Skutki brawury!!! |
Autor |
Wiadomość |
cornelito
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 18-09-2007, 08:46 Skutki brawury!!!
|
|
|
Właśnie wróciłem z VI Mistrzostw Polski W Ratownictwie Medycznym i Drogowym i po kilku dniach mojej nieobecności w domu postanowiłem przejrzeć lokalną prasę i oto na co się natknąłem. Niech to będzie przestroga dla wszystkich fanów szybkiej jazdy.
www.fotomazurek.pl |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 18-09-2007, 11:48
|
|
|
Straszna makabra!! I obraz głupoty
BTW Specjalnie znalazłeś zdjęcia z Temprą czy przypadek? |
|
|
cornelito
|
Wysłany: 18-09-2007, 13:11
|
|
|
Przypadek, nie wiedziałem nawet że to tempra. Dopiero leżący na ziemi wewnętrzny wlot powietrza zwrócił moją uwagę i dopiero rozpoznałem że to tempra. |
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 18-09-2007, 13:20
|
|
|
No masakra ładna ,z ludków ,to pewnie bitki zostały |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
|
Wysłany: 18-09-2007, 14:47
|
|
|
A wiecie, że to są fotki z tego wypadku:
http://forum.tempra.org/t...elny-vt8949.htm |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 18-09-2007, 14:55
|
|
|
gdzie jest silnik tej cytryny... |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 18-09-2007, 15:26
|
|
|
Tutaj
A raczej to co z niego zostało |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 18-09-2007, 15:30
|
|
|
No to chyba nie ma mowy o brawurze ,bo nic nie piszą |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 20-09-2007, 18:36
|
|
|
Jazda po polskich drogach staje się coraz bardziej niebezpieczna.
Osobiście miałem przypadek że tir na Zakopiance o mało nie wciągnął mnie pod naczepę, zaczął zmieniać pas.
** Dodano: 20-09-2007, 19:42 **
Patrząc na stan temperówki i cytryny tonie mamy najbezpieczniejszych aut. Cytrynka trochę lepiej wygląda. |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 20-09-2007, 19:19
|
|
|
ubek napisał/a: | Patrząc na stan temperówki i cytryny tonie mamy najbezpieczniejszych aut. Cytrynka trochę lepiej wygląda. |
przy takiej czołówce to nawet Volvo nie wyglądało by lepiej... |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 20-09-2007, 19:40
|
|
|
Cytat: | przy takiej czołówce to nawet Volvo nie wyglądało by lepiej... |
Nie przesadzaj! Nasze wozidła są wyjątkowo podatne na działanie jakichkolwiek sił zewnętrznych. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
nyga
witamy nowego
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 21-09-2007, 06:42
|
|
|
Cytat:
przy takiej czołówce to nawet Volvo nie wyglądało by lepiej...
No fakt ! |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 21-09-2007, 11:34
|
|
|
Aby cytować poprzednika używaj znaczka po prawej stronie postu (tego małego cytatu) |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 22-09-2007, 08:43
|
|
|
Masa * prędkość i mamy 4 trupy
Na początku też nie poznałem, że to tempra. Auta wyglądają tragicznie, widać, że temprę cieli bo słupki są wycięte. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
|
Wysłany: 22-09-2007, 09:26
|
|
|
A do wypadku doszło na prostej...
A co do wytrzymałości aut nie ma co się oszukiwac, nasze autka są mięciutkie i przy poważniejszym wypadku szanse na przezycie zbliżaja się do 0
a porównanie do Volvo jest trochę przesadzone, jeszcze zależy jakiego, ale np v40 z 96r miała juz wtedy 4 gwiazdki euro NCAP a nasz fiacik jedną i choć po takiej czolówce każde auto wygladało by kiepsko, ale w V. przedział pasazerski był by mało naruszony...
