|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
stukanike przy hamowaniu??? |
Autor |
Wiadomość |
Arcich
Wiek: 43 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 13 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 08-06-2007, 16:35 stukanike przy hamowaniu???
|
|
|
nie jestem pewien skąd dokładnie dobiega dźwięk, albo z przedfniego prawego koła, albo gdzieś spod samchodu
Pojawił się kilka dni temu, jak hamuje to potrafi wydać z dwa trzy takie stuknięcia, nie zagłośne, niezależnie czy hamuje z dużej prędkości czy jadąc powoli, dzisiaj nawet gdy już prawie stałem zatrzymując się na skrzyżowaniu, to w ostatnim momencie hamowania kiedy samochód stanął całkowicie także ten głuchy dźwięk się pojawił.
Co to może być??? |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-06-2007, 18:48
|
|
|
podnieś autko i sprawdź czy masz luz na kole. nie chce wprowadzić w błąd ale jak luz jest w pionie to masz do zmiany końcówki drążka kierowniczego a jak w poziomoie to luz jest na wachaczu. jak coś źle napisałem to proszę mnie poprawić. |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
Arcich
Wiek: 43 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 13 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 15-06-2007, 11:38
|
|
|
wygląda na to że to poduszka pod silnikiem siadła, dzisiaj wymieniam więc zobacze jak będzie z nową i napisze czy to to |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 15-06-2007, 15:51
|
|
|
tak, wpierw stukanie a potem może zgrzyto-piski jak wiercenie w metalu, przy hamowaniu lub gwałtownym ruszeniu , zerwaniu auta spod świateł.. jeśli tak masz to to poduszka bardzo prawdopodobnie... zresztą sprawdzić możesz gdy zaciągniesz ręczny i na wysprzęglonym dasz gaz a potem 'rzucisz' na moment sprzęgło by szarpnęło silnikiem pod maską i posłuchasz czy to ten dźwięk...
a jak nie poduszka to masz do szukania drążki, wahacz, może nawet amorek czy jego łożyskowanie u góry w kielichu..... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|