|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z rozpoznaniem czesci..... |
Autor |
Wiadomość |
adams
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 13-07-2006, 08:32 Problem z rozpoznaniem czesci.....
|
|
|
Witam!
Mam Tipo 1.6iE i brakuje mi pewnego elementu, wlasnie nie wiem jak to sie nazywa. Chodzi o to ze z obudowy filtra powietrza wcyhodzi rurka od dolotu, ale na koncu tej rurki nic nie mam a chyba powinien byc jakis plastik i to powinno byc zamocowane na blotniku Czy mam racje ze czegos brakuje? Ma ktos fotke tego co jest pod maska w 1.6 ie? Pomozcie laikowi |
_________________ >>> Było Tipo 1.6 ie i nie będzie już TIPO <<< |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 13-07-2006, 12:27
|
|
|
nazywa się to chwytak powietrza i tam gdzies masz miejsce w którym powinien byc zamocowany / przykręcony żeby się nie ruszał albo nie zeskoczył .
też powinienem to miec ale pasek zaciskowy w rozmiarze duzym załatwił sprawę |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
adams
|
Wysłany: 13-07-2006, 13:08
|
|
|
Hmmmmmm ja mam to rozwiazane tak: oryginalna rura polaczona jest obejma z jakas gumowa rurka ktora jest przyczepiona paskami montazowymi do "mocowania chwytaka powietrza" a jej koniec zakreca w strone przedniej szyby (zeby nie bylo doladowania powietrznego w dolot Ostatnio zaczalem sie zastanawiac dlaczego mi gasnie na gazie, a bylo to spowodowane rozlaczeniem sie rur na obejmie Przeraza mnie ta rzezba dlatego chce to doprowadzic do stanu uzywalnosci Ile ten chwytak moze kosztowac? |
|
|
|
|
TEMPRAWG
Pomógł: 17 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lut 2005 Posty: 414 Skąd: Garwolin
|
Wysłany: 15-07-2006, 10:53
|
|
|
adams masz taki tipko jakie ja mialem. jesli chodzi o ten chwytak to kosz nie powinien przekroczyc 20 zl. powyzej to bedzie juz zdzierstwo i nie ma sensu kupowac. moze bede go mial za jakis tydzien. |
_________________ BYŁO
TIPO 1.4 GAZNIK 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 91' B/G
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G
Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY
tel.0723-121-618 |
|
|
|
|
adams
|
Wysłany: 16-07-2006, 22:41
|
|
|
TEMPRAWG, dzieki, ale juz zamowilem za 30 zeta i czekam na paczke
Paczke doszla. Zamontowalem i o dziwo nie gasnie, ale czasem obroty spadaja do 500 przy dojezdzaniu do swiatel i hamowaniu. Pewnie przydalaby sie regulacja gazowni i wymiana sparcialej rury dolotowej. Z checia taka kupie.... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|