tak OT nastepnym moim autkiem będzie V70 ale trzeba jeszcze troche popracować |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 22-09-2007, 20:43
|
|
|
heh, nic przyjemnego, wygląda tragicznie... zresztą w każdym aucie, nawet volvo starszym pasażerowie by poczuli swoje... i pomyśleć, jeśli to prawda, że głupkowaty (symbol mądrości...ta...) ptak może być przyczyną takiego wypadku... |
|
|
radexon
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 14 Wrz 2005 Posty: 221 Skąd: Grudziądz
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 24-09-2007, 08:25
|
|
|
Auta w niezłej rozsypce,ciekawe z jaką predkościa jechali skoro tak auta skasowało.Bo podejrzewam że przeczyniła się do tego nadmierna prędkość przy okazji spotkania z SOWĄ.Gdyby wolniej jechali to pewnie by ktoś przeżył |
www.lechelektronik.pl
----------------------------- |
|
|
|
|
nyga
witamy nowego
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 24-09-2007, 12:55
|
|
|
Prasa na złomowisku by tego lepiej nie zgniotła. |
|
|
|
|
Adonay
|
Wysłany: 24-09-2007, 19:35
|
|
|
Panowie, podpinając się pod temat podsyłam linka do forum z Gliwic (mojego de facto). Wypadek miał miejsce 2 dni temu. Przejeżdżam tamtędy mniej więcej 4 razy dziennie, często późnym wieczorem. Oto zapisek ze stronki gliwickiej komendy policji :
"Dzisiejszej nocy o godz. 23:20 na skrzyżowaniu ul. Kościuszki i Sobieskiego w Gliwicach, doszło do tragicznego w skutkach wypadku. Kierujący samochodem m-ki Honda 31 letni mieszkaniec województwa mazowieckiego, nie zastosował się do znaku stop, po czym nie zatrzymując się uderzył w prawidłowo jadący samochód m-ki Daewoo Tico. W wyniku zderzenia na miejscu poniósł śmierć 45 letni kierowca Tico - mieszkaniec Gliwic. Policjanci zatrzymali sprawcę wypadku. Okazało się, że mężczyzna był kompletnie pijany, w wydychanym powietrzu posiadał 2,37 promila alkoholu. Sprawca wypadku przebywa w szpilalu, pilnowany przez policjantów. Ustalono, że zatrzymany mężczyzna poszukiwany jest przez prokuratury w Bytomiu i Warszawie - listmi gończymi. Ma na swoim koncie przestępstwa: oszustwa i rozbój."
Skutki brawury najbardziej dostrzega się wtedy, kiedy dotkną one bezpośrednio naszego sąsiedztwa.. |
_________________ był : Tipo 1.4
są : Ford Fiesta 1.3
Opel Astra 1.4 16V |
|
|
|
|
szczypiorek
Wiek: 37 Dołączył: 01 Lis 2007 Posty: 74 Skąd: Lublin-Turka
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 08-12-2007, 15:03
|
|
|
cornelito napisał/a: | Przypadek, nie wiedziałem nawet że to tempra. Dopiero leżący na ziemi wewnętrzny wlot powietrza zwrócił moją uwagę i dopiero rozpoznałem że to tempra. |
przypatrzcie sie koledzy tylnej prawej stronie to nie tempra czy tipo tylko uno. |
_________________ SPRZEDAM!!! alufelgi (te co na zdjęciu)R15 7j et35 4x98. z oponami na jeden sezon.pisac na pw. cena 600,-. |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 08-12-2007, 15:35
|
|
|
szczypiorek napisał/a: | cornelito napisał/a: | Przypadek, nie wiedziałem nawet że to tempra. Dopiero leżący na ziemi wewnętrzny wlot powietrza zwrócił moją uwagę i dopiero rozpoznałem że to tempra. |
przypatrzcie sie koledzy tylnej prawej stronie to nie tempra czy tipo tylko uno. |
no UNO UNO ... ale czy to tempra czy tipo czy uno to i tak by podobnie wygladalo w skutkach. Niestety starsze auta są o wiele mniej bezpieczne od tych nowych. A to co pisałem wczoraj w innym temacie dotyczącym prędkości ...
