za bardzo nawalone jest tego srebrnego. Na pewno przemaluje konsolę nawiewu wraz z popielniczką i dalej właśnie nie mam pojęcia jak upiększyć górną część deski.
A może masz kolego zdjęcie fabrycznego kokpitu, lecz deska normalna ( nie digital ) i na paintcie coś powalczymy i później załączymy nasze pomysły. Razem możemy stworzyć coś ciekawego skoro również podoba ci się konsola w kolorze srebrnym oraz uważasz ze deska powyżej jest przesadzona . |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 03-06-2009, 19:28
|
|
|
adik1989 napisał/a: | Pytań zasadniczo nie mam po prostu zastanawiam się jak zrobić by to ciekawie wyglądało bo u użytkownika wyżej za bardzo nawalone jest tego srebrnego. Na pewno przemaluje konsolę nawiewu wraz z popielniczką i dalej właśnie nie mam pojęcia jak upiększyć górną część deski.
A może masz kolego zdjęcie fabrycznego kokpitu, lecz deska normalna ( nie digital ) i na paintcie coś powalczymy i później załączymy nasze pomysły. Razem możemy stworzyć coś ciekawego skoro również podoba ci się konsola w kolorze srebrnym oraz uważasz ze deska powyżej jest przesadzona . |
Ta deska z mojego linka to własnie lorgbowa...... Jak dla mnie to deska powinna być całkowicie czarna do tego ciemne fotele i podsufitka, i ew. małe detale typu paski czy coś w chromie..... |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
adik1989
|
Wysłany: 03-06-2009, 22:15
|
|
|
Co do tej deski, moja będzie wyglądała następująco:
ramka nawiewu kratki z prawej strony - bardzo ładnie wygląda za to osłony głośników odpadają pozostaną w oryginale.
Środkowy kokpit zostanie pomalowany, lecz nie po bokach górną część pozostawię na razie bez zmian, lecz zastanawiam się na maskownicą skrzyni biegów i ręcznego jak ja pomalować....bo tak jak u kolegi nie podoba mi się.
Gdy się tylko zrobi pogoda biorę się do pracy i ocenicie efekty.
** Dodano: 03-06-2009, 23:28 **
Oto przykład mojej zabawy z byłym golfikiem II coś w podobie chce zrobić teraz Jak wyjdzie zobaczymy:
Zwykły golf
Po małej kosmetyce:
** Dodano: 03-06-2009, 23:29 **
Delikatnie podkreślone i nie przesadzone tak to wygląda wg mnie |
|
|
|
|
_GraBeR_
witamy nowego
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 04-06-2009, 11:07
|
|
|
Cytat: | Ta deska z mojego linka to własnie lorgbowa...... Jak dla mnie to deska powinna być całkowicie czarna do tego ciemne fotele i podsufitka, i ew. małe detale typu paski czy coś w chromie..... |
zgadza się - troszkę w tym srebrze bije startrekiem - ale to rzecz gustu... ogólnie krzywizna dodaje uroku płaskiej desce tipo/tempra...
BTW. Czy ktoś na forum robił swoją deskę od podstaw... włókna i żywica np ??? |
_________________ Fiat Tipo 1.4 i.e. B+LPG (strucel tłukas brrr)
i... Volvo V40 2.0 B-jak biały |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|