|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
co to jest? + spryskiwacze |
Autor |
Wiadomość |
Pierone
|
Wysłany: 17-11-2006, 22:33 co to jest? + spryskiwacze
|
|
|
otoz dzis chcialem naprawic spryskiwacze, gdyz nie dziala mi ani przod, ani tyl. pierwsza diagnoza to niesprawna pompka, wiec przeczyscilem jej styki. pozniej jak probowalem uruchomic spryskiwacz dzwignia przy kierownicy to kontrolki minimalnie przygasaly(czyli jakby prad byl pobierany), ale pompa nie dawala znaku zycia.
czy pompa powinna "buczec" gdy dziala?oraz czy oplaca sie/mozna ja naprawic czy lepiej kupic nowa?
oraz zastanawia mnie co to jest ten plastikowy bialo-czarny bodajze element do ktorego dochadza wezyki z regulacji reflektorow i wlasnie z pompy s. czy on powinien byc jakas przymocowany?bo u mnie lata luzno do niczego nie przykrecony.
oprocz tego znalazlem czerwony kabel od czarnego urzadzenia pare cm ponizej do niczego nie podloczony wyglada jakby mial byc od masy? strasznie zasniedziala koncowka w ksztalcie 0 tak jakby jakas srobka to trzeba bylo przykrecic. |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 17-11-2006, 22:59
|
|
|
Przewody z reflektorów to samoregulacja pionu reflektorów, która "centralkę" ma w okolicach regulatora siły hamowania (na tylnej belce). Jak naładujesz bagażnik, światła się opuszczają.
Pompkę najlepiej kupić używaną, bo tania i dość niezawodna. |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
Pierone
|
Wysłany: 17-11-2006, 23:07
|
|
|
a czy pompka przy uzyciu wydaje jakis dzwiek? |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 17-11-2006, 23:46
|
|
|
no pewnie że wydaje, przecież to taki mały silniczek i nawet jak masz zapuszczony silnik to słychać |
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 18-11-2006, 07:57
|
|
|
jeśli Ci przygasają kontrolki jak chcesz uruchomic spryskiwacz a nic nie buczy to masz zatartą pompkę,rozbierz ją i rozruszaj albo poprostu kup używaną |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 18-11-2006, 18:50
|
|
|
Podłącz pompkę "na krótko", bezpośrednio z np. akumulatora. Tak najłatwiej sprawdzić, czy działa... |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
Pierone
|
Wysłany: 18-11-2006, 19:06
|
|
|
dzieki panowie problem rozwiazany, rzeczywiscie pompka byla zatarta. wystarczylo troche czasu i wd 40 i juz ladnie chodzi |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|