w temacie predkosci ... to co wczoraj widziałem około 22 w Sosnowcu na ulicy Wojska Polskiego to sie w pale nie miesci !!!!! 1 no moze 2 raz w zyciu widzialem aż taki popis głupoty ... Ide sobie spokojnie chodnikiem rozmyslając o tym skąd by tu kase wziąć na LPG a tu nagle huk silnika i obok mnie przejezdza pancervwagon ( czyt. WV golf III vel drechowóz ) z gazem do D jechał jakieś 130/140 km/h i cały czas przyspieszał ( wolno bo wolno ale przyspieszał ) a jakieś 20 metrów za nim opel astra ( wersja hatchback ta około 15 letnia ) włosy mi stanęły dęba bo ograniczenie na tej prostej drodze jest do 50 km/h a wkoło osiedla i przejścia dla pieszych co 100/150 metrów a także przystanki autobusowe i tramwajowe z wyjściem wprost na ulice. Patrze a kretyn / idiota / debil / bezmózg z opla wyprzedza pancera ( jakies 150 km/h) przed przejsciem dla pieszych i przystankami po lewej stronie stoi jakaś kobieta a ten z golfa nie widząc, że jest wyprzedzany również chce wyprzedzić jakiegoś " słabiaka" jadącego zgodnie z przepisami zaczyna zjeżdżać na lewy pas spychająć opla który zjechał maksymalnie do krawężnika .... kobieta która stałą przed przejściem ... przejechał może z pół metra przed nią ... mało tego golf widząc, że spycha opla zaczyna hamować na ryj - dupnął by w tego przed nim na pełnym gazie ale w pore opel go wyprzedził i ten mógł zjechać na lewo . Pognali dalej z gazem do D .....
Powiem szczerze , że widziałem czasami szcyty głupoty na ulicy ale NIGDY aż takiej.
Aż strach pomyśleć co by było gdyby tym oplem najechał na krawężnik przy takiej predkości lub ten z golfa walnął w tył innego auta ....
i następnu koment Sapphiron w odpowiedzi na powyższe:
byłaby tragedia w stylu "mój synek miał wypadek... a on przeciez był taki młody "
Myślę, że w tym przypadku było podobnie tzn znaczna przekroczenie prędkości ... |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
wiola
Pomogła: 2 razy Wiek: 64 Dołączyła: 05 Lut 2008 Posty: 379 Skąd: Lębork
|
Wysłany: 08-06-2008, 21:09
|
|
|
:rip:ku przestrodze widziałam skutki brawury aż strach jezdzić po drogach jak piraci drogowi mają przepisy drogowe zanic
http://wiadomosci.wp.pl/w...45&ticaid=1608e |
_________________ Lancia Lybra 1.9JTD Kombi 105km 2000rok |
|
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 09-06-2008, 19:10
|
|
|
Fatalnie fatlanie.
Duzo osob jesci szybko , ok mozna ale w miejscach gdzie mozna sobie na to pozwolic a nie w centrum miast i na drodze ktora wyglada jak zaorane klepisko.
Co do bezpieczenstwa... MiKuS napisał/a: | nastepnym moim autkiem będzie V70 ale trzeba jeszcze troche popracować | moj wybor tez padl na to auto ale byla to chlodna kalulacja wiele za i jak i wiele przeciw ,fakt auta te sa troszke inaczej konstruowane niz te z przed 10 lat ale tu ciekawostka najnowsze V70 ma tylko 4 gwiazdki za to renowka prawie wszystkie modele 5 gwiazdek.
Test ENCAP nie oddaja tego co dzieje sie na drodze,to sa testy rutynowe! Z tego co pamietam renowka juz miala jakies jaja ze przygotowuje auta wlasnie pod katem testow.
Niestety bez zdrowego rozsadku nawet nawet najlesze auto nie pomoze.
I ostatnie, z reguly jezdze powoli i mega mnie wq.... jak widze np matiza ktory na 3-go wyprzed bo moze mu sie uda kij jak sie chce zabic jego problem ale niestety ja bym chcial pozostac na tym swiecie.
Tak wiec jak zamierzacie wykonac jakis glupi manerw to polecam pomyslec bo moze ktos jedzie z naprzeciwka? |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
wiola
Pomogła: 2 razy Wiek: 64 Dołączyła: 05 Lut 2008 Posty: 379 Skąd: Lębork
|
|
|
|
|